אסף רפפורט ומיקי בודאי מושקעים: פוינט פייב גייסה 20 מיליון ד'

שני היזמים ועוד משקיעים פרטיים וגופים בולטים השקיעו בחברה, שפיתחה פלטפורמה שלטענתה, מאפשרת להקטין את עלויות הענן ב-30%-15%

מייסדי פוינט פייב: מימין - גל בן דוד, אלון ארבץ ואמיר חוזז.

פוינט פייב, סטארט-אפ שפיתח פלטפורמה לאופטימיזציה של עלויות ענן, הודיע היום (ג') על גיוס של 20 מיליון דולר בסבב A – מה שמביא את סך גיוסי ההון של החברה, שהוקמה רק לפני שנה וחצי, ל-36 מיליון. את הסבב הובילה קרן ההשקעות של סיילספורס והשתתפו בו המשקיעים הקיימים, בהם אינדקס ונצ'ר, אנטרי קפיטל ומשקיעים פרטיים מוכרים כמו אסף רפפורט, ממייסדי ומנכ"ל וויז, תמר יהושע, לשעבר בסלאק, עמירם שחר ומיקי בודאי.

כספי הגיוס ישמשו להרחבת פעילות המו"פ של החברה, לגיוס עובדים ולמעבר שלה לסביבה מרובת עננים, למשל גוגל קלאוד והכלים החדשים של Azure מבית מיקרוסופט.

החברה הוקמה על ידי אלון ארבץ, המשמש כמנכ"ל, גל בן דוד, מנהל המוצר הראשי, ואמיר חוזז, מנהל הטכנולוגיות הראשי. השלושה נמנים על המייסדים וצוות ההקמה של אינטיסייטס – סטארט-אפ סייבר שנרכש על ידי רפיד7 ב-2021 תמורת 350 מיליון דולר. השלושה עובדים יחד כבר מעל עשור ויש להם ניסיון רב בתחום הסייבר. פוינט פייב מעסיקה 50 עובדים, 40 מתוכם בישראל, וצפויה לגייס עשרות עובדים נוספים עד סוף 2025.

מנוע DeepWaste של פוינט פייב מייצר מתודולוגיות מחקר מעמיקות ומנתח תשתיות ענן ברזולוציה עמוקה, בדומה לאופן שבו מערכות לזיהוי איומים מאתרות חולשות בסייבר. גישה זו מאפשרת לפלטפורמה של החברה לחשוף חוסר יעילות, תצורות תשתיות שגויות ובזבוז משאבים חבויים, שכלים אחרים מפספסים. הפתרון סורק את סביבות הענן באמצעות מודלים מתקדמים של בינה מלאכותית ומתודולוגיות מחקרי ענן שדומות לאבטחת סייבר, כדי לחשוף הזדמנויות לחיסכון ולספק דרכים ברורות ואוטומטיות לאופטימיזציה של העלויות מבלי לשבש את תהליכי העבודה של הארגון. בפוינט פייב אומרים כי הפלטפורמה שלה מזהה הזדמנויות לחיסכון של 30%-15% מסך הוצאות הענן של ארגונים ומאפשרת להם לפעול בצורה יעילה יותר.

הפלטפורמה מכסה מגוון שירותי ענן, כולל DynamoDB ,EKS ,VPC ,EC2 ,RDS ו-S3, ומאפשרת אופטימיזציה במשאבי מסדי נתונים, אחסון ורשתות.

לדברי ארבץ, "המשימה שלנו היא לאפשר לארגונים להתקדם למקום שבו הם יוכלו להפוך את תהליך אופטימיזציית עלויות הענן מתגובתי לאסטרטגיה יזומה, ובכך למצב את יעילות השימוש במשאבי הענן כחלק אינטגרלי ופשוט מעבודת צוותי המהנדסים. הגיוס יאפשר לנו להמשיך ולקדם את הטכנולוגיה שלנו, שיורדת לרזולוציות עמוקות יותר מכל פתרון אחר בשוק, במטרה לחשוף חוסר יעילות ולהוביל לשינוי פרקטי בקרב ארגונים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים