סטארט-אפ ניישן גם בפילנתרופיה: גיוס למען הילדים ניצולי הטבח

הפלטפורמה הטכנולוגית בתחום הסקנדרי, Valoo, הקימה קרן מניות של חברות היי-טק ישראליות מובילות - ששוויין המצטבר מוערך במיליארדים רבים - אשר כל ייעודה לגייס תמיכה ארוכת שנים לילדים שנפגעו ב-7 באוקטובר

הקימו מיזם חדשני וייחודי לרווחת ילדי העוטף. מייסדי הפלטפורמה הטכנולוגית Valoo, מאיר שטייגמן ועדי ויצהנדלר.

הפלטפורמה הטכנולוגית בתחום הסקנדרי Valoo הודיעה היום על השקת קרן שהוקמה "למען הילדים", בשיתוף הקרן החברתית הוותיקה תמורה. הקרן למעשה מאגדת פורטפוליו ענק של חברות פרטיות ומתכוננת לחלק כספים באופן רציף, למשך העשור הקרוב, לילדים שניצלו מאירועי ה-7 באוקטובר.

הקרן גייסה נכון להיום תרומות של מניות מחברות היי-טק ישראליות מובילות בתחומי הסייבר, ה-AI ועוד, בשווי הון של כ-20 מיליון דולר, ומכוונת להגיע למניות מ-100 חברות שונות עד סוף השנה.

לקרן הייחודית תרמו מניות המשקיעים ובעלי המניות של חברות היי-טק בכל השלבים, החל מחברות לקראת הנפקה ועד לחברות בשלבי גיוס ראשוניים. המניות יהפכו לתרומת מזומן באירועי נזילות, אקזיט והנפקות, והכספים יחולקו לעמותות וארגונים אשר יתמכו באלפי הילדים שנפגעו במלחמה, לצרכים חינוכיים, כלכליים, רפואיים ועוד. הקרן תעשה שימוש במודל הדאטה שפיתחה Valoo, ובכך יתאפשר למקסם את ערך התרומה ואף להכפילה.

בוועדה המנהלת של המיזם חברים אישים כמו היזם הסדרתי ומשקיע ההון סיכון אייל גורה, שהיה מי שהגה את הרעיון למיזם ושיתופי הפעולה בקרן; היזמת החברתית עדי אלטשולר; אבנר סטפק, בעלי בית ההשקעות מיטב; ושותפים מנהלים של קרנות הון סיכון ישראליות.

Community O מלווה את פעילות הקרן, וגופים רבים תורמים את הידע המקצועי שלהם פרו בונו, כמו משרד עורכי הדין מיתר, אבי נוימן עם משרד PWC וכן לאומי-טק בניהולה של מיה אייזן צפריר.

עורף פיננסי לילדים – בטווח הקצר, הבינוני והרחוק

על-פי המודל של הקרן, המניות נתרמות לפורטפוליו ענק שיחלק כספים לצורכי הילדים ויספק להם עורף פיננסי בטווח הקצר, הבינוני והרחוק, במטרה לתת להם תמיכה בשלבים שונים בחייהם. לפיכך, המניות הן מחברות אשר נמצאות לקראת הנפקה, דרך חברות שגייסו הון משמעותי ונמצאות בצמיחה מהירה בתחומי הטכנולוגיה המובילים היום, ועד לחברות שגייסו הון ראשוני ובעלות פוטנציאל צמיחה בטווח הארוך. בעלי מניות ומשקיעים תרמו מניות של חברות הטכנולוגיה המובילות באקו סיסטם, כמו Via ו-eToro (שמתכננת הנפקה בשווי 3.5 מיליארד דולר), חברות הסייבר Reflectiz, Neuroblade, Zesty ועוד.

מייסדי Neuroblade, חברת השבבים לעיבוד נתונים שגייסה עד כה 110 מיליון דולר, אלעד סיטי ואליעד הלל, מסרו: "אנו גאים לקחת חלק במיזם מסוג זה, אשר משלב בין הרצון לסייע לילדים שנפגעו מאירועי הטבח הנורא והמלחמה, לבין האקוסיסטם של תעשיית ההיי-טק הישראלי, והשאיפה לראות אותו משגשג ומצליח, כשאנו יודעים שגם הילדים יוכלו להנות מההצלחה הזו. הבנו שיש לנו הזדמנות פז לשלב יצירתיות מופלאה וחדשנות טכנולוגית למען מטרה שאין נעלה ממנה. זו סיטואציה של Win Win אמיתי לכל הצדדים ואנו מאמינים שההנגשה החכמה לתרומה באמצעות מניות היא דרך מצוינת לייצר תזרים תרומות עם פוטנציאל צמיחה גדול לאורך שנים".

עדי ויצהנדלר ומאיר שטייגמן, מייסדים שותפים ב-Valoo: "אנו מודים לכל התורמים הראשונים שנתנו אמון בפרויקט החשוב הזה. אחרי ה-7 באוקטובר חיפשנו דרך לעזור, והבנו שאנחנו יכולים לתרום את הטכנולוגיה של Valoo כדי לבנות ערוץ חדש לתרומות שבהן ההיי-טק הישראלי כולו נרתם ותורם, מתוך הערך הייחודי אותו הוא מפיק, והנתרמים מקבלים נכס עם שווי עולה, שניתן להפוך למזומן לפי הצרכים. הקמנו למי שדואג לילדים ולצרכיהם כיס חדש למימון צרכים כמו טיפולים נפשיים, צרכים בסיסיים כמו מגורים ומזון, ועד למלגות לימודים. אנחנו שמחים שמי שרוצה לתרום יכול לייצר אימפקט משמעותי ולסייע לילדים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים