מיקרוסופט משקיעה בקהילה
משה ליכטמן, סגן נשיא מיקרוסופט העולמית, יחד עם עובדי מרכז המו"פ בישראל, הלוקחים חלק בפעילות הקהילתית של החברה, פגשו את תרזה האל ברטלס, נשיאת ארגון United Way הוותיק, אשר הביא לעולם את בשורת "האחריות החברתית", והציגו את התוכניות הקהילתיות שמפעילה מיקרוסופט בישראל
משה ליכטמן, סגן נשיא מיקרוסופט העולמית, יחד עם עובדי מרכז המחקר והפיתוח בישראל, הלוקחים חלק בפעילות הקהילתית של החברה, פגשו את תרזה האל ברטלס, נשיאת ארגון United Way הוותיק, אשר הביא לעולם את בשורת "האחריות החברתית".
האל ברטלס הגיעה לארץ כאורחת ארגון "מתן" הישראלי, המחבר עסקים לקהילה, ואשר בונה ומתכנן, בין היתר, את האסטרטגיה הקהילתית של מיקרוסופט בשיתוף עובדי החברה וההנהלה. היא סיפרה במהלך הביקור על שלוחות מקומיות של United Way במדינות העולם השונות, התאמתן את הפעילות הקהילתית של עסקים מקומיים לתרבות המקום, הצורך בעבודה משותפת של המגזרים העסקי, החברתי והממשלתי, ואף העניקה טיפים להמשך ניהול ההשקעה בקהילה, גם בימים אלה של משבר כלכלי עולמי.
צוות מרכז המחקר והפיתוח של מיקרוסופט בישראל הציג את התוכניות הקהילתיות שמפעילה מיקרוסופט העולמית בשיתוף עם United Way בארצות הברית ובארץ – עם "מתן". במסגרת זו, החל מרכז המחקר והפיתוח להפעיל את תוכנית Matching Gift הבינלאומית, המאפשרת לכל עובד לתמוך במטרה החברתית החשובה לו ולקבל Matching מהחברה.
בנוסף, מפעיל מרכז המחקר והפיתוח חמש תוכניות שנתיות המתמקדות בפיתוח יכולות מיקרוסופט לטובת הקהילה, מנטורינג בנושאי מדעי המחשב ומדעים מדויקים ואיכות הסביבה. 15% מכלל העובדים מתנדבים בהן באופן שוטף ומשקיעים עשרות שעות במהלך השנה לטובת המטרה בה בחרו: תחרות הרובוטיקה של First, פיתוח יכולות תכנות בגילאי חטיבות הביניים, תוכניות עסקיות לפרויקטים סביבתיים והכשרת עמותות לשימוש יעיל בכלים טכנולוגיים. בקרוב תתחיל לפעול תוכנית להתנדבות חד פעמית הרואה את זמן הפנאי כפוטנציאל למינוף צרכים חברתיים, שבמסגרתה כל עובד יכול בשעות ספורות לתת מענה לנזקקים בקהילה בתחומים מגוונים.
תגובות
(0)