קיבלתם SMS מ-"סינוואר"? זאת מתקפת סייבר

ישראל חווה שורה של מתקפות סייבר שמקורן באיראן, בהן הודעות פישינג שנשלחו כביכול ממנהיג חמאס שחוסל עם איומים קשים, ומתקפה שמתחזה לאפליקציית פיקוד העורף - ומשתיקה את ההתרעות על אזעקות שהוא שולח

יחיא סינוואר.

מנהיג החמאס, יחיא סינוואר, חוסל על ידי ישראל בחודש שעבר – אבל זה לא הפריע להאקרים איראניים לשלוח אמש והבוקר הודעות פישינג לישראלים רבים. מדובר באחת משורה של מתקפות סייבר שישראל חווה היום, כולל אחת מסוכנת במיוחד, משום שהיא מזמינה ישראלים להוריד אפליקציה המתחזה לזו של פיקוד העורף – ומבטלת את ההתרעות האמיתיות שהפיקוד שולח לטלפון כשיש אזעקות.

במהלך הלילה והבוקר קיבלו ישראלים רבים הודעת SMS עם איומים קשים שנשלחו כביכול מסינוואר. ההודעה כללה לינק שהוביל לאתר של קבוצת ההאקרים האיראנית Anonymous for Justice, שכבר תקפה גופים ציבוריים ואחרים בישראל – אתר שכולל וירוסים. בחלק מהמקרים, המשתמשים גם שמעו את תוכן ההודעה. כמו כן, כמה חברות חוו היום מתקפות – ושמותיהן לא נמסרו.

הודעה מ-"סינוואר" שנשלחה לישראלים רבים, עם הלינק הזדוני.

הודעה מ-"סינוואר" שנשלחה לישראלים רבים, עם הלינק הזדוני.

מערך הסייבר הלאומי מסר בשעות הצהרים כי "במהלך הלילה התקבלו דיווחים רבים מאזרחים על הודעות SMS המתחזות לפיקוד העורף ומכילות קישורים מזיקים. בסיוע הצוותים שלנו, הקישור כבר לא זמין. מבדיקה שערכנו, לחיצה על הקישור הובילה להורדת תוכנה זדונית לטלפון שלכם, שעלולה לאפשר שליחה של הודעות SMS מאיימות מהמספר שלכם לאנשי הקשר".

"אם לחצתם על הקישור אך לא המשכתם בתהליך ההתקנה ולא הענקתם הרשאות לאפליקציה, הטלפון ככל הנראה לא נפגע", נכתב בהודעת המערך. "ככלל, אנחנו ממליצים להוריד אפליקציות לנייד אך ורק דרך חנויות האפליקציות הרשמיות. חשוב לשמור על ערנות ולדווח לנו, למוקד 119, על כל חשד נוסף".

שויד: "ישראל תחת מתקפה גם בתחום הסייבר"

גיל שויד, מנכ"ל צ'ק פוינט, אמר היום (ג') במסיבת העיתונאים שהחברה עורכת בכל רבעון סביב פרסום הדו"חות הכספיים שלה כי "אפשר לפתור את השליחה של מאות אלפי ואף מיליוני הודעות SMS לאזרחים, ואני לא מבין למה ספקי התקשורת מאפשרים את זה".

לדבריו, "ישראל תחת מתקפה גם בתחום הסייבר. מדובר במגמה כלל עולמית, אבל הגידול בקצב המתקפות על ישראל והתחכום שלהן הרבה יותר גבוה מאשר על מדינות אחרות. ארגון ישראלי ממוצע חווה 2,328 מתקפות בשבוע, כאשר מגזרים ספציפיים כמו תקשורת, חינוך ומחקר מותקפים פי שניים ממגזרים אחרים. חלק ניכר מהמתקפות האלה הוא שלוחות מדינה – בעיקר איראן. זה החלק הווירטואלי של המלחמה הפיזית, ואנחנו, בישראל, צריכים להיות מוטרדים ולהעלות את רמת האבטחה".

שויד התייחס להשפעה של המלחמה ואמר כי "יש לה השפעה רבה על תעשיות שונות בתחום ההיי-טק – למשל על סטארט-אפים, שיותר ויותר מתקשים לגייס כסף, אבל עלינו ההשפעה היא מועטה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים