CRN: יותר משליש מהסטארט-אפים המובילים בסייבר – ישראליים

מחדי קרן כמו וויז וסייארה, ועד לסטארט-אפים קטנים יותר כגון זירו נטוורקס וטורק - 14 מתוך 41 חברות האבטחה שאתר CRN ממליץ להכיר מגיעות מאומת הסטארט-אפ והסייבר ● ואלה שמות

סטארט-אפי הסייבר הישראליים ממשיכים לככב.

הישג לאומת הסייבר: 14 חברות ישראליות הוכתרו באחרונה על ידי האתר CRN כ-"סטארט-אפ בתחום האבטחה שכדאי להכיר בשנת 2024". מדובר ביותר משליש מהרשימה, שכוללת 41 חברות.

CRN הוא אתר-מגזין אמריקני, שנחשב למשפיע בארצות הברית בקרב ערוצי הפצה של פתרונות מחשוב ואינטגרטורים, ולהמלצותיו יש משקל בהחלטות הרכש – הן של הערוצים הללו והן של חברות וארגונים שמחפשים פתרונות בתחום.

מייסדי וויז. מימין: רועי רזניק, עמי לוטבק, אסף רפפורט וינון קוסטיקה.

מייסדי וויז. מימין: רועי רזניק, עמי לוטבק, אסף רפפורט וינון קוסטיקה. צילום: אבישג שאר ישוב

החברה הישראלית הבולטת ביותר ברשימה היא וויז של אסף רפפורט, ינון קוסטיקה, רועי רזניק ועמי לוטבק. וויז היא חברת אבטחת סייבר בענן, והיא פיתחה פלטפורמת CNAPP (ר"ת Cloud Native Application Protection Platform). מייסדיו של חד הקרן הישראלי יסדו במשותף גם את אדאלום, שנמכרה למיקרוסוםפט. וויז הפכה ליוניקורן תשעה חודשים בלבד לאחר הקמתה, ואחרי שנה וחצי בלבד עמד שוויה על שישה מיליארד דולר – הישג נדיר בעולם הסטארט-אפים, בישראל וגם במבט גלובלי. שוויה בסבב הגיוס האחרון עמד על 12 מיליארד. בקיץ האחרון היא סירבה להצעת רכישה נדיבה מאוד שהגישה לה גוגל, תמורת 23 מיליארד דולר.

מייסדי דאזז. מימין: תומר שוורץ, מרב בהט ויובל אופיר.

מייסדי דאזז. מימין: תומר שוורץ, מרב בהט ויובל אופיר. צילום: בן חכים

חברה שנרכשה על ידי וויז רק בשבוע שעבר, תמורת 450 מיליון דולר, וכלולה ברשימה היא דאזז. החברה הוקמה ב-2021 על ידי מרב בהט, המנכ"לית, תומר שוורץ, סמנכ"ל הטכנולוגיות, ויובל אופיר, סמנכ"ל המחקר והפיתוח. הפלטפורמה שלה, המבוססת על אוטומציה ו-AI, מאפשרת זיהוי, תעדוף ותיקון מהיר של חולשות אבטחה בסביבות הענן בארגונים. היא מרכזת את מיליוני ההתראות שמתקבלות מכלי זיהוי החולשות השונים בארגון, מתעדפת את החולשות הקריטיות ביותר שדורשות תיקון, ומאפשרת למהנדסים ולמפתחים לתקן אותן. התיקון נערך באופן אוטומטי – באמצעות ניתוח מקור החולשה ומתן הנחיות ברורות לתיקונה, עד כדי תיקון שורת הקוד הרלוונטית. כך, המוצר של הנרכשת מקצר באופן משמעותי את זמני תיקון החולשות, ומאפשר לסגור את פערי האבטחה תוך שעות בודדות במקום שבועות.

מימין: יותם שגב, ממייסדי ומנכ"ל סייארה; ג'ייסון קלארק, מנהל האסטרטגיה של החברה; ותמר בר אילן, ממייסדי וסמנכ"ל הטכנולוגיות של חד הקרן.

מימין: יותם שגב, ממייסדי ומנכ"ל סייארה; ג'ייסון קלארק, מנהל האסטרטגיה של החברה; ותמר בר אילן, ממייסדי וסמנכ"ל הטכנולוגיות של חד הקרן. צילום: אוהד קב

סייארה השלימה בשבוע שעבר סבב גיוס של 300 מיליון דולר לפי שווי של שלושה מיליארד. החברה יותר מהכפילה את שוויה בחודשים האחרונים. סייארה הוקמה ב-2021 על ידי יותם שגב, המשמש כמנכ"ל החברה, ותמר בר אילן, ה-CTO – שניהם בוגרי תלפיות ו-8200. הפלטפורמה שלה, שמבוססת על בינה מלאכותית ולמידת מכונה, מאפשרת לחברות לאתר, למיין ולהגן על המידע שלהן באופן שוטף, בסביבות מגוונות – בהן ענן, תוכנה כשירות (SaaS) ושרתים ארגוניים (און-פרם), ולעשות זאת במהירות ובדיוק מרבי. בחודש שעבר היא רכשה את הסטארט-אפ הישראלי טרייל סקוריטי תמורת 162 מיליון דולר.

