"ארגונים הולכים לסביבה מרובת עננים והיברידית – עם חופש בחירה"

ראמי מזיד, מנמ"ר נוטניקס, מספר כיצד הוא מנהל ארגון IT קטן בחברה גדולה, איך הוא משלב בכך את ה-AI ומהם האתגרים שהוא ניצב בפניהם, כמנהל מערכות מידע

ראמי מזיד, מנמ"ר נוטניקס.

"ארגונים הולכים לעולם מולטי קלאוד היברידי – של סביבות מרובות עננים שונים, יחד עם און-פרמיס. יהיה להם חופש בחירה, והעבודה תהיה הרבה יותר קלה ופשוטה", כך אמר ראמי מזיד, מנמ"ר נוטניקס, בשיחה עם עיתונאים, שנערכה במסגרת כנס NEXT. של החברה. הכנס התקיים לפני ימים אחדים בברצלונה.

לדברי מזיד, "לפני כעשור, כולם התחילו לרוץ לענן, ולאחר מכן תהו אם הם קיבלו את ההחלטה הנכונה. יש לי חברים בתעשייה שהעבירו את סביבות המחשוב של הארגונים שלהם לענן והחזירו חלק מהן לסביבה היברידית, משום שהם לא הצליחו לנהל אותן בקלאוד באותה האפקטיביות כמו שהם עשו כשהסביבות האלה היו באון-פרמיס. הפלטפורמה שלנו מסייעת לעשות את זה".

כשהוא אומר "הפלטפורמה שלנו", מזיד מתכוון ליכולות החדשות של פתרון המולטי קלאוד ההיברידי של נוטניקס, שלדבריה מאחד בין סביבות העבודה הללו, ומסיר את הגבולות שבין האון-פרמיס לענן ולמחשוב הקצה, עם פלטפורמה אחת ומאוחדת לניהול האפליקציות והדאטה של הארגון מכל מקום. הוא מציין בהקשר זה כי "המחשוב הארגוני לא יהיה היברידי ב-100% בעתיד הנראה לעין, אבל הרבה מאוד ממנו כן. חלק מסביבת המחשוב תהיה רק בענן ויהיו דברים שיהיו רק באון-פרם. ניהול הסביבה הזאת הוא מה שהארגונים צריכים להתמקד בו".

בנוטניקס, מזיד "משביע" את רעבונו לפישוט תשתיות המחשוב

מזיד מונה לתפקידו לפני כמעט שנה – 11 חודשים, ליתר דיוק. לפני שעבר לנוטניקס, הוא שימש בתפקידים בכירים באי-ביי ובסיסקו, שם הוא היה בין הבכירים שהכריעו לטובת רכישת וובקס, שהיא המקבילה של החברה לזום ולטימס של מיקרוסופט. מזיד עסק בסיסקו בטכנולוגיות מתפתחות, ובשנתיים האחרונות שלו בחברה הוא היה יועץ טכנולוגי מטעמה לפנטגון.

לדבריו, "הצטרפתי לנוטניקס מסיבות רבות. במהלך הקריירה שלי הייתי 'רעב' לפישוט תשתיות, אבל לא ראיתי את זה בשוק. העובדה שנוטניקס מפשטת את תשתיות המחשוב, כמו גם גישת הענן ההיברידי והסביבות מרובות העננים שלה, גרמו לי להצטרף אליה. הבנתי שנוטניקס פותרת את כל 28 שנות המאבק שלי. באי-ביי לא האמינו בענן הציבורי, כמעט הכול היה צריך להיות און-פרם, וכך נוצר מצב שהייתי צריך להיות אחראי על שני צוותים – אחד לענן ואחד למחשוב בחצר הארגון, ולא היה חיבור ביניהם. זאת הייתה חתיכת אתגר לנהל את שתי סביבות העבודה האלה, אפילו שאי-ביי השתמשה רק בענן אחד – Azure. בנוטניקס אני רואה פשטות, סקלאביליות ויכולת להריץ את הסביבה מרובת העננים בצורה פשוטה ויעילה".

מזיד ציין כי "ארגון ה-IT שאני מנהל חולש על ארבעה ורטיקלים: אבטחת הסייבר, פעילות הרישות הגלובלית, האפליקציות והקולבורציה, וקבוצת ההייבריד מולטי קלאוד".

איך אתה מסביר את העובדה שלמרות העיסוקים הרבים הללו והיותה של נוטניקס חברה גדולה, ארגון ה-IT שאתה מנהל כולל רק 120 עובדים?
"גם כאן, ההסבר הוא בפשטות שבה נוטניקס דוגלת. כדי לנהל את אותם הדברים בסביבה שהיא לא של נוטניקס, הייתי צריך כוח אדם גדול פי שלושה. כך, למשל, בסביבת לגאסי יש צורך לאמן כל עובד בנפרד על מחשוב, אחסון ו-וירטואליזציה, נניח. היופי אצלנו הוא שכל אחד מבין את כל סביבת המחשוב".

למה כדאי לי, כארגון, להעביר את סביבת המחשוב שלי לחברה שלמעשה נמצאת באמצע ביני לבין ספקית הענן, במקום ישירות, נניח, למיקרוסופט, AWS או גוגל קלאוד?
"קודם כל, בגלל העלות. דבר שני, כי אנחנו מתאמנים על הניהול שלנו. לא משנה על איזה ספק ענן אתה עובד, עם הפלטפורמה שלנו, אתה עושה אופטימיזציה של סביבת המחשוב שלך. ושלישית, יעילות. כל זה יכול להביא להפחתת עלויות של עד 45%".

מה באשר ל-AI? מזיד ציין כי נוטניקס החלה את מסע הבינה המלאכותית שלה בתוך הארגון: החברה ערכה סקר בקרב העובדים הרלוונטיים מהן הדרישות הנפוצות ביותר שלהם בכל הנוגע לסביבת המחשוב, שה-AI יכולה לפתור. הנושא הבוער ביותר מבחינתם היה האוטומציה, ולאחר מכן איפוס סיסמאות. יחד עם סרוויס נאו, אנשי ה-IT של נוטניקס השתדלו לענות על הדרישות הללו, ולדברי מזיד יש שיפור לא קטן: ב-42% מהמקרים, הדרישות נענו והבעיות נפתרו. על אף שמדובר ב-42% בלבד, מזיד ציין ששביעות הרצון של העובדים מהמהלך עומדת על 98% – "בגלל התשתיות הפשוטות, האוטומציות והפוקוס על העובד". אגב, לא מדובר במהלך חד פעמי, ומזיד ואנשיו חוזרים עליו בכל חצי שנה.

ככלל, איך אתה רואה את האתגרים שלך, כמנמ"ר?
"אני תמיד מסתכל על שלושה דברים: כמה זמן אני מריץ את האופרציות שלי בדרך יעילה מאוד – שהרי אני צריך להוכיח יעילות לשאר חברי ההנהלה; איך אני ממנף את מוצרי נוטניקס בתוך הארגון; ואיך אני הופך להיות יותר ויותר Customer zero – מזהה בעיות אצל משתמשים מוקדם יותר, שומע את המשובים שלהם ומשפר את חוויית המשתמש. כבר יישמנו את התהליכים האלה לאורך ולרוחב החברה – בארגוני ההנדסה, המוצרים, השירותים המנוהלים ועוד, ובכל שבועיים אנחנו מסתכלים אל ההווה והעתיד בהקשר זה. התהליך הזה הוביל לאינטגרציה ולשיתוף פעולה בין צוותי המוצר והתמיכה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים