כ-100 מנמ"רים התארחו באירוע של קלאודזון ו-AWS
קלאודזון (CloudZone), חברת הענן של מטריקס, ו-AWS קיימו אירוע משותף בהשתתפות כ-100 מנהלי מערכות מידע מעשרות ארגונים מובילים במשק. האירוע, שהתקיים ב-East TLV בתל אביב, עסק במספר תחומים קריטיים, בהם התייעלות ארגונים וחברות בהוצאות הנוגעות לתחום הענן וביכולת המעקב של ארגונים אחר הפעילות שלהם בענן.
במסגרת האירוע עסקו הדוברים בשלושה תחומים קריטיים: פינאופס (FinOps), דאטה (Data) וענן (Cloud), תוך ניסיון להשיב לשאלה כיצד יכולת המעקב מציעה הנגשת נתונים בצורה נוחה, כדי לקבל תובנות בזמן אמת, לייעל את הביצועים ולהניע קבלת החלטות מושכלות.
עוד מילה שהוזכרה באירוע שוב ושוב ושוב הייתה Observability, שהיא בעצם היכולת למדוד את המצב הנוכחי של המערכת על סמך הנתונים שהיא מייצרת.
לדברי אליאב טל, סמנכ"ל דליברי בקלאודזון: "הענן הוא כמו חנות ממתקים – אבל בסוף יש את הקופה. אני לא מאחל לכם להיות כמו אלה שקיבלו חשבונית מנופחת בסוף החודש, כי בחנות הממתקים הזו המפתחים לקחו הרבה דברים וספק הענן הוציא חשבונית. לכן, יש להיות עם העיניים על המערכת, להיעזר בשירות FinOps של שותף שיודעים לספק המלצות כיצד להשתמש במשאבים הנחוצים בלבד. השילוב של FinOps ו-Observability מאפשר קבלת שירות מצוין גם ברמת הביצוע וגם ברמת הניטור".
רועי גרשביץ ומור עייש מ-AWS הציגו את CloudWatch, הפתרון של אמזון לתחום יכולת המעקב של ארגונים אחר הנעשה בענן.
גיל גבעתי, CTO Dynatrace במטריקס, הוסיף כי "הגידול האקספוננציאלי במידע הקשור ל-Observability, והצורך מצד שני לשמור על תחרותיות וגמישות, מחייבים שינוי מוחלט בטכנולוגיות ובדרכי היישום של מוצרי Observability. כבר היום קשה לארגונים לייצר תמונה אחודה שכוללת מידע מלוגים, מדדים וטרייסים, שכל אחד מהם נמצא בטכנולוגיית אחסון שונה, דורש הגדרות תחזוקה שונות וכל זה עוד לפני שמתייחסים לתדירות השינויים באפליקציות שלנו. מסיבה זו, דיינהטרייס, אשר נבחרה בפעם ה-13 ברציפות כמובילה הטכנולוגית בעולם בתחום Observability על ידי גרטנר, המציאה מחדש את הפלטפורמה שלה וכללה בה מנוע אחסון ייחודי המאפשר שמירה ושליפה של Tera Bytes של נתוני Observability מכל הסוגים מדי יום, ללא צורך בתחזוקה כלשהי, רכיב ניהול תהליכים, מנוע בינה מלאכותי המאפשר בניית ספי התרעה ומציאת root cause באופן אוטומטי, שימוש ב-Generative AI לקבלת המלצות לפתרון תקלות, מנוע המאפשר פיתוח אפליקציות ייעודיות מעל גבי הנתונים הנשמרים, יכולת שיתוף ושמירת Knowledge base בעת תחקור תקלות ועוד".
רפי פינטו, ארכיטקט פתרונות ענן מוביל ב-VMware, הסביר כיצד ניתן לבנות תרבות ארגונית ולהשתמש ב-FinOps כדי לבנות מנוע צמיחה בתוך הארגון: "רוב הארגונים כבר נמצאים בענן וכששואלים למה הם רוצים לעבור לענן, הם עונים 'מהירות, גמישות, ושיפור השירות ללקוחות לרבות הצגת מוצרים חדשים'. יחד עם זאת, ברגע שנכנסים לענן, המציאות היא לא כל כך פשוטה וישנם אתגרים. מבחינת אבטחה, כל מפתח יכול לעלות משהו לענן ולחשוף את הדאטה של הארגון לסיכונים".
האירוע כלל משתתפים מחברות מובילות במשק, בהן Cato Networks, כאל, בנק הפועלים, משרד האוצר, משרד התחבורה, נוקיה, הראל ביטוח, הבורסה לניירות ערך, רפאל, מנורה מבטחים, אימפרבה, רדיס, צים, שע"ם, אמדוקס, BigID ו-Lightrun.
תגובות
(0)