עיריית רעננה תקיים פיילוט רחב להטמעת כלי AI בתהליכי עבודה

הפיילוט יכלול את המוקד העירוני, מערכת שתסייע לאגפי הביטחון, ומערכת שתספק סיכומי פגישות ומתן משימות בעקבותיהן ● דגנית בן יעקב, המנמ"רית: "ה-AI יכולה להביא לקפיצת מדרגה בעבודת העירייה"

דגנית בן יעקב, מנמ"רית עיריית רעננה.

עיריית רעננה החלה באחרונה בפיילוט רחב היקף, שמטרתו בדיקה מקיפה של שילוב שורת פתרונות בינה מלאכותית בתהליכי עבודה של מחלקות וגופים שונים בעירייה. תהליכי הפיילוט לא דורשים תקצוב, וחלקם כבר החלו, בעוד שהאחרים יחלו לאחר הבחירות לרשויות המקומיות, שצפויות להתקיים ב-27 בפברואר.

את הפרויקט מוביל אגף המחשוב של עיריית רעננה, בראשות דגנית בן יעקב. בין היתר, יוטמעו במסגרתו צ'טבוט במוקד העירוני, שיתממשק למערכת ה-CRM, מערכות לשליפת מידע מהירה, מערכות ניהול ידע, ניהול קבצים חכם וסיכומי פגישות מבוססי AI עבור כלל האגפים.

מערכת נוספת שתהיה בפיילוט השנה נועדה לסייע לקבלת החלטת על בסיס עיבוד נתונים, והיא תשמש עבור אגפי הביטחון של עיריית רעננה, על מנת שאלה יוכלו להגיב מהר יותר להתראות ולמוקד העירוני. פתרונות נוספים יוטמעו בתהליכים לשיפור חזות העיר, במערכת קבלת החלטות מבוססת בינה מלאכותית על כלי GIS ובנושא הפיתוח האנושי.

התוכנית יצאה לדרך לאחר אישור של ראש העיר, חיים ברוידא, והנהלתה. בשלב זה התוכנית לא תוקצבה סופית, אולם על פי הערכות של גורמים שראו אותה, מדובר בהשקעה של מאות אלפי שקלים, לאורך כמה שנים – אם הפיילוט יוכתר בהצלחה ובעירייה יחליטו להרחיב את הפרויקטים.

"תוכנית שאפתנית ומאתגרת, ייחודית לרעננה"

לדברי בן יעקב, "מדובר בתוכנית שאפתנית ומאתגרת, ייחודית לרעננה, כאשר הדגש הוא על בחינת האפשרויות והתאמת המערכות לתהליכים, ועל סמך זה העירייה תקבל החלטה האם להמשיך הלאה".

"אנחנו מבינים שהעולם שלנו משתכלל מאוד, ומאז שה-AI פרצה חלים המון שינויים", אמרה. "הבינה המלאכותית יכולה להביא לקפיצת מדרגה בעירייה. עם הפיילוט אנחנו נכנסים לסוג של מעבדה, לניסיון עם הגורמים בשטח. הפיילוט יימשך לאורך כל השנה, ועל בסיסו נחליט האם להמשיך עם הפרויקט".

יוגב אריה, מנהל מחלקת תכנון תשתיות ועיר חכמה באגף המחשוב של עיריית רעננה.

יוגב אריה, מנהל מחלקת תכנון תשתיות ועיר חכמה באגף המחשוב של עיריית רעננה. צילום: עופר קפלן

יוגב אריה, מנהל מחלקת תכנון תשתיות ועיר חכמה באגף המחשוב של עיריית רעננה, שמוביל את הפרויקט, הוסיף פרטים: "ביצענו סקירה מקיפה של כל האזורים בעירייה שהבינה המלאכותית יכולה לסייע בהם, וגילינו שיש לא מעט כאלה. מתוך הרשימה הארוכה בחרנו 15 פרויקטים שעליהם נתחיל לבצע פיילוט". לדבריו, הפרויקטים הם חוצי אגפים ונושאים – "דבר שיאפשר לנו לקבל תמונת מצב כוללת, ועל בסיס זה נחליט אילו כלים מתאימים לעבודה ואילו לא".

כאמור, אחת הפעילויות שכבר נמצאות בניסוי היא סיכומי הפגישות. "יש בעירייה פגישות שחלקן צריכות להיות מתועדות, ובעקבות כולן מוציאים סיכומי פגישה", אמר אריה. "יש מערכת שמוציאה את הסיכומים, והמערכת שאנחנו בודקים בפיילוט מקליטה ומתמללת פגישות מקוונות ופרונטליות".

"בהמשך", ציין, "המערכת תדע להוציא מתוך הסיכומים רשימה של משימות למערכת ייעודית אחרת – הכול, כאמור, תלוי בהצלחת הניסוי".

שדרוג המוקד העירוני

אזור אחר בעירייה שמנהלי הפרויקט תולים בו הרבה תקוות לשדרוגו הוא המוקד העירוני, שכבר כיום מצויד במערכות חכמות, שמסייעות לשרת טוב יותר את התושבים – דבר שבא לידי ביטוי במיוחד בחודשים האחרונים, מאז פרוץ המלחמה. הפרויקט המדובר יתחבר למערכת הCRM, שעיריית רעננה השקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים בשדרוגה ובהפיכתה לדאטה בייס העירוני. מדובר בבוט שניתן יהיה להפנות אליו שאלה כל צורה בכל שפה, והוא אמור לתת את התשובות במהירות. כרגע הפרויקט הזה נמצא בבדיקת היתכנות, אולם בעירייה מציינים שבמידה שהוא יבוצע, תהיה לכך משמעות אדירה מבחינת התקשורת עם הציבור.

אריה ובן יעקב אומרים כי בתהליך שעובר על עיריית רעננה שותפים ספקי הטכנולוגיה שלה. בנוסף לפיילוט, העירייה עורכת הכשרות לעובדים במחלקות השונות שאמורים להפעיל את כלי ה-AI.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים