"בעידן ה-AI, המנמ"רים צריכים להיות גיבורי על"

"הבינה המלאכותית הגדילה את הפער בין צרכי המשתמשים, כמו גם את היוזמות של המנמ''ר.ית ומנגד - של מנהלי.ות תשתיות ה-IT", אמר שלומי פרייס, מנכ"ל נט-אפ ישראל, והסביר איך אפשר לגשר על הפער הזה

שלומי פרייס, מנכ"ל נט-אפ ישראל.

"הבינה המלאכותית הופיעה במתכונתה החדשה בשמי חיינו לפני כשנתיים, והגדילה את הפער בין צרכי המשתמשים בעולם חדש זה, כמו גם את היוזמות של המנמ"ר.ית ומנגד – של מנהל.ת תשתיות ה-IT. כיום, אין ביניהם קשר. כדי לעמוד במשימה של חיבור שני עולמות אלה, על המנמ"ריות והמנמ"רים להיות גיבורי על, ואנחנו מסייעים להם.ן בכך", כך אמר שלומי פרייס, מנכ"ל נט-אפ ישראל.

פרייס דיבר בפתח כנס NetApp INSIGHT Xtra. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ד') באולם איסט בתל אביב, בהשתתפות נציגי לקוחות החברה ושותפיה העסקיים. במסגרת האירוע הוצגו התובנות וההשקות העיקריות מ-Insight 2024 – הכנס שערכה ענקית ה-IT באחרונה בלאס וגאס.

צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין

"תפקידנו", ציין פרייס, "הוא לגשר בין הטכנולוגיות החדשות, המניבות ערך אמיתי, ללקוחות הארגוניים. לחבר בין היכולות הטמונות ב-AI, ב-GenAI ובלימוד המכונה לבין פתרונות שמאפשרים לנהל כמויות עתק של נתונים ולעשות זאת ביעילות, כדי למצות מהם את מלוא הפוטנציאל שיכול להשיא ערך עסקי. גשר נוסף שאנחנו מהווים הוא בין איומי הסייבר, ההולכים וגדלים ונהיים מתוחכמים יותר, לבין פתרונות ההגנה מפניהם – עם הצפנה מתקדמת, ניהול גישה, זיהוי איומים ותגובה להם בזמן אמת. את כל זאת אנחנו עושים תוך דגש על היבטי הקיימות, עם צמצום טביעת הרגל הפחמנית בפתרונות".

"2024 הייתה שנה הייתה מאתגרת", סיכם פרייס. "למרות זאת, גדלנו בהיקף הפעילות וכוח האדם. להערכתי, נמשיך במגמה זו גם ב-2025. השוק המקומי חווה שנה לא קלה בשל המצב – אבל החיבור שאנחנו עושים בין עולמות ה-IT השונים מסייע עסקית לארגונים".

ארז גל-חן, ה-CTO של נט-אפ ישראל.

ארז גל-חן, ה-CTO של נט-אפ ישראל. צילום: ניב קנטור

ארז גל-חן, ה-CTO של נט-אפ ישראל, אמר באירוע כי "השימוש בבינה מלאכותית מחייב עסקים לחשוב מחדש על תשתיות הנתונים שלהם, במטרה לאחד נתונים, ללא קשר למקום שבו הם ממוקמים. הארגונים המובילים הם אלה שאיחדו את הנתונים שלהם, שקטלגו אותם היטב, שיש להם הבנה טובה לגבי הגנת סייבר, אבטחה ובקרות על הנתונים הרגישים, וששולטים היטב על האופן שבו הנתונים משתנים לאורך מחזור החיים שלהם". "כעת", אמר, "נדרש להרחיב את היקף הנתונים, כך שאפשר יהיה להבין באופן מלא את כל הנתונים בארגון ולקבל את התוצאות הטובות ביותר".

גל-חן סיים באומרו כי "אנחנו מציעים תשתית חכמה לנתונים, שמבטיחה שכל הדאטה הרלוונטית ל-AI תהיה מאובטחת, מעודכנת, מנוהלת, בתצורת מערך GenAI משולב וגם אחוד. לשם כך הטמענו במערכת ONTAP שלנו כמה יכולות חדשות, כדי שעם בינה מלאכותית יוצרת ניתן יהיה להשתמש במלוא פוטנציאל הנתונים של הארגון על מנת להניע את התהליכים העסקיים שלו. היעד שלנו הוא להביא את הדאטה אל ה-AI של הארגון, היכן שהיא נמצאת, על ידי הטמעת בינה עמוקה יותר בכל היצע פתרונות האחסון שלנו. כך ניתן לרתום AI לדאטה בבית הלקוח, בענן ובכל הנקודות שביניהם – ולגשר על פני התהום שבין הנתונים לבינה המלאכותית".

ינון וטשר, מנהל השותפים של הסניף הישראלי של נט-אפ.

ינון וטשר, מנהל השותפים של הסניף הישראלי של נט-אפ. צילום: ניב קנטור

דובר נוסף באירוע היה ינון וטשר, מנהל השותפים של הסניף הישראלי של נט-אפ. הוא אמר כי "הים הטכנולוגי הוא גבה גלי, סוער ולא תמיד כיפי. על מנת לצלוח אותו נדרשת טכנולוגיה, יציבה ואמינה, כזו שתאפשר 'לרכב' על הגלים בביטחון וביציבות".

"בלי נתונים, המערכות חסרות תועלת. אנחנו רואים זאת בדומה למה שהיה הענן בעבר הרחוק – שני עולמות נפרדים של IT, שהיה צורך לגשר ביניהם. עסקים מבצעים דיגיטציה של נתונים, אבל רק באחרונה יש להם כלים להפיק מהם יותר ערך, במיוחד עם הופעת הבינה המלאכותית היוצרת", סיכם וטשר.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים