קמפיין "אל תהיו שתפנים" יצא לדרך – מהו המסר שמאחוריו?
מערך הסייבר הלאומי ורשות החירום הלאומית במ' הביטחון השיקו אתמול (א') קמפיין חדש לזהירות ממתקפות דיוג ותוכן עוין ברשת עבור הציבור הרחב - אח צעיר לקמפיין ה"שתפת" בכיכוב יניב ביטון ● כל מה שעליכם לדעת

קמפיין חדש ונרחב, של מערך הסייבר הלאומי ושל רשות החירום הלאומית במשרד הביטחון, בשם "אל תהיו שתפנים" שוחרר אתמול (א') לאוויר העולם, במטרה להעלות את מודעות הציבור הרחב למתקפות דיוג (פישינג) ולסכנות שבשיתוף תוכן עוין.
הקמפיין מגיע על רקע העלייה במתקפות פישינג ובמאמצי האויבים להשפיע על התודעה, להפיץ תוכן מפחיד, מפלג או מבהיל ברשת במהלך מלחמת 'חרבות ברזל'.
כחלק ממאמצי ההסברה המתמשכים של המערך בנושא, הפרסום מפנה לאתר המכיל המלצות הגנה וטיפים לזיהוי עבור הציבור. התשדיר, בכיכובו של השחקן יניב ביטון, שמעביר את המסר בצורה הומוריסטית, מהווה המשך לתשדיר שעלה לפני כשנה "מתגברים על השתפת".
מגמה מדאיגה של עלייה משמעותית במתקפות פישינג
במערך הסייבר הלאומי זיהו במהלך השנה מגמה מדאיגה של עלייה משמעותית במתקפות פישינג, שהפכה למתקפה השכיחה ביותר בדיווחים שהגיעו למרכז 119 של המערך – כ-7,000 דיווחים.
מסקר שקיים באחרונה המערך עולה ש-43% מהמשיבים דיווחו כי הם בודקים לינקים חשודים אל מול האתר הרשמי של החברה. עם זאת, 34% מהנשאלים ענו שאינם יודעים כיצד ניתן לבדוק לינק חשוד. 81% ענו כי נחשפו לאיומים ברשת בחודש האחרון, במיוחד להודעות עם קישור חשוד, לבקשות לתשלום מגורם לא מוכר, וקיבלו הודעות וסרטונים המועברים פעמים רבות.
המלצות מערך הסייבר הלאומי להגנה מפני תוכן עוין וקישורים חשודים הן –
- לא לוחצים על קישורים חשודים.
- בודקים את המקור – נכנסים לאתר הרשמי שממנו לכאורה נשלח הלינק ובודקים שם, או בודקים באתר Scan My SMS.
- לפני שיתוף או מעורבות בפוסט – ודאו שאתם יודעים מי עומד מאחוריו ושהמידע מגיע ממקור מהימן ומוכר.
- הפעילו חשיבה ביקורתיות – הצליבו מידע עם מקורות רשמיים ואל תשתפו אוטומטית מידע.
הקמפיין מעודד את הציבור הרחב לדווח למערך על כל פעילות חשודה במרחב הדיגיטלי בחיוג ישיר ל-119, או באמצעות טופס דיווח באתר: cyber.gov.il.
תגובות
(0)