חברה חמישית בישראל: טנאבל רוכשת את וולקן ב-150 מיליון דולר
וולקן סייבר פיתחה פלטפורמה לניהול סיכוני חולשות, זיהוי וטיפול בפריצות בקוד ● כמעט כל סכום העסקה ישולם במזומן
![רכישה חמישית בישראל בשש שנים. טנאבל.](https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2025/01/shutterstock_2404425291.jpg)
טנאבל הודיעה היום (ד') כי רכשה את וולקן – סטארט-אפ ישראלי שעוסק בניהול חשיפות סייבר. היקף הרכישה עומד על 150 מיליון דולר, שחלקם המכריע – 147 מיליון – ישולם במזומן, ושלושה מיליון יגיעו מיחידות מניות מוגבלות (RSUs). הרכישה צפויה להיסגר ברבעון הנוכחי, בכפוף לתנאי הסגירה המקובלים. זו הרכישה החמישית של טנאבל בארץ.
וולקן סייבר פיתחה פלטפורמה לניהול סיכוני חולשות, זיהוי וטיפול בפריצות בקוד. היא הוקמה ב-2018 על ידי יניב בר דיין, המנכ"ל, טל מורגנשטרן ורועי חורב, ויש לה משרדים בתל אביב, בארצות הברית ובאירופה. מאז הקמתה היא גייסה כ-55 מיליון דולר ומספר עובדיה עומד על כ-100.
פלטפורמת הדגל של וולקן, ExposureOS, מסייעת לעסקים להפחית פגיעויות ולהעריך סיכונים באמצעות אבטחת משטח התקיפה באופן מדיד ויעיל. טנאבל מסרה כי "יכולות וולקן ישלימו וירחיבו את פלטפורמת ניהול החשיפה שלנו, והלקוחות יוכלו לאחד חשיפות, לתעדף סיכונים ולייעל את מאמצי השיקום על פני כל משטח התקיפה". היכולות של וולקן ישולבו בפלטפורמת ניהול החשיפה של הרוכשת, Tenable One.
לפי הרוכשת, הרכישה תביא ללקוחותיה כמה תועלות: נתונים מורחבים של צד שלישי, על ידי אינטגרציה עם יותר מ-100 מוצרי אבטחה – מה שיעצים את צוותי האבטחה לפעול בצורה יעילה ויזומה יותר, על פני כל משטח ההתקפה; תעדוף סיכונים מבוססי בינה מלאכותית, למניעת מצב שבו מוצרי אבטחה עצמאיים יוצרים נקודות עיוורות שבהן התוקפים משגשגים; תהליכי עבודה של תיקון אוטומטי, כך שבעיות האבטחה יגיעו לחברי צוות האבטחה הנכונים; ויכולות בינה מלאכותית מתקדמות, על מערך נתוני סיכונים אחד מאוחד, שיביאו להפחתת סיכונים.
"פתרון האתגר המרכזי של ניהול החשיפה"
סטיב וינץ, מנכ"ל משותף וסמנכ"ל הכספים של טנאבל אמר כי "סמנכ"לי אבטחת מידע מוצפים במוצרי אבטחה שונים, כלים עצמאיים וצוותים מבוזרים – מה שהופך את ההגנה על הארגונים שלהם מפני חשיפה למשימה מאסיבית. בעולם ניהול החשיפה, אנחנו מציעים לפתור את האתגר המרכזי הזה של אבטחה מודרנית – גישה מבוזרת לזיהוי ולמאבק בסיכוני סייבר. נאחד את היכולת לקבל נראות, לקבל תובנות ואת היכולת לפעול על פני כל משטח ההתקפה – מהדאטה סנטר ועד לענן, כדי לחשוף ולסגור במהירות את הפערים שמעמידים עסקים בסיכון".
מארק ת'רמונד, מנכ"ל משותף וסמנכ"ל תפעול בטנאבל, ציין כי "יחול שינוי מהותי באופן שבו ארגונים ינהלו סיכוני סייבר בצורה מוכללת בעתיד. עם איחוד כלים ונתונים שונים תחת קורת גג אחת, אנחנו מספקים לצוותי אבטחה תצוגה מלאה של משטח ההתקפה שלהם – מה שמאפשר להם לתעדף את מה שחשוב ביותר ולפעול בנחישות כדי לטפל בפרצות".
בר דיין ציין כי "יחד, ניתן מענה ייחודי לכל מקרי השימוש בניהול חשיפה על פני כל משטח ההתקפה. כך, צוותי אבטחה יוכלו לאחד את ממצאי החשיפה מכמה מקורות – לממשק יחיד שלפיו ניתן לפעול".
אילו חברות ישראליות טנאבל כבר רכשה?
זו, כאמור, הרכישה החמישית של טנאבל בישראל. ב-2019 היא קנתה את הסטארט-אפ הישראלי אינדג'י, שנוסד ב-2014. אינדג'י הפכה למרכז הפיתוח של טנאבל בישראל עבור אבטחת טכנולוגיה תפעולית (OT) וניתוח איומים, והרחיבה את יכולות החברה בתחום – מניהול סיכונים לניהול נכסים, ניהול תצורה וזיהוי איומים.
ב-2022 קנתה טנאבל את סימפטום, שהוקמה שלוש שנים קודם לכן. סימפטום פיתחה מערכת Secure posture management, שמבצעת בדיקות אבטחה ברשת הארגונית, מזהה פרצות וחולשות, וממליצה לארגונים מה לעשות כדי לסגור אותן.
ב-2023 היא רכשה את ארמטיק, תמורת כ-350 מיליון דולר. הנרכשת מתמחה באבטחת תשתיות הענן, ומאפשרת מיפוי כולל וניטור אוטומטי של כלל נכסי תשתיות הענן הקיימים בארגון.
הרכישה האחרונה, לפני וולקן, בוצעה ביוני אשתקד, אז קנתה טנאבל את סטארט-אפ הסייבר אאוריקה סקיוריטי בעשרות מיליוני דולרים. אאוריקה, שהוקמה ב-2022, פיתחה טכנולוגיית הגנת מידע ונתונים בענן (DSPM).
תגובות
(0)