הסייבר הישראלי רותח: שליש מהחברות המבטיחות – מהארץ
בין 20 המדורגות הישראליות ברשימת חברות הסייבר המבטיחות של פורצ'ן נמצאות איילנד, קאטו נטוורקס, זירו נטוורקס וכמובן וויז
הנה קצת חדשות טובות וגאווה ישראלית, בימים של אירועים מורכבים ומדכדכים: הסייבר הישראלי מככב בדירוג Fortune Cyber 60, שהמגזין הכלכלי ערך זו השנה השנייה, עם 20 חברות כחול לבן שנכללות בו הפעם. הדירוג כולל את 60 חברות הסייבר המבטיחות בעולם ל-2025, בשלוש קטגוריות, שכל אחת מהן כוללת 20 שמות: חברות בשלב המוקדם, חברות בשלב הצמיחה המוקדמת וחברות בצמיחה. כלומר: החברות מישראל מהוות שליש מהרשימה.
הדירוג נערך בשיתוף לייטספיד ונצ'ר פרטנרס, ונבחנו בו 300 חברות סייבר שהפתרונות שלהן מיועדים לארגונים ושלא עברו הנפקה או רכישה. "לא מפתיע שברשימה השנה יש מיקוד בהגנה נגד איומים מבוססי AI", כתבו עורכי הרשימה, "כמו גם חברות שעוסקות באבטחת AI פנימית, כדי לא ליצור פגיעויות חדשות". עוד ציינו העורכים שלושה תחומים: אבטחת נתונים ומידע, אבטחת תשתיות ענן וכן ניהול זהויות.
הפסקאות הבאות כוללות את כלל החברות הישראליות שנמצאות ברשימה של פורצ'ן, לפי סדר ה-א"ב בכל קטגוריה.
חברות סייבר בשלב מוקדם
בקטגוריה זו כלולות שמונה חברות ישראליות:
אואזיס סקיוריטי מציעה פלטפורמת סייבר למיפוי, ניהול ואבטחת ישויות לא אנושיות. היא הוקמה ב-2022 על ידי דני בריקמן, המנכ"ל, ועמית צימרמן, שעבד באבטחה של מיקרוסופט.
אוליגו סקיוריטי פיתחה פתרון אבטחה שמצמצם את חולשות הספריות בקוד פתוח. החברה הוקמה ב-2022 על ידי המנכ"ל, נדב צ'רנינסקי, גל אלבז, איש צ'ק פוינט בעבר, ואבשלום חילו.
אפווינד פיתחה פלטפורמה לאבטחת תשתיות ענן בזמן אמת. הקימו אותה המנכ"ל, עמירם שחר – מייסד Spot.io, שנמכרה לנט-אפ ב-450 מיליון דולר – יחד עם שותפיו ל-Spot.io.
בלינק אופס – חברה שהוקמה ב-2021 ועוסקת במיכון משימות ותהליכי אבטחה מבוסס בינה מלאכותית יוצרת, בענן ובקרקע. המנכ"ל שלה הוא גיל ברק, מייסד שותף.
ג'יט (Jit.io) פיתחה פלטפורמה המאפשרת לחברות לאבטח את המוצר שלהן באיכות גבוהה כבר מהשלב הראשון של הפיתוח, ללא צורך ברכישת ידע סייבר מתקדם. החברה נוסדה ב-2021 על ידי רון זלקינד וצחי שפסה, מנכ"לים משותפים, גיל צימרמן, אבירם שמואלי ודוד מלמד. שפסה, זלקינד וצימרמן ייסדו בעבר את קלאודלוק, שנמכרה לסיסקו תמורת 350 מיליון דולר.
לדסקופ יש פלטפורמת אימות וניהול משתמשים, בלא צורך בסיסמאות. תחום זה הוא מהגורמים העיקריים לפריצות. את דסקופ ייסדו שמונה איש, שהגיעו מדמיסטו, שנרכשה ב-2019 על ידי פאלו אלטו ב-560 מיליון דולר.
קלאץ' סקיוריטי עוסקת בתחום אבטחת הזהויות הלא אנושיות. היא הוקמה אשתקד על ידי המנכ"ל, אופיר הר-חן, שגיא הס וטל קמחי.
רדיאנט סקיוריטי הוקמה ב-2021 ומנוהלת על ידי שחר בן הדור, יוצא אימפרבה ואקסבים. היא מציעה מרכז תפעול אבטחה (SoC) מבוסס AI, שמסייע למנתחי ולצוותי האבטחה כעוזר וירטואלי.
חברות בשלב צמיחה מוקדם
קטגוריה זו מונה שש חברות ישראליות מתוך 20 החברות המדורגות בה:
גריפ סקיוריטי פיתחה פתרון לניהול שימוש העובדים בארגונים באפליקציות תוכנה כשירות (SaaS), כדי למנוע אובדן שליטה על כמות המשתמשים ואופן השימוש, כמו גם את חשיפת מאגרי המידע הארגוניים לתקיפות. גריפ הוקמה על ידי ליאור יערי, המנכ"ל, אלון שנקלר ועידן פאסט.
