אקזיט כחולבן בענן: וויז רוכשת את דאזז ב-450 מיליון דולר

החברה של אסף רפפורט קונה חברה ישראלית שפיתחה פלטפורמה לתיקון חולשות אבטחה ● רפפורט מכיר היטב את מייסדי דאזז, ששניים מהם עבדו תחתיו - באדאלום ובמיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח

מייסדי דאזז. מימין: תומר שוורץ, מרב בהט ויובל אופיר.

אקזיט כל ישראלי: וויז הודיעה היום (ה') כי היא מבצעת את הרכישה של חברה השלישית שלה וקונה את דאזז, שפיתחה פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית לתיקון אוטומטי של חולשות אבטחה. היקף הרכישה לא נמסר, אולם גורמים בענף העריכו אותו ב-450 מיליוני דולרים.

הפלטפורמה שפיתחה דאזז תצורף ל-Wiz Code, המוצר החדש של החברה של אסף רפפורט, שהושק בספטמבר האחרון כחלק מפתרונות אבטחת הענן שלה. המוצר מאפשר לצוותי פיתוח ולצוותי אבטחה לאתר חולשות בשלבים מוקדמים של תהליך הפיתוח, ישירות בקוד, וכן לחבר חולשות שנמצאו בסביבות הענן לקוד המקור שיצר אותן, לתעדף ולתקן אותן במהירות, באמצעות אוטומציה ובינה מלאכותית.

דאזז הוקמה ב-2021 על ידי מרב בהט, המנכ"לית, תומר שוורץ, סמנכ"ל הטכנולוגיות, ויובל אופיר, המשמש סמנכ"ל מחקר ופיתוח. לרפפורט יש היכרות מוקדמת עמוקה עם מייסדי דאזז, ששניים מהם עבדו תחתיו: בהט הייתה משנה למנכ"ל מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח כשהוא שימש בתפקיד המנכ"ל, והובילה את החטיבה העסקית של אבטחת הענן, ושוורץ הוא מהעובדים הראשונים באדאלום – החברה הראשונה של רפפורט ושותפיו, שנמכרה למיקרוסופט ב-320 מיליון דולר. אחרי אדאלום, שוורץ היה שותף בהקמה של ארמיס, ששווה כיום 3.4 מיליארד דולר. אופיר היה מוביל טכנולוגי ביחידה 8200 וסמנכ"ל המחקר והפיתוח של קלארוטי.

סגירת פערי אבטחה בשעות במקום בשבועות

הפלטפורמה של דאזז, המבוססת על אוטומציה ובינה מלאכותית, מאפשרת זיהוי, תעדוף ותיקון מהיר של חולשות אבטחה בסביבות הענן בארגונים. היא מרכזת את מיליוני ההתראות שמתקבלות מכלי זיהוי החולשות השונים בארגון, מתעדפת את החולשות הקריטיות ביותר שדורשות תיקון, ומאפשרת למהנדסים ולמפתחים לתקן אותן. התיקון נערך באופן אוטומטי – באמצעות ניתוח מקור החולשה ומתן הנחיות ברורות לתיקונה, עד כדי תיקון שורת הקוד הרלוונטית. כך, המוצר של הנרכשת מקצר באופן משמעותי את זמני תיקון החולשות, ומאפשר לסגור את פערי האבטחה תוך שעות בודדות במקום שבועות.

לפי ההודעה שלה ושל וויז, "דאזז צמחה בקצב מהיר בארבע השנים האחרונות, עם צמיחה של כ-500% בהיקפי המכירות משנה לשנה. החברה גייסה סכום כולל של 110 מיליון דולר ממשקיעים מובילים והכריזה ביולי האחרון על סבב גיוס בסך של 50 מיליון דולר".

מייסדי וויז. מימין: רועי רזניק, עמי לוטבק, אסף רפפורט וינון קוסטיקה.

מייסדי וויז. מימין: רועי רזניק, עמי לוטבק, אסף רפפורט וינון קוסטיקה. צילום: אבישג שאר ישוב

וויז היא חברת אבטחת סייבר בענן, והיא פיתחה פלטפורמת CNAPP (ר"ת Cloud Native Application Protection Platform). חד הקרן הישראלי נוסד על ידי ארבעה יוצאי 8200, כאשר לבד מרפפורט, המנכ"ל, מדובר בינון קוסטיקה, רועי רזניק ועמי לוטבק. הארבעה יסדו במשותף גם את אדאלום. וויז הפכה ליוניקורן תשעה חודשים בלבד לאחר הקמתה, ואחרי שנה וחצי בלבד עמד שוויה על שישה מיליארד דולר – הישג נדיר בעולם הסטארט-אפים, בישראל וגם במבט גלובלי. בפברואר 2023 היא גייסה 300 מיליון דולר לפי שווי של 10 מיליארד דולר, ושוויה בסבב הגיוס האחרון עמד על 12 מיליארד. החברה גייסה עד כה 1.9 מיליארד דולר. 45 מארגוני הפורצ'ן 100 הם לקוחותיה.

רכישות שיצאו לפועל – וכאלה שלא

באוגוסט אשתקד פורסם כי וויז מנהלת משא ומתן לרכישת חברת אבטחת סייבר ישראלית גדולה אחרת – סנטינל וואן. אולם, מיד לאחר הפרסום המגעים עלו על שרטון, וסנטינל וואן הפסיקה את שיתוף הפעולה שלה עם וויז. ביולי השנה, וויז ויתרה על הצעת רכישה שהגישה לה גוגל, תמורת 23 מיליארד דולר. העסקה, לו הייתה מתממשת, הייתה הגדולה ביותר של ענקית החיפוש, וכן האקזיט הגדול ביותר של חברה ישראלית.

במקום זאת, וויז מעוניינת לצאת להנפקה בוול סטריט, אלא שלפני כן היא רוצה להגיע למכירות של מיליארד דולר. החברה הודיעה בעבר כי היא "שואפת להמשיך ולהרחיב את הפלטפורמה שלה, ברקע הביקוש הגובר לפתרונות אבטחת ענן מוכללים, לעומת עשרות מוצרי אבטחה שלא מתקשרים זה עם זה ומקשים על ניהול מערך האבטחה".

מהצד השני, רכישת דאזז היא הרכישה השלישית ש-וויז מבצעת, ובסכום הגבוה ביותר שהיא שילמה עד כה עבור חברה. בדצמבר אשתקד היא קנתה את ראפט, שפיתחה פלטפורמת ענן לשיתוף פעולה בין מפתחים תמורת עשרות מיליוני דולרים. באפריל השנה היא רכשה את ג'ם סקיוריטי, שפיתחה טכנולוגיה לזיהוי ותגובה בזמן אמת למתקפות בענן, ושילמה תמורתה 350 מיליון דולר, במזומן.

"זיהוי, תעדוף ותיקון של חולשות – בראש סדר העדיפויות של התעשייה"

לפי רפפורט, "הוקמנו במטרה לעזור לארגונים לשמור על כל סביבת הענן שלהם – לא רק לזהות חולשות, אלא גם לתקן אותן באופן המהיר והיעיל ביותר. דאזז משתלבת בדיוק בחזון הזה, עם הפתרון המוביל בשוק לתעדוף ולתיקון של חולשות באמצעות בינה מלאכותית. הצוותים של וויז ודאזז עובדים יחד כבר שנים ארוכות, והרכישה תהווה מכפיל כוח להצעת הערך החדשה שלנו ב-Wiz Code".

בהט ציינה כי "זיהוי, תעדוף ותיקון של חולשות אבטחה נמצאים בראש סדר העדיפויות של התעשייה כולה. דאזז צמחה במהירות בזכות הטכנולוגיה שלה, והצליחה להוביל מהפכה בתחום תיקון החולשות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים