"עדיף למנוע את בעיות האבטחה בענן מראש – ולא לטפל בהן בדיעבד"

אריון סקיוריטי מבטיחה פרו-אקטיבית, שלדבריה מונעת בזבוז של הרבה זמן וכסף, כמו גם לחצים מיותרים ● משקיעים בולטים כגון ויולה ונצ'רס, בלאמברג קפיטל, שלמה קרמר ויסמין לוקץ' כבר הביעו בה אמון

רון ארבל, מייסד משותף ומנכ"ל אריון סקיוריטי.

תחום אבטחת הסייבר ממשיך להתפוצץ, עם ריבוי השקעות ושלל חברות. למרות המצב וחרף העובדה שישראל לא ממש מובילה בעולמות הבינה המלאכותית, היא ממשיכה להוביל בתחום הסייבר.

לכאורה, נדמה שבתעשיית הסייבר אין מה לחדש: יש המון חברות שעוסקות בשלל תתי התחומים שבתוך התחום הענק הזה, בפרט בצד ההגנתי-אבטחתי. אלא שבכל זאת, חברות סייבר ישראליות צצות וקמות כמעט כפטריות אחר הגשם. אחת החברות שהוקמו באחרונה היא אריון סקיוריטי. בתחילת החודש החברה הפסיקה לפעול מתחת לרדאר (היא עשתה את מה שנקרא בתעשייה יציאה מ-Stealth) ונחשפה עם גיוס של תשעה מיליון דולר, בהובלת ויולה ונצ'רס ובלאמברג קפיטל, ובהשתתפות אנג'לים ישראליים בולטים כשלמה קרמר ויסמין לוקץ'.

מייסדי אריון הם שלושה יזמים בני פחות מ-30: רון ארבל, המנכ"ל, אריאל ליטמנוביץ', סמנכ"ל הטכנולוגיות, ויאיר לדיז'נסקי, סמנכ"ל המו"פ. שלושתם שירתו ביחד ביחידת מצו"ב.

ארבל אמר בראיון לאנשים ומחשבים כי "הסיבה העיקרית להקמת החברה היא השותף שלי, אריאל ליטמנוביץ'. הוא היה גורם מרכזי באבטחת תשתית הענן של פרויקט הענן הלאומי נימבוס. כשעשינו תהליך עמוק כדי לבחון מהו בעצם הרעיון שלנו (מה שנקרא Ideation – גב"ז), ניסינו לנתח איך הניסיון והחוויה שלנו כצוות יכולים לייצר מכפיל כוח בבחירת הרעיון וההתאמה לשוק. הניסיון הזה חיזק את האמונה שלנו בכך שאבטחה פרו-אקטיבית היא הפתרון היחיד שניתן להרחבה בקנה מידה גדול".

לדברי ארבל, "אריון סקיוריטי נולדה מתוך היכרות עמוקה עם האתגרים של אבטחת הענן בארגונים מודרניים. כמייסדים, חווינו ממקור ראשון את המורכבות שבשמירה על סביבות ענן מאובטחות, במיוחד לאור העובדה ש-99% מהפריצות נובעים מטעויות אנוש והגדרות שגויות, ו-60% מהארגונים רואים במניעת טעויות כאלה עדיפות עליונה באסטרטגיית האבטחה שלהם – לפי גרטנר. הפתרונות הקיימים בשוק מתמקדים בזיהוי ותיקון פרצות רק לאחר שהן מתרחשות – מה שמוביל לחשיפות מיותרות ולתהליכי תיקון יקרים ומסובכים. הקמנו את החברה מתוך צורך ברור לפשט ולהפוך את אבטחת הענן ליעילה יותר – לצמצם משמעותית את סיכוני האבטחה בענן ולחסוך במשאבים, שמבוזבזים כיום על טיפול בבעיות".

צוות אריון סקיוריטי.

