"הגדלת התקציב מאפשרת להתמקד במנועי צמיחה ולצמצם פערים"

כך אמרה שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, גילה גמליאל, מסרה אתמול (ב') דו"ח על פעילות משרדה בוועדת המדע של הכנסת ● תקציב משרד המדע והטכנולוגיה צפוי לגדול ב-140 מיליון שקלים ל-640 מיליון

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com כתבה זו תועבד בפעם הראשונה |
שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, גילה גמליאל, ויו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת, ח"כ ד"ר יאסר חוג'יראת, בדיון אתמול (ב').

תקציב משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה צפוי לגדול בכ-2025 ב-140 מיליון שקלים, והוא יעמוד על 640 מיליון שקלים לעומת 503 מיליון ב-2024. זאת, בכפוף לאישור תקציב המדינה בכנסת. את הדברים הללו מסרה אתמול (ב') שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, גילה גמליאל, בדיון בוועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת. השרה גמליאל הציגה בדיון את פעילות משרדה בשנה שעברה ואת התוכניות לשנה הנוכחית.

לדבריה, "הגדלת התקציב מאפשרת לנו להאיץ תהליכים אסטרטגיים, שיבטיחו את עתידה של ישראל כמעצמת חדשנות עולמית. אנחנו מתמקדים במנועי צמיחה שמשלבים מצוינות טכנולוגית עם אחריות חברתית, תוך דגש מיוחד על צמצום פערים והנגשת הזדמנויות לכלל האוכלוסיות".

גמליאל ציינה כי מוקצים חצי מיליארד שקלים, בפעימות, לפיתוח תשתיות לאומיות למחקר ופיתוח בתחום הבינה המלאכותית, והמשרד הוביל פרויקט חלוצי להטמעת בינה מלאכותית בתשעה משרדי ממשלה, במטרה לשפר את השירות לאזרח. הפרויקט ביצע בשיתוף מערך הדיגיטל הלאומי.

החשיבות של פיתוח תשתיות לאומיות לבינה מלאכותית, ושל המימון שלהן, רבה, לנוכח העובדה שללא התשתיות האלה, ישראל לא יכולה להתפתח באופן מלא בתחום ה-AI, והדבר יזיק לתעשייה. מומחים רבים ציינו זאת, ונראה שהדברים שלהם נפלו על אוזנים קשובות.

בדיון התייחסה גמליאל באריכות לנושא הבינה המלאכותית וציינה את הצטרפות ישראל לאמנה הבינלאומית לשימוש אחראי ב-AI, לצד מעצמות כמו ארצות הברית, בריטניה והאיחוד האירופי. כמו כן, היא סיפרה על פורום הרגולטורים הבין משרדי שהוקם, שמאגד מעל 60 גופים רגולטוריים, ועל הפורום להיערכות לאומית לבינה מלאכותית, שמונה 40 מומחי תוכן שייעצו לממשלה בתחום. עוד היא ציינה כי תשעה משרדי ממשלה כבר הטמיעו תהליכי AI.

תחומים נוספים

בתחום החינוך הבלתי פורמלי ציינה גמליאל את הפרויקטים הבאים: הטמעת כישורי בינה לילדים ונוער ב-131 רשויות מקומיות, מתוכן 50 רשויות במגזר הערבי; הקמתם בעתיד של ארבעה מרכזי פיזיקה חדשים, בעלות של כ-80 מיליון שקלים, כולל שני מרכזים אזוריים בחברה הערבית, שיעניקו נגישות ל-22 רשויות.

בדיון השתתף מנהל אגף בכיר במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, ד"ר ויקטור ישראל, שסקר את פעילות אגף קו האופק, שהוקם במשרד ומתמחה בסריקת האופק, מיפוי וזיהוי טכנולוגיות מפציעות ומגמות עולמיות. הוא ציין מיזם לגיוס חרדים לאגף המודיעין והסייבר.

"אנחנו פועלים במרץ להבטיח שפירות החדשנות והקדמה יהיו נגישים לכל חלקי החברה הישראלית, תוך חיזוק החוסן הלאומי והכלכלי של המדינה", ציינה גמליאל.

יו"ר הוועדה, ח"כ יאסר חוג'יראת, אמר כי "אני שמח לראות את הדגש שהמשרד שם על ההון האנושי, שהוא המנוע המרכזי להצלחה בכל תחום. במיוחד חשוב לי להדגיש את הערך של הגיוון וההכללה – לא רק במשרד המדע, אלא בכל תחום אפשרי. אני מגיע מהחברה הערבית, וחשוב לי מאוד לוודא שלא נזניח את הקבוצות הללו. עלינו לקחת אותן בחשבון, להעצים אותן ולהעניק להן את כל הכלים וההזדמנויות להצליח".

קודם לתחילת הדיון דיברו נציגים של משפחות חטופים ומשפחות שכולות, במלאות 500 ימים למלחמה. משפחות החטופים ביקשו מהשרה גמליאל להפעיל את השפעתה כדי לזרז את שחרור יתר החטופים, כי אין זמן, ואילו נציגי משפחות שכולות ציינו שהם מתפללים לשובם של כל החטופים, אבל סבורים שבעסקה הנוכחית זה לא יקרה, והם דורשים מהממשלה לנקוט בצעדים חריפים יותר כדי לאלץ את החמאס לשחרר את כולם. חלק מהמשפחות ציינו את תמיכתה של גמליאל במשפחות ואת הליווי שלה אותן לאורך כל הדרך.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים