לונדון כן חיכתה למשתתפי תוכנית ScienceMent

ליילה רסטגאר זגנה משוחחת עם חברי משלחת סיינסמנט.

משלחת של מדענים ישראלים המשתתפים בתוכנית ScienceMent מבית ארגון המדענים הישראלים בחו"ל ScienceAbroad התארחה בלונדון וזכתה לעניין בקרב גורמי תעשייה בממלכה. במשלחת, שסיימה מסע בן שבוע בלונדון ואותה הובילה שרון ונק, סמנכ"לית פיתוח עסקי בScienceAbroad, השתתפו 32 חוקרים ישראלים מתחומי המדע, הטכנולוגיה, ההנדסה והמתמטיקה. חברי המשלחת למדו במהלך שהותם בעיר על מבנה השוק הבריטי, על השחקנים וההזדמנויות באי, על הרגולציות והחסמים ועל התמריצים לחברות סטארט-אפ ולמשקיעים מישראל שבוחרים להתחבר לאקו-סיסטם המקומי. כמו כן, עברו הדרכות על ההזדמנויות הכלכליות הזמינות לחברות סטארט-אפ בבריטניה, האתגרים שעמם מתמודדים יזמים בשוק הבריטי ועוד.

חוסר האהדה כלפי ישראל וגילויי האנטישמיות הנפוצים בבריטניה על רקע מלחמת "חרבות ברזל" לא פגשו את חברי המשלחת שזכתה לעניין רב, וחבריה נפגשו עם גורמים מרכזיים באקו-סיסטם בלונדון, ובהם ליילה רסטגאר זגנה, שותפה מייסדת של אחת מקרנות ההון-סיכון הבכירות בבריטניה, Kindred Capital, הארי מלינס, ה-CIO של המכון הטכנולוגי לתעופה וחלל של בריטניה, בכירים מחברות הייעוץ המשפטית של Bird & Bird וכן Taylor Wessing – מהמובילות בממלכה בתחומי ההשקעות, הציגו בפני בכירים מקרן ZINC ונפגשו עם משקיעים של ממאיץ הסטארט-אפים אינטל איגנייט, קוואלקום, H3Labs,  ועוד.

ונק ציינה, כי "תוכנית ScienceMent נכתבה מתוך אמונה שמדענים יכולים להיות המנהיגים של המאה הזו ושדרך חינוך, תמיכה והשקעה נוכל לעזור להם לבנות פתרונות לחלק גדול מהבעיות שעומדות בפנינו במאה הנוכחית. הקמנו את ScienceMent כדי להעצים את הדור הבא של מנהיגי מדענים בפתרון הבעיות החשובות. בלב המשימה שלנו עומד חינוך: הצבת מדענים ובעלי עניין מדעיים במושב הנהגים על ידי לימוד מיומנויות עסקיות מעשיות. לימוד שניתן ב 100% על ידי יזמים, אנשי מקצוע ומשקיעים בעלי ניסיון בתעשייה".

תכנית ScienceMent מתקיימת בשיתוף עם רשות החדשנות ונועדה לאפשר לחוקרים מתחומי המדע, הטכנולוגיה, ההנדסה והמתמטיקה לרכוש כלים להתמודדות עם סביבה עסקית מורכבת. רשת הקשרים שנוצרת במסגרת התכנית מאפשרת למשתתפים להרחיב את הנטוורקינג העסקי, באופן שישרת אותם במהלך הקריירה שלהם, בעשייה היומיומית ובצומתי קבלת החלטות. התכנית מעודדת שילוב חוקרים ומדענים בתפקידי ניהול בתעשייה הישראלית, במחקר ובאקדמיה, השקעה במיצוי הפוטנציאל ופיתוח עובדים על ידי הטמעת סטנדרט ניהולי וחשיבה יזמית כמפתח להצלחה, ויצירת מאגר של מדענים-מנהלים המקיים מערכת של שיתוף מידע, שיתוף פעולה ויצירת אקו-סיסטם. המחזור השלישי של התוכנית צפוי להיפתח בתל-אביב בספטמבר 2024.

ScienceAbroad, ארגון המדענים הישראלים בחו”ל, הוא ארגון ללא כוונות רווח הפועל מאז 2006 לשמירת קשר עם חוקרים ישראלים בעולם והשבת המוחות לישראל. ScienceAbroad הוא קהילה בינלאומית עבור מעל 10,000 חוקרים ישראלים וסטודנטים לרפואה ברחבי העולם. הארגון מפעיל 55 מרכזים ב-20 מדינות המנוהלים על ידי מדענים וסטודנטים מתנדבים ומעניק כלים, מפתח קשרים ופותח דלתות למדענים ישראלים המבקשים לשוב לישראל על מנת שיביאו עימם את הידע, הכישרון, הניסיון והקשרים שצברו לאקדמיה, לממשל, לבתי החולים ולתעשייה כמנוע צמיחה לישראל.

תגובות

(3)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. דניאל

    לא שולחים ישראלים לאנגליה. הם לא שולחים לישראל. אין הדדיות.

  2. דניאל

    אנו לא לומדים לקח. ממשיכים לרדוף אחרי האנטישמיים.

  3. ארמגדון

    למדינה אנטישמית לא שולחים מדענים ישראלים. אנחנו צריכים להתנתק מאנגליה . לקנות ציוד אם קונים ממדינות אחרות או לפתח לבד.

אירועים קרובים