קצין בכיר לשעבר מאגף התיקשוב: "ה-ICT תרם תרומה משמעותית למבצע 'עופרת יצוקה' בעזה"

"ה-ICT הצה"לי במובנו הרחב, והרשת במובן הצר, סייעו באופן דרמטי והיוו פלטפורמה איכותית ומתקדמת לביצועים של התקיפות, ולא פחות מכך - לדיוק בביצוע ולתוצאות", אמר אתמול (א') הקצין הבכיר לשעבר, על רקע יום הלחימה השני ברצועת עזה ● הוא הדגיש, כי "רשת המידע הבין-זרועית, אותה הקים צה"ל לאחרונה, מאפשרת הזדמנויות למבצעים מעין אלו, עם סיכויי הצלחה גדולים מבעבר"

"ל-IT היתה תרומה מבצעית חשובה להצלחתו של מבצע 'עופרת יצוקה' בעזה שלשום", אמר ל-DailyMaily קצין בכיר לשעבר באגף התיקשוב. לדבריו, "ה-ICT הצה"לי במובנו הרחב, והרשת במובן הצר, סייעו באופן דרמטי והיוו פלטפורמה איכותית ומתקדמת לביצועים של התקיפות, ולא פחות מכך – לדיוק בביצוע ולתוצאות".

כזכור, 60 מטוסי חיל האוויר תקפו במהלך שלשום (שבת) יותר מ-170 מטרות, ובהן מחסני תחמושת, מצבורי נשק, עמדות ירי, מפעלים לייצור רקטות, מפקדות, בורות תת-קרקעיים, מחנות אימונים ומתקני תשתית. איסוף המידע על יעדים אסטרטגיים אלו, שהפצצתם נמשכה אתמול, נעשה במשך החודשים האחרונים, כאשר בשבועות האחרונים, עם ההיערכות העקרונית למבצע – הותאמו היעדים למטוסים, בבחינת "לכל טיל יש כתובת".

לדברי הקצין הבכיר, "רשת המידע הבין-זרועית, אותה הקים צה"ל לאחרונה, מאפשרת הזדמנויות למבצעים מעין אלו, עם סיכויי הצלחה גדולים מבעבר. היכולת ליצור שיתופיות בין החיישנים השונים, הסנסורים, כך שהם יסגרו את מעגלי האש הנכונים, יוצרת את האפקטיביות המבצעית הנדרשת לצורך הטיפול הנכון במטרה הרלוונטית".

על פי הקצין, "הדגש הוא על יצירת מגע מהיר ככל האפשר בין המטוס בשטח לבין האויב, על בסיס שינוע של המידע המדויק עבורו, Sensor2Shooter, תוך שיתוף מידע בין גורמים שונים. ברור כבר כיום, כי באירוע דוגמת זה שבוצע שלשום – האפקטיביות המבצעית גדלה ומשך סגירת מעגלי האש – התקצר באופן משמעותי".

הוא הסביר, כי "צה"ל מצוי בתהליכים מתקדמים של יצירת 'ענן המידע'. זה כולל חיבור של מערכות השו"ב השונות, תוך תיאום בין זרועי, לרבות אגף התיקשוב, המספקים מערכות שו"ב ברמה המטכ"לית – לכלל מערכת שו"ב חוצת ארגון, באופן אינטגרטיבי. כך, בסופו של דבר, נגיע למצב של אינטגרציה בזרועות השונות לצורך שתוף פעולה ברמת המידע הבין-זרועי. ניצנים של שיתוף זה הובחנו במבצע ביום שבת".

"בהקשר זה", אמר הבכיר לשעבר באגף התיקשוב, "אנו למעשה מביאים לידי ביטוי את העליונות של צה"ל במידע ובידע כך שניתן לעשות את הדבר הנכון, באופן הנכון ובעיקר – בפעם הראשונה". הוא הסביר, כי בניגוד למצב של ירי פגזים של טנק, בו מבוצע ירי, לאחר מכן נבדק אם המטרה הושמדה, ואם לא – אז מבוצע ירי שוב ושוב, תוך תיקוני הסטיות – הרי שפה הדגש היה על פגיעה 'בול', בפעם הראשונה". מכאן, הוא מסביר, "הדיוק, הסטריליות ככל שניתן לדרוש אותה, והפגיעה הכמעט מיקרוסקופית".

לצד הדיוק, ציין, נוצרת בשל השיתופיות הבן-זרועית גם יכולת שינוע של המידע בזמן אמת: "רשת המידע המשותפת היא שיקוף של ההבנה בקרב הקצונה הבכירה לחשיבות של מידע בזמן אמיתי. יש נחיצות לקבל תוצאות פגיעה מול היעדים הנבחרים בזמן אמת, ועל בסיס הנתונים הללו להעריך נכונה את המשמעויות, ועל בסיסן – לתכנן את הצעד הבא".

"העובדה שרשת תקשורת מתקדמת", קבע הקצין, "יודעת לקשר אליה – על בסיס כתובות IP חד-חד ערכיות, מספר גדול של חיישנים, ומספר גדול של כלים המייצרים אש – מביאה לשיפור האפקטיביות המבצעית ולתרומה משמעותית בהשוואה לפעילויות אחרות שנעשות עם פחות מידע בזמן אמת הרץ ברשת. כך, סגירת מעגלי האש היא איכותית ומהירה יותר. זו תרומתן של מערכות המידע לתוצאה המבצעית מול המטרות והיעדים: קיצור זמן סגירת המעגלים ודיוק מרבי בבצוע עצמו".

בהתייחסו לשילוב חיל האוויר ברשת, אמר הקצין, כי "עקרון השילוביות, אותו צה"ל מביא ומוביל מאז הכרזתו על הקמת על עידן 'צהל ברשת' כנושא מרכזי בתכנית בניין הכוח וההפעלה המבצעית – הולך ומשתפר על רקע לקחי מלחמת לבנון השניה, כמו גם בשל תרגילים ופעילויות מבצעיות שהתרחשו בתקופה האחרונה. תחת ההבנה של השילוביות הבין-זרועית, הולכת ונבנית תועלת, אשר מייצרת נוסחה ברורה, לפיה 'השלם גדול מסכום חלקיו'. המידע אשר משונע בזמן אמת, מספק את התובנות הנדרשות לגבי שינויים המתרחשים בזמן אמיתי, ומאפשר לשנות את התשובות הניתנות לכל תרחיש – בזמן אמיתי. כך, ניתן לעשות 'כיול נתונים' סופי, בזמן אמת, ולקבל גמישות מבצעית".

אין ספק", מסכם הקצין, "שבמבצע כמו זה שהחל שלשום – הרשת היוותה פלטפורמה איכותית ומתקדמת לביצועים כמו גם לתוצאות האיכותיות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים