אינטל מפתחת סיבים אופטיים דקים כתחליף לחיווט הקיים במחשבים

הסיבים האופטיים יעשו שימוש בלייזר ובקרני אור, במטרה להשיג דרך מהירה יותר להעברת נתונים במחשבים ● ג'סטין רטנר, מנהל הטכנולוגיות הראשי של אינטל: "טכנולוגיית הפוטונים יכולה לאפשר תקשורת בקצב של 100 ג'יגה סיביות לשנייה, ולהעביר נתונים בקצב מהיר יותר ובצריכת חשמל נמוכה יותר בהשוואה לכבלי נחושת"

באינטל (Intel) עושים צעדים ראשונים ליישום של סיבים אופטיים דקים, שיעשו שימוש בלייזר ובקרני אור, כדרך מהירה יותר להעברת נתונים במחשבים וכתחליף לחיווט המיושן והאיטי המצוי כיום במרבית המחשבים. טכנולוגיית הפוטונים של אינטל תיושם בלוחות אם ובמסדי שרתים, שם היא תשמש להעברת נתונים בין מערכי אחסון, התקני רשת ומשאבי מיחשוב.

"טכנולוגיית הפוטונים תשולב בדור חדש של שרתים שזקוקים לתקשורת מהירה יותר עם מערכי אחסון ותת מערכות לעיבוד", אמר ג'סטין רטנר, מנהל הטכנולוגיות הראשי של אינטל, בנאום מרכזי שנשא אתמול (ד') בוועידת Open Compute Summit שנערכה בסנטה קלרה שבקליפורניה. בוועידה הציגו אינטל ויצרנית השרתים Quanta Computer אב טיפוס של ארכיטקטורת מסד, שמסוגלת להעביר נתונים תוך שימוש במודולים אופטיים. השרת מצויד במתג מתוצרת אינטל ותומך במעבדי אטום (Atom) ו-Xeon של אינטל.

לדברי רטנר, "ארכיטקטורת המסד החדשה שעושה שימוש בטכנולוגיית הפוטונים היא תולדה של יותר מעשר שנות מחקר במעבדות אינטל. טכנולוגיית הפוטונים יכולה לאפשר תקשורת בקצב של 100 ג'יגה סיביות לשנייה, ולהעביר נתונים בקצב מהיר יותר ובצריכת חשמל נמוכה יותר בהשוואה לכבלי נחושת". הוא הוסיף, כי "טכנולוגיה זו מאפשרת איחוד בין ספקי הכוח והמאווררים במרכזי הנתונים, וכתוצאה מכך להוזיל את מחירי הרכיבים".

המחקר של אינטל התמקד בייצור ההתקנים הנחוצים ליישום של טכנולוגיית הפוטונים ברמת המסד, וכעת מייצרים בחברה את המודולים המתאימים שיוכלו להעביר נתונים בטכנולוגיית פוטונים ובקצב של 100 ג'יגה סיביות לשנייה. המסדים הראשונים יוצעו למספר לקוחות נבחרים לצורך בחינה. על פי רטנר, עשויה טכנולוגיית הפוטונים להגדיר מחדש את המבנה של מסדי השרתים: "הודות לרוחב הפס הגבוה, ניתן יהיה לנתק את יחידות העיבוד והאחסון מהשרתים ולהתקין אותן במארזים נפרדים. לאחר שיפעלו תשתיות מתאימות בטכנולוגיית פוטונים, ניתן יהיה לבצע שינויים משמעותיים אף יותר", הוסיף רטנר.

בתוך כך, אינטל משתפת פעולה עם פייסבוק (Facebook) בהגדרה של טכנולוגיות שרת חדשות, שיאפשרו להפריד בין משאבי המיחשוב, הרשת והאחסון – ולהוות בסיס לרשת החברתית הגדולה בעולם. התקשורת ברוחב פס גבוה תמלא תפקיד מרכזי בהפיכת הטכנולוגיות החדשות למציאות, כאשר "טכנולוגיית הפוטונים תיושם לא רק בתוך מסדי השרתים, אלא גם בתשתיות שמחוצה להם", אמר רטנר.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים