בא לבקר במאורת הנמר: ד"ר דניאל דור, מיה אנליטיקס
בשבוע שעבר, קצת לפני חג האור חנוכה, שמחתי מאוד לארח במאורת הנמר את ד"ר דניאל דור, המנכ"ל החדש של מיה אנליטיקס, נציגת SAS בישראל. החברה, שנוסדה על ידי צבי צוויג, מוכרת ומטמיעה פתרונות אנליטיקה חדשניים על בסיס פלטפורמות האנליטיקה המתקדמות של SAS, מאז שנת 1980. במהלך הביקור ראיינתי את דור לגבי מספר נושאים:
SAS היא אחת מחברות האנליטיקה וה-AI המוכרות בעולם. מה אתה יכול לחדש לנו?
"טכנולוגיית Generative AI יכולה לעשות הרבה דברים, אבל היא לא יכולה לעשות את כל הדברים. ב-2024, הפרספקטיבה של ארגונים תשתנה מהסתכלות על GAI ככלי Stand-Alone, לתפישה ש-GAI הוא כלי משלים לפתרונות AI ארגוניים קיימים. לדוגמה, בבנקים יביאו מידע מסומלץ (Simulated Data) כדי לבדוק את מודל הסיכון הקיים. בבריאות, יהיה ניתן להתאים תוכניות טיפול פרטניות לאנשים באמצעות בינה מלאכותית. SAS, כמובילה עולמית בתחום האנליטיקה וה-AI, מבינה את הטרנדים הללו, ולכן החליטה לפני שמונה חודשים להשקיע מיליארד דולר נוספים בשלוש השנים הקרובות ביצירה פתרונות ספציפיים המונעים ומופעלים על ידי AI".
איך החברה מתייחסת לשוק הישראלי?
"טכנולוגיות SAS השונות מוטמעות על-ידי מיה אנליטיקס ביותר מ-100 לקוחות חשובים וגדולים בישראל. ל-SAS יש הטמעות בישראל שהן ייחודיות ברמה עולמית, לאור מורכבות הצרכים של הלקוחות הישראליים. יש לנו לקוחות שעושים Data Operations, יש לקוחות שעושים BI ואנליטיקה, יש לקוחות שעושים Machine Learning ו-Modeling, יש לקוחות שלהם כלי החלטה (Decisioning), וכמובן שיש לקוחות שעושים איתנו את כל מחזור החיים האנליטי. SAS הינה המובילה העולמית בתחום האנליטיקה העסקית, והלקוחות היקרים שלנו, בסיועה של מיה אנליטיקסה, יכולים לעשות דברים מיוחדים ובלתי רגילים באמצעות הכלים שברשותנו. מטרתה של SAS בישראל הינה לשפר משמעותית את היתרון התחרותי של החברות החשובות בארץ, באמצעות המומחיות של מיה אנליטיקס. אני יודע שזה עשוי להישמע כמטרה מוגזמת, אבל זו מטרתנו האחת, ועשרות מומחי האנליטיקה של החברה רתומים להתמודד עם האתגר. עשינו זאת ב-43 השנים האחרונות, אנחנו עושים את זה היום, ואנחנו הצוות שיסייע להגדיל את מספר החברות שיעשו את זה בעתיד".
מה אתה מציע למנמ"רים CIOs ו-Chief Data Officers בישראל?
"התחזיות מראות ששוק האנליטיקה והבינה המלאכותית הולך לגדול דרמטית בשבע השנים הקרובות. מצד שני, מחקרים מראים שיותר מ-60% מפרויקטי ה-IT נכשלים או נכשלים חלקית. בהינתן הנתונים הללו, כל מנמ"ר ו-Chief Data Officer צריך לשאול את עצמו כיצד הוא הולך להגדיל את הסבירות שפרויקטי האנליטיקה והבינה המלאכותית שבהם הוא משקיע – יצליחו. הצלחה משמעותית תגיע רק באמצעות עבודה מתודית וסדורה, תיקון תהליכים עסקיים, שינויים אפקטיביים בתרבות הארגונית העוטפת את הפרויקט, השקעה בטכנולוגיות המתאימות וייעוץ של בעלי עניין עם הצלחה מוכחת.
אנחנו מציעים למנמ"רים ו-Chief Data Officers בישראל להתייעץ איתנו בכל עניין הקשור ל-Data Strategy שלהם. כ-Trusted Advisors אמיתיים, עם עשרות שנות ניסיון בתחום, ועם מאות הטמעות מוצלחות של פרויקטים מורכבים, אנחנו נשמח לתת ייעוץ ישר וכן, שרואה לפני הכל את טובת הלקוח".
תגובות
(0)