את טורק יסדו ב-2020 עופר סמדרי, המנכ"ל, לאוניד בלקינד ואלדד לבני. היא פיתחה כלי אינטואיטיבי ליצירת אוטומציות, שכולל אינטגרציות ותבניות מובנות. הכלי מאפשר לצוותי אבטחה לבנות פתרונות סייבר מורכבים בממשק חזותי פשוט, בתוך דקות.
טרנסמיט סקיוריטי מציעה פתרונות לזיהוי משתמשים ללא סיסמה ורישום. היא הוקמה לפני עשור על ידי מיקי בודאי וראקש לונקאר. בתחילת המילניום הקים בודאי עם שלמה קרמר את אימפרבה, שנרכשה ב-2018 על ידי קרן תומא בראבו ב-2.1 מיליארד דולר, שמכרה אותה ביולי אשתקד לקבוצת תאלס תמורת 3.6 מיליארד. בודאי ולונקאר אף ייסדו את טראסטיר, שנמכרה תמורת יותר מ-700 מיליון דולר ליבמ.
דאזז הוקמה ב-2021 על ידי מרב בהט, המנכ"לית, תומר שוורץ ויובל אופיר. בהט הייתה משנה למנכ"ל מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח והובילה את חטיבת אבטחת הענן של החברה. דאזז פיתחה פלטפורמה לתעדוף ותיקון אוטומטי של חולשות אבטחה בסביבות הענן בארגונים.
לג'יט סקיוריטי מאפשרת לארגונים לאבטח את תהליכי פיתוח התוכנה הפנימיים ומגנה על שרשרת אספקת התוכנה של כל ארגון מפני תקיפות. היא נוסדה ב-2020 על ידי רוני פוקס, המנכ"ל, ליאב כספי וליאור ברק.
זירו נטוורקס הוקמה ב-2019 על ידי בני לקונישוק, המנכ"ל, ואמיר פרנקל. כשמה, היא מספקת פתרונות אבטחת אמון אפס (Zero Trust), שמאפשרים למנוע מתוקפים לנוע ברשת הארגונית, לגנוב נתונים או לתקוף בכופרה, ולא רק להרתיע מפניהם. החברה מציעה פלטפורמת SaaS אוטומטית, שלומדת את כל תעבורת הרשת ומגבילה את הגישה.
קטגוריית החברות בצמיחה
איילנד הוקמה על ידי מייקל פיי, שהיה סמנכ"ל התפעול של סימנטק וסמנכ"ל הטכנולוגיות של מק'אפי, והיזם הסדרתי דן אמיגה. היא פיתחה דפדפן ארגוני מאובטח, שמאפשר לממש מדיניות אבטחת מידע ארגונית על פלטפורמה. אמיגה, המשמש כסמנכ"ל הטכנולוגיות של איילנד, הקים את פיירגלאס, שנמכרה לסימנטק ב-2017 תמורת רבע מיליארד דולר.
אקסוניוס מסנכרנת בין מאות מערכות בארגון, ומציגה תמונה מלאה ומהימנה של הנכסים והתוכנות, לטובת שליטה על ניהולם ועל אבטחתם.
עוד חברה ברשימה של פורצ'ן היא ארמיס סקיוריטי, שבאחרונה הגיעה לשווי של 4.3 מיליארד דולר. ארמיס הוקמה על ידי יבגני דיברוב, המנכ"ל, ונדיר יזרעאל. הפלטפורמה שלה מאפשרת לחברות לראות, לאבטח ולנהל את הנכסים הקריטיים ביותר שלהן – החל מ-IT, דרך OT ומכשור רפואי, ועד לנכסי ענן, קוד ותוכנה.
וויז, חד הקרן של ה-"רוק סטאר" אסף רפפורט, מופיע בדירוג זו הפעם השנייה. העורכים ציינו את העובדה שהחברה דחתה את הצעת הרכישה של גוגל מיולי השנה, תמורת 23 מיליארד דולר.
יוניקורן נוסף ברשימה הוא קאטו נטוורקס, שנוסדה ב-2015 על ידי שלמה קרמר וגור שץ, ופועלת בתחום ה-SASE (מרחב תקשורתי מאובטח בענן). קרמר, יזם סייבר מצליח, היה ממקימי צ'ק פוינט וכאמור, אימפרבה. קאטו פיתחה רשת מבוססת ענן, המאפשרת תקשורת ארגונית מאובטחת ומהירה, שמחברת את כל קצוות הרשת הארגונית.
קורו מספקת לעסקים קטנים ובינוניים פלטפורמה לאבטחת סייבר ברמה ארגונית הנגישה לכל, ובראשה עומד גיא מושקוביץ.
תגובות
(0)