"ה-AI תהיה חלק מהחיים של כל אחת ואחד מאיתנו"
"הבינה המלאכותית תאפשר להגדיל את התפוקה, להגביר את היעילות - ולדחוף קדימה את הכלכלה", אמר נתי אמסטרדם, Country Director באנבידיה ישראל
"אחד הדברים הבולטים בשוק המחשוב הארגוני בישראל הוא שבשלה ההבנה שיש צורך בתשתיות AI ייעודיות על מנת לקדם הטמעה של יכולות בינה מלאכותית. השימוש במודלים קיימים בלבד לא תמיד מספיק, ואנחנו רואים מגמה של ארגונים שבונים דאטה סנטרים ייעודיים לבינה מלאכותית, ומפתחים שירותים חדשים, מבוססי AI, שממנפים דאטה מקומית בלבד", כך אמר השבוע נתי אמסטרדם, Country Director באנבידיה ישראל.
אמסטרדם אמר את הדברים במהלך כנס הלקוחות הגדול של דל טכנולוגיות ישראל, Next Start Now, שנערך בהיכל מנורה בתל אביב, בשיתוף אינטל ואנבידיה, ובהפקת אנשים ומחשבים.
לדבריו, "זו הנקודה שבה מתחברת דל לסיפור. כשותפה של אנבידיה, היא מפתחת ומייצרת פלטפורמות AI המבוססות על הטכנולוגיה שלנו. לא מדובר רק בחומרה, אלא גם בפתרונות תוכנה מקיפים שזמינים ישירות מן המדף – וניתנים להתאמה לצרכים הספציפיים של כל ארגון, לטובת אימון והרצה של מודלי בינה מלאכותית ויישומים נוספים".
אחד התחומים שיתפתחו ב-2025 – סוכנים חכמים
אמסטרדם ציין שאחד התחומים העיקריים שבהם אנבידיה צופה התפתחות ב-2025 הוא סוכנים חכמים (Agentic AI) – מערכות אוטונומיות מבוססות בינה מלאכותית שמסוגלות לבצע משימות מורכבות באמצעות מה שמכונה סוכני בינה מלאכותית (AI Agents).
"בשנה הקרובה נראה את הבינה המלאכותית עוברת לשלב הבא, עם הסוכנים החכמים. אותם סוכנים, מבוססי בינה מלאכותית, מסוגלים לקבל משימות מורכבות, לפרק אותן לתתי משימות ולשייך לכל אחת מהן את סוכן ה-AI החכם המתאים ביותר לבצע אותה. כך, אנחנו יכולים לקבל את הפתרונות האופטימליים גם למשימות המורכבות ביותר, והם ילוו אותנו בכל נקודה בחיים", אמר.
"המגמה הזו תבוא לידי ביטוי באמצעות חיבור למאגרי הנתונים הארגוניים", הוסיף אמסטרדם. "ארגון יוכל לפתח סוכנים ייעודיים המבוססים על מודלים קטנים ומדויקים, שנועדו להתמודד עם בעיות מורכבות. המערכת תפרק את הבעיה המרכזית למשימות משנה, כאשר כל סוכן יטפל באופן ממוקד בהיבט ספציפי. התהליך האוטונומי הזה יאפשר לבסוף לשלב את כלל הפתרונות לכדי מענה מלא לבעיה הגדולה".
הבינה המלאכותית הפיזית – השלב הבא בתחום הרובוטיקה
לצד זאת, עולם הבינה המלאכותית הפיזית הוא השלב הבא בתחום הרובוטיקה, עם חיבור בין הפוטנציאל האדיר של מודלי שפה כמו GPT לרובוטים בשימושים מגוונים. אמסטרדם אמר כי "זהו אמנם עולם מאוד מורכב מאוד, אך באחרונה נרשמת בו התקדמות משמעותית. הוא יאפשר לנו לחבר רובוטים שנמצאים בשימושים מגוונים למודלי שפה גדולים (LLMs) ולהניע פריצות דרך במגוון תחומים – החל ממשימות רפואיות מורכבות, כמו ניתוחים, דרך התמודדות עם המחסור הגובר בכוח אדם בעולם התעשייתי ועד לרכבים אוטונומיים".
אמסטרדם מאמין שההשקעה בבינה מלאכותית לא תעצור ב-2025. לדבריו, "AI יהיה חלק מהחיים של כל אחת ואחד מאיתנו. כפי שלרובנו יש את הטלפון החכם שלנו, כך כל אחת ואחד מאיתנו ת.ישתמש בבינה מלאכותית בכל יום – בין אם מדובר בטכנולוגיה שתימצא ברכב, בסמארטפון, בביקור אצל הרופא או במערכות התחבורה העירוניות. אני מאמין שנמשיך לראות כיצד הבינה המלאכותית מעניקה 'כוחות על' לעובדים במגוון תעשיות, ומאפשרת להם להגדיל את התפוקה, להגביר את היעילות, להפוך לטובים וחדים יותר – ולדחוף קדימה את הכלכלה העולמית".
תגובות
(0)