ועדת חוץ וביטחון אישרה את הארכת החוק להתמודדות עם תקיפות סייבר
על פי החוק, גורמים בגופי ביטחון יכולים להתריע בפני ספקי שירותים על חשש לתקיפה ולהנחות אותם כיצד לפעול ● הארכתו אושרה בוועדת החוץ והביטחון וממתינה לאישור במליאת הכנסת

ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, בראשותו של ח"כ יולי אדלשטיין, אישרה היום (ג') להעלאה בכנסת בקריאות שנייה ושלישית את הארכת הצעת החוק התמודדות עם תקיפות סייבר חמורות במגזר השירותים הדיגיטליים ושירותי האחסון.
ההצעה מאריכה את הוראת השעה שמסמיכה את מערך הסייבר הלאומי, השב"כ או הממונה על הביטחון במערכת הביטחון להתריע בפני ספקי שירותי אחסון או שירותים דיגיטליים על חשש לתקיפת סייבר חמורה נגדם. בנוסף, אותו גורם רשאי, במקרים מסוימים, לתת לספק שספג את התקיפה או עומד לספוג אותה הוראות לצורך איתורה, מניעתה או בלימתה. לאחר האישור במליאה, הוראת השעה תהיה בתוקף עד 17 בנובמבר 2025.
עם פרוץ המלחמה התקינה הממשלה תקנות שעת חירום, שמסמיכות עובדים בגופי ביטחון להודיע לספק שירותים דיגיטליים על קיומו של חשש לתקיפת סייבר חמורה נגדו. התקנות הפכו לחוק בדצמבר 2023, ומאז הן מוארכות בכל פעם.
בדברי ההסבר להצעה נכתב כי במהלך המלחמה ניכרת עלייה בהיקף ובעוצמה של תקיפות סייבר נגד גופים אזרחיים במשק הישראלי, והן עלולות לפגוע במערכות רפואיות או בתשתיות אנרגיה, ואף בחיי אדם.
במהלך הדיון בוועדה ציינו אנשי מערך הסייבר כי היקף תקיפות הסייבר על גופים ישראליים עלה מאז פרוץ המלחמה בשיעור של בין פי 2.5 לפי 3, וכי הוראת השעה מוכיחה את עצמה מאוד והיא חיונית. "אנחנו משתמשים בה בצורה מידתית וממוקדת", הדגישו במערך הסייבר.
עיקר הדיון התקיים במתכונת חסויה, ובו דיווחו לוועדה הגופים השונים על אופי והיקף תקיפות הסייבר ועל אופן ההתמודדות בתופעה.
תגובות
(0)