מימין: דן אמיגה ומייק פיי, מייסדי איילנד.

מימין: דן אמיגה ומייק פיי, מייסדי איילנד. צילום: MKJ

עוד חד קרן ישראלי ברשימה, שגם הוא שווה שלושה מיליארד דולר (נכון לחודש אפריל), הוא איילנד של מייק פיי, המנכ"ל, ודן אמיגה, סמנכ"ל הטכנולוגיות. החברה נוסדה בספטמבר 2020, במהלך משבר הקורונה, והדפדפן הארגוני שלה כולל אבטחת מידע, בקרה על מערכות מידע ורשתות, הגנה על נתונים, גישה ליישומים ויכולות אוטומציה לניהול תהליכי עבודה. בחברה אומרים כי הוא מביא לשיפור חוויית העבודה של משתמשי הקצה, להגברת היעילות ולצמצום עלויות התוכנה והתפעול. כל זאת, עם גישה מאובטחת מכל מכשיר, בכל מקום. הטכנולוגיה של איילנד מורכבת ממודולים שונים שיוצרים פלטפורמה ארגונית רחבה, שעליה ניתן לפתח מוצרים נוספים.

חברות נוספות

אורקה סקיוריטי – חברת אבטחת הענן נוסדה ב-2019 והמנכ"ל שלה הוא גיל גרון. החברה מציעה פתרון אבטחת ענן נטול סוכנים, שמאות לקוחות ברחבי העולם משתמשים בו. הפתרון שלה מציע נראות של סיכונים ובעיות תאימות בעומסי עבודה בענן, קונפיגורציות וזהויות.

צוות הסטארט-אפ זירו נטוורקס בישראל.

צוות הסטארט-אפ זירו נטוורקס בישראל. צילום: רוני הרמן

זירו נטוורקס – חברה שנוסדה ב-2019, ומנוהלת על ידי בני לקונישוק, המנכ"ל, ואמיר פרנקל, סמנכ"ל הטכנולוגיות. הפתרון שלה עונה על אחת הבעיות הסבוכות ביותר באבטחת הסייבר – כיצד למנוע מתוקפים לנוע ברשת הארגונית כדי לגנוב נתונים או להוציא לפועל מתקפת כופרה, ולא "רק" להתריע בפני הארגון על כך שהם חדרו למערכות המחשב שלו. החברה פיתחה פלטפורמת תוכנה כשירות (SaaS) אוטומטית, שלומדת את כל תעבורת הרשת ומגבילה את הגישה של כל מחשב וכל משתמש בארגון למינימום ההכרחי. כמו כן, היא מחייבת אימות רב שלבי בפעולות רגישות. בזירו נטוורקס מציינים שהפתרון שלהם מוטמע בתוך דקות ומתחיל לרוץ בתוך כ-30 יום בלבד.

אפירו – חברה שנוסדה ב-2019 על ידי עידן פלוטניק, המנכ"ל, ויונתן אלדר, סמנכ"ל הטכנולוגיות. היא מציעה פתרון ASPM (ר"ת Application security posture management), שמאפשר לצוותי הפיתוח של אפליקציות ענן לראות את מפת האיומים, לתעדף אותם, להעריך את מדת המסוכנות שלהם ולתקנם, באופן שחוסך זמן בבדיקת ממצאי אבטחה ומאפשר להם לפתח בצורה מאובטחת.

סינומי – נוסדה ב-2020 על ידי דוד פרימור ורועי אזולאי. פרימור משמש כמנכ"ל החברה ואזולאי – כסמנכ"ל התפעול שלה. הפתרון של סינומי מיועד לספקיות שירותי אבטחת מידע מובנה וחברות ייעוץ, ומציע להם שרידות סייברית. הפלטפורמה שלה מיועדת בעיקר למנהלי אבטחת מידע, ובאמצעות אלגוריתמי AI, מאפשרת להם אוטומציה של פעולות בתחום הסייבר, שאם לא כן נעשות בצורה ידנית ומבזבזות הרבה זמן. מספר הלקוחות שלה עומד על כ-50, ברחבי העולם.

מימין לשמאל: איציק אלבס, מייסד משותף ומנכ"ל, ו-אדם שריקי, מייסד שותף וסמנכ"ל טכנולוגיות, אנטרו סקיוריטי.

מימין לשמאל: איציק אלבס, מייסד משותף ומנכ"ל, ו-אדם שריקי, מייסד שותף וסמנכ"ל טכנולוגיות, אנטרו סקיוריטי. צילום: ניב דיווידס

אנטרו סקיוריטיאיציק אלבס, המנכ"ל, ואדם צ'ריקי, סמנכ"ל הטכנולוגיות, יסדו את החברה ב-2022. אנטרו מאפשרת פתרון הוליסטי לניהול מעגל החיים של המוצר, ללא מגע יד אדם. הפתרון מיועד למנהלי ולצוותי אבטחת מידע. הוא חושף את כל ה-NHIs בכל מקום על פני הקוד, ערוצי ההודעות, ה-ויקי, הכספות, ה-CI/CD, נכסי הענן ועוד. הוא מאפשר לארגון לדעת את כמות המידע הסודי שלו והיכן הוא נמצא.

גריפ סקיוריטי – חברה שמציעה פתרון אבטחת SaaS. היא נוסדה לפני כשלוש שנים על ידי ליאור יערי, המנכ"ל, ועידן פאסט, סמנכ"ל הטכנולוגיות. הפתרון שלה מסייע לחברות לגלות, לתעדף ולתזמר סיכונים. הגישה של גריפ אומרת שהזהויות הן נקודת המפתח, והיא מציעה אימוץ מאובטח של פתרונות תוכנה כשירות.

עוד חברת אבטחת SaaS שכלולה ברשימה היא רקו, שעופר קליין, המנכ"ל, גל נקש, סמנכ"ל המוצר, וטל שפירא, סמנכ"ל הטכנולוגיות, יסדו ב-2020. הפתרון שלה תומך בכל מעגל החיים של מוצר ה-SaaS, ממניעת חשיפת מידע, ועד לזיהוי ותגובה. הוא מבוסס של API ומונע על ידי בינה מלאכותית, ומיועד לארגונים בינוניים וגדולים.

סנטרה – החברה נוסדה ב-2021 על ידי ארבעה: אסף כוחן, הנשיא, יואב רגב, המנכ"ל, רון רייטר, סמנכ"ל הטכנולוגיות, ויאיר כהן, סמנכ"ל המוצר. היא מציעה פלטפורמה לעולם ריבוי העננים, שמאפשרת לארגונים לגלות, לאבחן ולתעדף את הסיכונים הגבוהים ביותר לדאטה הארגונית. הפתרון מאפשר תיקון מהיר יותר של איומי האבטחה שהתגלו, ועמידה בכללים וברגולציות. כמו שתי חברות אחרות שהוזכרו כאן, גם היא מתמחה ב-DSPM.

חן בורשן, מנכ"ל סקייהוק סקיוריטי.

חן בורשן, מנכ"ל סקייהוק סקיוריטי. צילום: סקייהוק סקיוריטי

סקייהווק סקיוריטי – על פי CRN, החברה, שנוסדה ב-2022 ושהמנכ"ל שלה הוא חן בורשן, היא אחת החברות הבולטות בזיהוי ובתגובה לאיומים. הפתרון הרב שכבתי שלה, המבוסס על בינה מלאכותית, מזהה ועוצר איומים בענן, לפני שמתאפשר להם לפרוץ למערכות ולמידע של הארגון, והוא עושה זאת כמעט בזמן אמת. הוא מאפשר לצוותי אבטחה לעבור לגישה פרו-אקטיבית של אבטחת ענן.

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני, מנהל חדשנות ראשי, לאוניד בלקינד, מנהל טכנולוגיות ראשי, ועופר סמדרי, מנכ"ל.

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני, מנהל חדשנות ראשי, לאוניד בלקינד, מנהל טכנולוגיות ראשי, ועופר סמדרי, מנכ"ל. צילום: גיא חמוי 

טורקעופר סמדרי, המנכ"ל, ליאוניד בלקינד, מנהל הטכנולוגיות הראשי, ואלדד לבני, מנהל החדשנות הראשי, ארבעתם ותיקים בעולמות האבטחה והסייבר, יסדו את החברה לפני כארבע שנים. היא מציעה פלטפורמת אבטחה היפר-אוטומטית, לאוטומציה של כל תשתיות האבטחה, עם זרימות עבודה (Workflows) ללא קוד, עם מעט קוד ועם קוד מלא (No-Code, Low-Code ו-Full-Code).

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים