שיחות קירבה – סוד האושר הזוגי והבסיס להצלחה בעבודה

תוכנית עבודה עצמית בת שמונה שבועות, אשר תעלה באופן ניכר את רמת הקירבה וההנאה שתחוו עם בני זוגכם, כשהעיקרון המנחה הוא, בכל שבוע להוסיף כלי חדש בנוסף לכלים שרכשתם בשבוע שעבר

הנהלת החברה רוצה שנהיה הכי יעילים והכי תורמים להצלחת החברה. אנחנו מצידנו רוצים זאת לא פחות. על מנת שנגיע להישגים ולמצוינות בתפקוד שלנו בחברה אנחנו צריכים להגיע לעבודה עם הרבה כוחות והרבה אנרגיות. את "מרבצי האנרגיה" הכי גדולים תוכלו למצוא בבית, קרוב ונגיש אליכם. אבל לשם כך צריך לדאוג שבבית תהיה אוירה טובה, מועילה, תומכת ומפרגנת. לפניכם תוכנית עבודה עצמית בת שמונה שבועות, אשר תעלה באופן ניכר את רמת הקירבה וההנאה שתחוו עם בני זוגכם, כשהעיקרון המנחה הוא, בכל שבוע להוסיף כלי חדש בנוסף לכלים שרכשתם בשבוע שעבר.

השבוע הראשון: עצרו בטרם תדברו
נישואין אינם "מתים" בין לילה, הם גוועים אט אט בגלל מעשים שאנו עושים או נמנעים לעשות ! ולא רק מעשים משפיעים על איכות חיי הנישואין, גם כל מילה שאנו אומרים משפיעה. אנחנו יכולים לבחור אם לחשוב לפני שאנחנו פותחים את הפה, או להגיד כל מה שעולה על רוחנו. על כל פנים, השפעתה של הבחירה שלנו מצטברת לאורך ימים ושנים. על כן, לפני שנדבר או נגיב באופן כלשהו כלפי בן הזוג, ננסה לעצור ולשאול את עצמנו: "האם זה יקרב אותנו זה אל זו, או יגרום לריחוק? האם זה יגרום הנאה לבן/ת זוגי או יגרום לכאב?" זכרו תמיד שהמפתח לבניית מערכת יחסים יציבה, היא ההחלטה לגרום הנאה ונחת לבן הזוג. נסו זאת במשך שבוע אחד בלבד ותוכלו להרגיש את הכוח הנהדר שבנתינה.

השבוע השני: העניקו שתי מחמאות לפני השינה
בכל לילה, לפני השינה, הקפידו שכל אחד מכם יאמר לבן זוגו שתי מחמאות. שני דברים שאתם מעריכים בו או בה. זה נשמע פשוט אבל דורש מעט השקעה, במיוחד לאור העובדה שבמרבית המחמאות תשתמשו כבר בשבועיים הראשונים. לאחר מכן, תצטרכו להתבונן היטב בבני הזוג שלכם, ולשים לב לכל אותם דברים נפלאים שאולי פספסתם עד עכשיו. לאחר שתרגילו את עצמכם לשים לב ולבטא מעלות ומעשים חיוביים של בן/ת הזוג, תוכלו להרגיש כיצד האינטימיות ביניכם גוברת. תתפלאו גם לגלות, כמה קשה ללכת לישון בכעס אחרי שמקבלים שתי מחמאות אמיתיות.

השבוע השלישי: נסו לגלות מה גורם לו להרגיש מכובד, ולה – אהובה
היהדות מלמדת אותנו שלגברים ולנשים, ישנם צרכים שונים. לגבר יש צורך בסיסי שאשתו תעריך אותו ותתמוך בו ולאישה יש צורך בסיסי להרגיש אהובה. כל אחד מבני הזוג יכול לערוך רשימת דברים שיגרמו, לו- להרגיש מכובד, ולה- להרגיש אהובה. לדוגמא: הוא מעריך שהיא מנתקת את הטלפון ומקבלת את פניו בברכה, כשהוא חוזר הביתה מהעבודה, היא אוהבת שהוא מפתיע אותה בערב מיוחד, או ביציאה קצרה, שתכנן בעצמו. זיכרו! אף אחד מאתנו לא קורא מחשבות, לכן – טוב לומר בבירור למה בעצם מצפים.

השבוע הרביעי: ערכו פגישה לגילוי המשאלה האישית
לכל אחד צרכים ייחודיים ושונים בתוך מערכת הנישואין, כששני מחסומים עיקריים מקשים על בני הזוג לשתף את בן/בת הזוג בצרכים שלהם. הראשון, חשש מזלזול ברגשותיהם, והשני התעלמות או דחייה מבקשתם. בעל או אישה שאינם חשים בנוח, מסיבה כלשהי, לבטא בקול מה הם צריכים, מגבירים את הסיכון לצבור טינה וכעס- שני רגשות שמטפחים כל דבר אחר חוץ מקירבה. לפיכך, עלינו להיות אמיצים ולבקש בצורה מפורשת את מה שאנחנו צריכים. לדוגמא: "אני מרגישה יותר בטוחה כשאתה נוהג לאט," או "אני זקוקה ליותר עזרה בזמן ההשכבה של הילדים," או "אני רוצה שתקבלי את החולשות שלי בתחום הזה ותפסיקי להעיר לי עליהן." על מנת לקדם את התהליך, יעזור מאוד אם תקבעו זמנים מיוחדים, בהם תשוחחו על הצרכים שלכם. קביעת פגישות מתוכננות, הופכת את הבקשה ללגיטימית, זוהי הדרך לתת לשניכם להביע את משאלותיכם האישיות, תוך הפחתה ניכרת של שני המחסומים העיקריים – פחד ובושה.

השבוע החמישי: התאמצו לגרום הנאה לבן/ת הזוג
מאמץ מודע לגרום הנאה לבן/בת זוגך, היא אחת הדרכים היעילות ביותר לחיזוק הקשר הזוגי. התרגיל הבא מבוסס על שימוש במידע שצברתם אודות בן/ת הזוג במהלך השבועיים האחרונים. עליכם לבחור בשלושה דברים לפחות שבני הזוג שלכם רוצים, ולהעניק להם אותם. אם נראה לכם ש"נתינה מתוכננת" איננה ספונטאנית מספיק ולכן מפחיתה מכֵּנות המעשה, אז כדאי מאד שכל אחד ישאל את עצמו: "מה עדיף לי, לקבל את מה שאני רוצה בצורה מתוכננת, או לא לקבל את זה בכלל?"

השבוע השישי: עשו ביחד משהו ששניכם אוהבים
שלב זה דורש הרבה השקעה ותשומת לב, משום שכולנו כל כך עסוקים, שאנו נוטים להשאיר את ה"לעשות כיף ביחד" כדבר אחרון ברשימת המחויבויות שלנו. אחרון אחרון אמנם, אבל- חביב! השבוע, החליטו ותכננו לעשות יחד משהו באמת מהנה. אל תשוחחו בזמן זה על שום נושא מלחיץ, או על עניינים עסקיים. התמקדו ב"ביחד" ותיהנו מהמתנה של שותפות בחיים.

השבוע השביעי: הכירו טובה לבני זוגכם
באופן כללי ניתן לומר, שאנו כמעט ולא עושים דבר, כשמדובר בהכרת הטוב לבני זוגנו על דברים שהם עושים עבורנו באופן קבוע. השבוע, הכינו רשימה של חמישים דברים לפחות, שבן/ת זוגך עושה עבורך. דברים שנתפשים בעיניך כמובנים מאליהם – בישול, רחיצת המכונית, הורדת כביסה מהחבל, עריכת קניות… בכל יום אמרו תודה זה לזו על אחד מהדברים הללו. כשתגיעו לשליטה בטכניקה של הכרת הטוב, איכות הקשר הזוגי שלכם תשתפר לעין ערוך.

השבוע השמיני: תכננו פגישות עידוד משותפות
כולנו זקוקים לעידוד. אחד הדברים המעידים על אהבה ודאגה כנה, שבני זוג יכולים לעשות זה עבור זו, הוא הבעת תמיכה ועידוד לאורך החיים. מלחמות החיים אינן פשוטות ועלינו לדעת בבירור שאנחנו לא לבד. כשבני זוגנו תומכים בנו וניצבים לצדנו, הכל נראה הרבה פחות קשה ומאיים. לכן, הקדישו לבן זוגכם שתי דקות מדי יום, לאמירת כל אותם דברים מעודדים ותומכים שעולים בדעתכם. בשעה שאתם מעודדים את בן הזוג, עליו להאזין בשקט וללא תגובה. לדוגמא: "אני לא אומרת לך מספיק עד כמה אני מעריצה את זה שאתה כל כך סבלני עם הילדים גם לאחר יום עובדה ארוך. אני יודעת כמה זה קשה, במיוחד שעייפים ורוצים לנוח." לאחר שתסיימו את דברי העידוד, בן הזוג מוזמן להתייחס ולהודות על כל המלים היפות, לפני שהתור עובר אליו, וחוזר חלילה. זה עלול להראות מעט קשה בהתחלה, אם אינכם רגילים לעודד זה את זו, אבל הרווח הנקי בהגדלת הקירבה והאינטימיות יעודד אתכם להמשיך הלאה.

******

קירבה אמיתית היא אחת מההנאות הגדולות ביותר שמציעים לנו החיים. בכל אחד מאיתנו טמון פוטנציאל אדיר להעלאת רמת הקירבה והאינטימיות, בתנאי שנהיה מוכנים לערוך כמה שינויים בהתנהגות הזוגית שלנו. תאמינו לי – זה לא בשמיים!! צריך הרבה רצון טוב, הרבה תרגול, והרבה אמונה.

בהצלחה !!!

עובד ממאמר של הרב ד. הלר

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים