"עסקת גוגל-וויז מבורכת, מדגישה את פערי האבטחה בענן"
כך לדברי ג'ורג' קורץ, מנכ''ל קראודסטרייק, שאמר בשיחה עם עיתונאים שהרכישה "מאמתת ומבליטה עד כמה חשוב להיות במרחב האבטחה בכלל - ובמיוחד באזורים המתפתחים האלה של האבטחה בענן"

"העסקה שהוכרזה באחרונה על ידי גוגל, לרכישת ספקית אבטחת הענן וויז תמורת 32 מיליארד דולר, היא מהלך מבורך, כיוון שהיא ממחישה ומדגישה את הפער הנדרש כדי לכסות את התחום", כך אמר ג'ורג' קורץ, מייסד-שותף ומנכ"ל קראודסטרייק.
קורץ שוחח עם עיתונאים במסגרת כנס שותפים שעורכת החברה השבוע בפארק סיטי שביוטה, ארצות הברית. לדבריו, "רכישת וויז על ידי גוגל מאמתת ומבליטה עד כמה חשוב להיות במרחב האבטחה בכלל – ובמיוחד באזורים המתפתחים האלה של האבטחה בענן. בנוסף, גוגל היא שותפה נהדרת שלנו. בגלל שתי הסיבות האלה, אנחנו נרגשים ממהלך".
"אנחנו אחת מספקיות אבטחת הענן הגדולות בשוק"
לפי קורץ, "קראודסטרייק מייצרת יותר מ-600 מיליון דולר בהכנסות שנתיות חוזרות, נכון לסוף הרבעון האחרון שלנו, שהסתיים ב-31 בינואר – מה שהופך אותנו לאחת מספקיות אבטחת הענן הגדולות ביותר בשוק. נמשיך להשקיע הרבה מאמצים ומשאבים בהיצע הענן שלנו, שתמיד מעוגן בהגנה שלנו על עומסי עבודה בענן".
קראודסטרייק חוותה ביולי האחרון תקלת ענק, שהביאה להשבתה של 8.5 מיליון מחשבים מבוססי Windows והובילה לשיבושים במגזרי תעשיה רבים, לרבות חברות תעופה גדולות, בתי חולים, מוסדות פיננסיים וחברות אחרות ברחבי העולם – למשך כמה ימים. תקלה זו הפכה לאחד מאירועי הסייבר המדוברים בשנים האחרונות. קורץ אמר בשיחה אחרת עם עיתונאים, שאותה הוא ערך בתחילת החודש, מיד לאחר פרסום התוצאות העסקיות של החברה, כי "קראודסטרייק הצליחה לעשות קאמבק ולהתאושש מתקלת המחשוב העולמית שהיא גרמה, בין השאר בשל העובדה שהשותפים העסקיים שלה וספקיות השירות סייעו לכך במרוכז. הן הניעו מהלך שגרם להמשך הגידול בנתח השוק שלנו".
השבוע הוא אמר כי "התחלנו בהיצע אבטחה לארגוני אנטרפרייז, ומשם הלכנו לשוק ארגוני הביניים, ואז לעסקים קטנים ובינוניים. גילינו שבקצה התחתון של השוק, הלקוחות ממש רעבים להיצע שלנו. הם מכירים אותנו ויודעים שאנחנו מגנים על כמה מהמותגים הגדולים בעולם, ולקוחות ה-SMB רוצים גם הם רמת אבטחה שכזו עבור העסק שלהם. בהינתן מה שקורה בעולם הפשיעה האלקטרונית, מתקפות כופרה ופגיעה במיילים עסקיים בכל העסקים הקטנים האלה – זה אולי לא נראה לנו כמו הרבה דולרים, אבל זה סכום עצום עבורם. אז זה תחום שהשקענו בו. הוספנו יכולות נוספות בפלטפורמה, כדי להקל על ספקי שירותים מנוהלים לנהל את הלקוחות שלהם".
קורץ סיים באומרו כי "רבים רואים בגישת ה-SIEM המסורתית כגישה מיושנת. שמנו לנו למטרה להפוך ל-'משבשים' בתחום, שמבשרים תוצאות אבטחה משופרות, על בסיס טכנולוגיות ענן ובינה מלאכותית. כך, יש לנו מאות אינטגרציות, בטכנולוגיות שונות, יש זרימת עבודה אדירה – ועכשיו יש לנו יכולות מיון ממוכנות של הבינה המלאכותית שלנו: הן מביטות על כל הנתונים ואז מסנתזות את הכול ל(תבנית של) אירועים. זו פעולה שבעבר גזלה שעות על גבי שעות מזמנו של האנליסט. יש לנו יכולות AI גדולות, בנינו מנתח בינה מלאכותית, שעורך מיפוי של שדות ונתונים ממקורות רבים, מסתכל על הנתונים ואז יכול להבין ולהכניס אותם לפלטפורמה שלנו. זה יעיל להפליא עבורנו. אנחנו מכסים כמעט את כל ההיבטים של הבינה המלאכותית היוצרת".
תגובות
(0)