השלטון המקומי יסייע בהקמת רשת ערים חכמות בינלאומית

הרשת תתבסס על הפלטפורמה של מרכז החדשנות שפועל במסגרת החברה למשק וכלכלה בשלטון המקומי, שהוצגה בתערוכת הערים החכמות בברצלונה ● מי העיר הראשונה שחתמה על הסכם?

רם סידיס, מנכ"ל החברה למשק וכלכלה בשלטון המקומי, ורון ברזני, סמנכ"ל חדשנות ומערכות מידע ואבטחת מידע בחברה, מציגים את המרכז החדש לנציגי עיריית ברצלונה.

החדשנות הישראלית בתחום הערים החכמות ממשיכה לבלוט בעולם: מרכז השלטון המקומי, המייצג את הרשויות המקומיות בישראל, יסייע בחיבור מרכזי חדשנות גלובליים עבור ערים חכמות ברחבי תבל. זאת, על בסיס הפלטפורמה של מרכז החדשנות של החברה למשק וכלכלה בשלטון המקומי, שהיא הזרוע הביצועית של מרכז השלטון המקומי. העירייה הראשונה שחתמה על הסכם שיתוף פעולה במסגרת המהלך היא זו של פיצ'טרי סיטי, שנמצאת דרומית לאטלנטה, ג'ורג'יה.

ההכרזה על כך נעשתה במסגרת התערוכה והכנס הבינלאומיים לערים חכמות, שנערכו החודש בברצלונה. באירוע זה הציגה החברה למשק וכלכלה, בביתן משלה, את פעילות מרכז החדשנות של החברה, שנקרא MIC – שזכתה להתעניינות רבה מצד רבים ממשתתפי התערוכה.

לדברי רם סידיס, מנכ"ל החברה למשק וכלכלה, "מטרת המיזם שהוכרז בתערוכה היא חיבור של רשת מרכזים דומים לזה שלנו, שיפעלו על התשתית של מרכז החדשנות לפתרונות לערים חכמות, עם תפיסה הוליסטית ואינטגרטיבית, המותאמת להגדרה הנוכחית של עיר חכמה ובת קיימא". כל מרכז שכזה ישמש כמעבדה חיה לפתרונות טכנולוגיים חדשניים, שמציעים חוויות אינטראקטיביות באמצעות מציאות מדומה, כלים מבוססי בינה מלאכותית ונתונים בזמן אמת. המבקרים יוכלו להתנסות בפתרונות קיימים ובניסויים בתחום הערים החכמות.

סידיס ציין שמרכז החדשנות יציע חוויה רב ערוצית, שמשלבת חלל פיזי אינטראקטיבי עם פלטפורמה דיגיטלית מתקדמת. הפלטפורמה תשמש כמרכז מידע מקיף, שמציג מגוון רחב של פתרונות, מחקרים ומאמרים, וישקף את המידע הזמין במרכז הפיזי לצד מחקרים אקדמיים, מאמרים ואירועים הקשורים לערים חכמות.

המידע של כל מרכז חדש שיצטרף לרשת, של עיר או מרכז שלטון מקומי, ייכנס למאגר המידע המשותף, ובכך יוכל מי שייכנס אליו לקבל גישה לפתרונות מכל העולם, ישירות מהאתר, כך שאם העירייה, לדוגמה, תחפש פתרון מקומי למה שהיא מבקשת ולא תמצא אותו, היא תוכל למצוא פתרונות ממקומות אחרים בעולם, על מסד נתונים אחד מאוחד.

סידיס הוסיף כי החברה למשק וכלכלה תספק הדרכה וייעוץ בכל מדינה ועיר שיצטרפו לרשת, כדי שיוכלו לפעול באופן עצמאי.

"מדובר בפרויקט ללא מטרות רווח", ציין. "אנחנו רואים בפרויקט זה שליחות לאומית, שתסייע למיצובה של ישראל כמובילה חדשנות עולמית, ותגדיל את השוק הפוטנציאלי של חברות ישראליות שמפתחות פתרונות טכנולוגיים למגזר המוניציפלי. זאת, תוך יצירת פלטפורמה מאוחדת לשיתוף פעולה בין ערים, מדינות ומוסדות אקדמיים".

שער כניסה לסטארט-אפים

בישראל, המרכז מתמקד בשני תחומי פעילות: האחד הוא פיתוח פתרונות טכנולוגיים עבור הרשויות המקומיות, על ידי צוות אנשי פיתוח של המרכז, ויישומם ברשויות השונות בארץ, בעיקר בכאלה שיש להן משאבים מוגבלים, עם הגב הכלכלי והארגוני של מרכז השלטון המקומי. במישור השני, המרכז מהווה גשר בין סטארט-אפים לבין הרשויות המקומיות, המאפשר לפתח פתרונות מותאמים לצרכים של הרשויות, תוך ניצול המידע והמשאבים העומדים לרשותן, כולל גישה לכלים רבים ומידע רחב.

סידיס ציין בהקשר זה כי "הרשויות המקומיות הן די שמרניות, ודי קשה לחברות צעירות להיכנס אליהן על מנת לבצע פיילוטים, שלא לדבר על פרויקטים. המרכז פועל כזרז, ומסייע לחברות להתגבר על המכשולים הטמונים בחדירה לשוק זה. היותנו חלק מהשלטון המקומי מעניק לנו יתרון משמעותי, שמאפשר לנו לפתח ולממש פתרונות חדשניים בקנה מידה רחב".

לדבריו, "הרעיון הבולט בהקמת המרכז הוא להעצים את יכולתן של הרשויות המקומיות לממש את חזון הערים החכמות באמצעות ריכוז מידע, ידע וכלים מתקדמים, וקידום שיתופי פעולה פוריים, שהם הכרחיים בכל הקשור לפרויקטים מורכבים מעין אלה".

נציגות ישראלית בפאנל בינלאומי

בתיה מאך, יועצת למרכז החדשנות הישראלי, וליאת שוהם, מנכ"לית סיטיזון, בפאנל על חדשנות טכנולוגית וערים חכמות.

בתיה מאך, יועצת למרכז החדשנות הישראלי, וליאת שוהם, מנכ"לית סיטיזון, בפאנל על חדשנות טכנולוגית וערים חכמות. צילום: יח"צ

במהלך הכנס בברצלונה נערך פאנל בנושא טכנולוגיה וחדשנות עירונית, שבין המשתתפים בו הייתה בתיה מאך, יועצת בכירה למרכז החדשנות ומרצה בינלאומית בתחום הערים החכמות. היא סיפרה בו על שיתוף הפעולה עם עיריית פיצ'טרי סיטי, שאף יזמה את הפאנל. היא אמרה לאנשים ומחשבים כי "דיברנו על שיתוף הפעולה בין ישראל לארצות הברית בכדי לחבר רשת עולמית של מרכזי חדשנות, שיקדמו טכנולוגיות ישראליות. יחד עם זאת, הזכרנו את הקשיים שחברות חוות כשהן מנסות לפרוץ לשוק העירוני – הן בישראל והן בחו"ל".

לדבריה, "היעדר מנגנון מתואם בין משרדי הממשלה השונים עלול לפגוע ביעילות של הרשויות המקומיות במימוש פרויקטים שיכולים לעמוד לרשותן ללא גורם מתכלל וגופי אינטגרציה. הגישה כיום לפרויקטים חכמים ברשויות חוצה משרדים ותחומים, וההתמודדות מול גופי הממשלה השונים בנפרד לא מסייעת. השירות לתושב לא מוגבל לתחום אחד, ועל כן הוא נפגע בהיעדר גורם מתכלל".

בפאנל זה השתתפו עוד שתי נציגות מישראל: ליאת שוהם, מנכ"לית סיטיזון, ונופר מורדיאן, ראשת תחום מובייל וערים חכמות במכון היצוא, ומי שניהלה את הביתן הלאומי בתערוכה.

י

 

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים