"ענן המחשוב הממשלתי הגיע לנקודת האל-חזור"
"המשק הישראלי מחפש אחר מנועי צמיחה, וענן נימבוס וה-AI ייקחו אותנו קדימה", אמר החשב הכללי במשרד האוצר, יהלי רוטנברג, בכנס NimbuSummit של אנשים ומחשבים, שנערך היום (ה')

"נימבוס הוא תשתית לאומית מרכזית, שמביאה לשיפור השירות לאזרחים וליותר שירותים – לא רק לממשלה, אלא גם לכלל המשק. נימבוס הוא דבר הרבה יותר גדול מ-'מעבר של דאטה סנטר'. הוא יאפשר לישראל לעשות את ההיערכויות והשינויים הנדרשים לטובת הטמעת בינה מלאכותית במגזר הממשלתי. אנחנו בעיצומו של ניהול השינוי: ענן המחשוב הממשלתי הגיע לנקודת האל-חזור", כך אמר יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר.
רוטנברג דיבר בכנס NimbuSummit 2025 של אנשים ומחשבים, שנערך היום (ה') באקספו תל אביב, והשתתפו בו יותר מ-1,000 לקוחות ושותפים עסקיים של ענן המחשוב הממשלתי, כמו גם בכירים בממשלה ובמגזר הציבורי. את הכנס הנחתה דפנה ליאל, כתבת ופרשנית פוליטית בחדשות 12.
צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין
לדברי החשב הכללי, "ניהול המעבר של משרדי הממשלה אל הענן הוא דבר מורכב. אנחנו רוצים לעשות אותו הכי מהר שאפשר, כדי שלא נוכל לחזור לאחור. עם נימבוס, אנחנו מביאים לשיפור משמעותי של השירות לאזרחים. אנחנו מיישמים טכנולוגיות של AI – גם הן לטובת התייעלות ושיפור השירות".
"מנכ"לי המשרדים הממשלתים מבינים את החשיבות של הענן"
"המנכ"לים של משרדי הממשלה היו הראשונים לדחוף את הכניסה שלהם לענן הממשלתי", אמר רוטנברג. "הם מבינים את החשיבות שלו ואת היכולת להגיע לפסגות חדשות של שיפור השירות וההתייעלות. ענן נימבוס יאפשר למגזר הממשלתי לעשות את ההתקדמות הנדרשת".
באשר לכלכלה הישראלית, החשב הכללי ציין כי "אנחנו מחפשים כיום את אפיקי הצמיחה ל-2025. כשנת מלחמה, 2024 הייתה שנה קשה, אף שבמובנים רבים הביצועים שלה היו טובים יותר מאשר התחזיות. אנחנו מעריכים שהמשך המימוש של ענן המחשוב הממשלתי, בשילוב הטמעות של טכנולוגיות בינה מלאכותית, יעשו טוב לכלכלה המקומית. המשק הישראלי מחפש אחר מנועי צמיחה, והענן וה-AI ייקחו אותנו קדימה".
"שרירי הליבה של כלכלת ישראל חזקים מאוד", ציין. "תשתיות ענן המחשוב הממשלתי ידאגו לכך שיקרו דברים טובים עבור אזרחי המדינה. את כלל העבודה הנרחבת והמורכבת הזו לא ניתן היה לעשות ללא שותפות של גורמים רבים – מערך הדיגיטל הלאומי, משרד ראש הממשלה, משרד האוצר, מינהל הרכש, חטיבת הדאטה, החדשנות והדיגיטל במשרד, מערך הסייבר הלאומי, התעשייה – גוגל ואמזון, וגורמים נוספים, בממשלה ומחוצה לה. יחד איתם נמשיך במסע הענן שלנו, לטובת שיפור השירות הממשלתי".
תגובות
(0)