דיילי ציפי בתלת מימד – חלק ב'
ותודה למרצים ולמציגים.
תערוכת 3DP, שנערכה באחרונה במרכז הכנסים אווניו בקריית שדה התעופה, בהפקת אנשים ומחשבים, כחלק מכנס באותו השם, הייתה אחת התערוכות היותר צבעוניות שענף ההיי-טק ראה בשנים האחרונות. בעוד שבתערוכות מחשוב רגילות התצוגות עוסקות בעיקר בפיתוחים והכרזות על טכנולוגיות חדשות, בכנס הזה, שריכז אליו כמה מאות מקצוענים, יכולים היו המשתתפים לראות את המהפכה בעיניים.
דומה שהמשותף לכל אלה שהציגו ובאו הייתה ההפתעה. הפתעה מההתעניינות העצומה שיש בשוק הישראלי בטרנד ההדפסה בתלת מימד והפתעה מהתוצרים הסופיים שניתן לעשות בעזרת המדפסות, החומרים והתוכנות הללו (ובעיקר בעזרת המוח האנושי, כמובן). דומה שהשמיים הם הגבול והמוצרים היפים שהוצגו היו רק הפרומו למה שעוד נראה בעתיד. את ההסברים שמעו המשתתפים באולם, בלעו כל מילה ושאלו כל שאלה אפשרית.
אם כן, התלת מימד כאן – ובגדול, ומהווה הדבר הבא.
צילומים: קובי קנטור.
אחת האטרקציות שמשכה את תשומת הלב בכנס תלת מימד היא היכולת להדפיס כסף. לא דולרים ולא שקלים, אלא כסף מזומן שמוכר כמטבע עובר לסוחר בקהילות שונות בעולם ובארץ. הכול חוקי וסחיר, בתנאי שיש לכם מה לקנות וגם קצת מזומן ביד. שחר גפני, מייסד Fusion Technologies, הציג את התחום בפני הקהל.
רועי זוהר, מוביל תחום סריקה תלת מימדית ב-EASY3D, המחיש לקהל מה המשמעות של הדפסה תלת מימדית, שמתחילה בסריקה איכותית. הוא הראה דוגמאות מרהיבות עין של תוצרי סריקה פרי עבודתו.
גם צביקה גרינברג, מנכ"ל קליבר הנדסה, שותפה עסקית של מפעיל, נותנת החסות הראשית של הכנס, דיבר על היבטי התלת מימד ומה שמסביב להם. קליבר היא החברה הוותיקה בארץ שעוסקת בתחום, עוד מ-1991, ומספקת פתרונות שונים לעולם התלת מימד, שמייצרים דברים מיוחדים ושונים, כמו זה שבתמונה.
אם כבר דיברנו על הדפסת כסף והדפסת מוצרים, למה לא להדפיס איברים? התלת מימד נכנס חזק מאוד לתחום הרפואה. דוגמה חיה לכך ניתן היה לשמוע בהדגמה ובהרצאה המרתקת של ד"ר יחזקאל שוטלנד, כירורג אורולוג, שנחשף לעולם התלת מימד והחליט להתעמק בו, תוך שילוב הידע הרפואי שלו עם יישום היכולות בתחום. הכול לטובת הבריאות של כולנו. במשך 20 דקות ריתק ד"ר שוטלנד את הקהל בהדגמות כיצד התלת מימד מציל חיים ובעיקר משפר את איכות החיים. אם זה על ידי הדפסת זרועות ואיברי גוף לאנשים בעלי מוגבלויות שמקלים עליהם את התפקוד היום יומי, או בפיתוחים עד ליכולת להדפסת רקמות ואיברים פנימיים. הטכנולוגיה כמובן מאפשרת זאת, אבל יש עדיין חסמים רגולטוריים, אתיים ומשפטיים.
רויטל נדיב ואוהד מיוחס, מנהלי המיזם החולוני FabLab, סחפו את מחיאות הכפיים הרבות ביותר בכנס, על אף שהיו הדוברים האחרונים בו. הם סיפרו כיצד המעבדות, שהן מיזם עולמי של תורמים, מאמצות אליהן צעירים מכל העולם ומאפשרות להם להגשים את עצמם ואת חלומם. המעבדה בחולון אף מארחת בני נוער וצעירים משכונת ג'סי כהן בחולון, אחת השכונות היותר בעייתיות מבחינה חברתית וכלכלית. בזכות היכולת לפתח ולייצר דברים בתלת מימד, הם יצאו ממעגל העוני והפכו להיות אנשי טכנולוגיה לכל דבר. הצעות לתרומות וסיוע יתקבלו בברכה.
מימין: פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים; זהבית רייסין, סמנכ"לית חטיבת החומרים בסטראטסיס; ואל"מ (מיל') יעקב בעל שם.
תגובות
(0)