צוות אריון סקיוריטי. צילום: נדב מרגלית

אתם מדברים על תפיסת אבטחת ענן חדשנית. במה היא באה לידי ביטוי?
ארבל: "הטכנולוגיה שלנו שונה מהותית מהפתרונות המסורתיים, שכאמור, מתמקדים בזיהוי פרצות ותיקונן בדיעבד. במקום זאת, אנחנו מספקים פתרון חכם ופרו-אקטיבי, שיודע למנוע מראש בעיות אבטחה.

לדוגמה, בארגונים שמשתמשים בפתרונות הקיימים, מפתחים עלולים להעלות נתונים לא מוצפנים לענן, והבעיה תתגלה רק לאחר סריקה מאוחרת – מה שיחייב תהליך תיקון יקר, מסורבל ומלא סיכונים. הפתרון שלנו מונע מראש טעויות מסוג זה, כך שהנתונים כלל לא מועלים בצורה מסוכנת.

בנוסף, הפלטפורמה שלנו מבוססת על שילוב AI, חוקים דינמיים שמותאמים לסביבות הענן של הלקוחות והבנה עמוקה של סביבות ענן מורכבות – מה שמאפשר לנו לזהות ולתקן בעיות באופן אוטומטי, חכם ומבוקר".

בהודעה על הגיוס ציינתם מספר רב של משקיעים מקומיים. ידוע שהמשקיעים המקומיים לא נוהרים להשקעות בסטארט-אפים. האם היה לכם קושי לגייס אותם?

"שותפי, יאיר לדיז'נסקי, ואני הקמנו את פורום היזמים של מצו"ב. במסגרת זו, מעבר לסיוע לעשרות צוותים חדשים להיכנס בהצלחה לתחום היזמות, הצלחנו לבנות במשך שנים מערכות יחסים עמוקות עם יזמים מובילים בתעשייה. זה הוביל לכך שהגיוס שביצענו עבור החברה שהקמנו לאחר השחרור מהמשקיעים המקומיים היה הרבה יותר פשוט – ואותם משקיעים עזרו לנו להביא משקיעים רבים נוספים, שהצטרפו למסע שלנו".

האם הטכנולוגיה שלכם עדיין נמצאת בשלב הפיתוח, או שיש לכם כבר מוצר עובד?
"המוצר שלנו כבר פעיל ונמצא בשימוש אצל לקוחות אמיתיים, כולל ארגונים גדולים עם סביבות ענן מורכבות. בתחילת הדרך, חשוב לבנות משהו שהוא מאוד ממוקד בערך ללקוחות. מוצר ראשוני שכזה הוא בהגדרה צר מאוד, ולכן אנחנו ממשיכים לפתח ולהרחיב את היכולות – אך הטכנולוגיה כבר מוכחת. השלב הבא שלנו הוא התרחבות לשוק הגלובלי ושיתוף פעולה עם ארגונים נוספים".

מהו היקף השוק הפוטנציאלי שבו אתם פועלים?
"שוק אבטחת הענן הוא אחד התחומים הצומחים ביותר בעולם הסייבר, והוא צפוי להגיע למעל 100 מיליארד דולר בשנים הקרובות. המעבר לענן הפך לכמעט בלתי נמנע עבור כל ארגון, והאתגר האמיתי כיום הוא לעשות זאת באופן מאובטח ובשליטה מלאה".

מה התוכנית העסקית שלכם לשיווק המוצר או הטכנולוגיה?
"אנחנו פועלים בכמה מישורים: הראשון הוא הגעה ישירה לארגונים גדולים – אנחנו מספקים פתרון קריטי עבור חברות עם סביבות ענן מורכבות, ולכן אנחנו עובדים ישירות מול צוותי אבטחה ומנהלי IT בארגונים גלובליים. השני הוא שיתופי פעולה – יצירת שותפויות עם גורמים כמו ספקי שירותי ענן, כדי להרחיב את הנוכחות שלנו בשוק ולהקל על אימוץ הפלטפורמה. המישור השלישי הוא הובלת השיח בתעשייה – השתתפות בכנסים בולטים, יצירת תוכן מקצועי ושיתוף פעולה עם אנליסטים כדי לעלות את המודעות לצורך הקריטי בפתרונות פרו-אקטיביים לאבטחת ענן".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים