"הגנת הסייבר על הבחירות בארצות הברית – טובה יותר הפעם"
"הפעם, יש בגופי הממשל והשיפוט הרבה יותר מודעות לחשיבות של אבטחת המידע בבחירות", אמרה כריס לאבג'וי, בכירה באבטחת מידע בקינדריל
"העבודה עם גופי הממשל והשיפוט על אבטחת המידע והגנת הסייבר לקראת הבחירות לנשיאות ארצות הברית השנה הייתה תהליך חלק יותר מאשר בפעמים קודמות. זה קרה מסיבה אחת, טובה מאוד: הפעם, יש בגופים אלה הרבה יותר מודעות לחשיבות התחום", כך אמרה כריס לאבג'וי, מנהלת הפרקטיקה הגלובלית לאבטחה ולחוסן סייבר בקינדריל.
בראיון לעיתונות הטכנולוגית בארצות הברית ציינה לאבג'וי כי "אחד מהשדות שבהם אנחנו מתמקדים הוא חיזוק הבקרות המשמשות להגנה על מערכות ההצבעה".
"אמנם", הוסיפה, "לא ניתן להכחיש שיש נימה של מורכבות בכל הנוגע למערכות הבחירות השונות בארצות הברית, אך רמת המודעות הגבוהה לאיומי הסייבר על הבחירות הפעם הובילה את רשויות השיפוט לעבוד במרץ על זיהוי פערי האבטחה ותיקונם". לפי לאבג'וי, "בשורה התחתונה, אנחנו במקום הרבה יותר טוב ממה שהיינו בעבר. יהיה קשה למצוא גורם שיפוטי רלוונטי שלא לוקח את היבטי אבטחת המידע ברצינות".
שלושה תחומים של פעילות
לדברי לאבג'וי, "פעלנו בשלושה תחומים: האחד – מכונות ההצבעה עצמן, לצד התוכנה והחומרה של טכנולוגיות אלה. רבות ממערכות ההצבעה האלה הן די ישנות, והיעדר תכונות אבטחה מודרניות הופך אותן לרגישות יותר לפריצה ולחבלה. היכן שמודרניזציה אינה אפשרית, בנינו בקרות מפצות שמגנות על המערכות. לחילופין, נעזרנו בתשתית הענן – היכן שהיה אפשר – כדי לתמוך ברשימות הבוחרים, בקלפיות ועוד, והידקנו את האבטחה עם חיזוק הבקרות, המניעה, הגילוי התגובה וההתאוששות".
"תחום שני", ציינה, "הוא סביב שרשרת האספקה של ציוד הבחירות והתוכנה המשמשת לניהול הציוד. צריך לנהל את כל זה בזהירות רבה, כדי למנוע פגיעויות ולהבטיח שאם נקודות התורפה נוצלו – זה יטופל".
"אחרון חביב הוא תחום האבטחה הפיזית. רבים מודאגים מאיסוף ועיבוד הנתונים בדאטה סנטרים, ולכן בדקנו שיש תכנון טוב של ההגנה שלהם, לצורך סגירת פערי אבטחה", הוסיפה.
לאבג'וי אמרה לסיכום כי "המציאות היא שיש המון מורכבות. אין סטנדרטיזציה, לכל תחום שיפוט יש גישה משלו לטיפול באבטחה. אין מערכת אחת, אין מערך אחד. עלינו להיות ערניים במיוחד סביב מערכת הבחירות, כפי שאנחנו עושים סביב המים, השירותים וייצור האנרגיה שלנו. אנחנו במקום הרבה יותר טוב ממה שהיינו קודם, אבל יש כיום לא מעט מידע מוטעה ודיסאינפורמציה, מה שגורם לאנשים לא לבטוח בבחירות – וזה מצער".
תגובות
(0)