עופר שגב: "נס הופכת מקבלן ביצוע לספקית פתרונות עסקיים מבוססי IT"
"אנחנו בנס הבנו שעל מנת להתקדם, הן בהיבט הפנימי והן מול הלקוחות, עלינו להפוך את ה-IT לכזה המספק שירות", אמר שגב בדברים שנשא בכנס NessPRO ● הוא הוסיף, כי "התפיסה הזו לא קיימת ברוב ספקי ה-IT שאני מכיר - הם לא רואים את עצמם כנותני שירות שמגשרים על הפער בין היבטי המיחשוב והעסק" ● שגב ציין ש-"הבעיה העיקרית של מערכי המיחשוב בארגונים היא הפער בין האופן בו הם תופסים את עצמם לאופן בו כלל הארגון תופס אותם"
"עולם ה-IT משתנה באופן דרמטי, בעיקר בשל ארבע מגמות העל: מיחשוב ענן, מיחשוב נייד, Big Data וניתוח צופה פני עתיד (Analytics), ומיחשוב חברתי. אנחנו, בנס, זיהינו את המגמות הללו. בהתאם, אנחנו עוברים שינוי והופכים מקבלן ביצוע שמבצע את מה שמבקשים ממנו לחברה שמספקת פתרונות עסקיים ופותרת בעיות עסקיות באמצעות מערכות IT", כך אמר עופר שגב, נשיא ומנכ"ל נס טכנולוגיות ונשיא נס ישראל.
שגב פתח את הכנס שערכה NessPRO, קבוצת מוצרי התוכנה של נס טכנולוגיות. הכנס נערך היום (ב'), בהפקת אנשים ומחשבים, באולמי East בתל אביב, תחת המוטו "ניהול ותפעול IT בקלות ובפשטות". מנחה האירוע היה פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, והשתתפו בו יותר מ-200 מקצועני IT.
לדברי שגב, "נס ישראל היא מחברות ה- IT הגדולות בארץ. הבנו שעל מנת להתקדם, הן בהיבט הפנימי והן מול הלקוחות, עלינו להפוך את ה-IT לכזה המספק שירות. התפיסה הזו לא קיימת ברוב ספקי ה-IT שאני מכיר. הם לא רואים את עצמם כנותני שירות שמגשרים על הפער בין היבטי המיחשוב והעסק".
הוא הוסיף ש-"הבעיה המהותית והעיקרית של מערכי המיחשוב בארגונים היא הפער בין האופן בו הם תופסים את עצמם לאופן בו כלל הארגון, על האגפים והמנהלים השונים בו, תופסים את ה-IT. על מערכי המיחשוב בארגונים 'לשנות את הדיסק' שלהם ולהפנים שעליהם להיות נותני שירות. הביזנס לא מבין בטכנולוגיה, הוא רוצה לפתור בעיות עסקיות. הפער בין תפיסות ה-IT את עצמו לאיך ששאר הארגון תופס אותו קבוע זה שנים ועומד על עשרות אחוזים".
צילום ועריכת וידיאו: עדי רמלר
בעיה נוספת אותה ציין שגב היא ש-"מערכי המיחשוב הארגוניים הפכו להיות רגולטורים – דבר אחד הם אוסרים, דבר אחר מתירים במגבלות… הם שכחו שעליהם לאפשר את הצד העסקי. בנוסף, הם צריכים להתייעל ללא הרף".
שגב התייחס לנס עצמה ואמר, כי "במסגרת השינויים שעברנו, לקחנו לפני שנה את כל 9,000 תיבות הדואר האלקטרוניות של כלל עובדי נס והעברנו אותן למיחשוב הענן של מיקרוסופט (Microsoft). זה חלק מהמסר אותו אנחנו משדרים כלפי פנים והחוצה, לפיו נס מתקדמת ללא הרף".
"יחידת ה-IT של נס משמשת כמעין מעבדה, בה אנחנו מארחים את הלקוחות והם רואים כיצד הפתרונות חיים ועובדים – גם בתצורת מיחשוב ענן וגם במודל הרישוי הקלאסי", אמר. הוא הוסיף, כי "התחלנו לפעול בעולמות ה-Big Data והניתוח צופה פני העתיד לפני יותר משנה. לצערי, רוב הפעילות שלנו, אף שהיא מבוססת בחלקה על פתרונות ישראליים, מתרכזת בארצות הברית ובמערב אירופה. אני מקווה שהמצב ישתנה ותהיה לנו יותר פעילות בתחום בארץ".
"מיחשוב הענן – רק בתחילת הדרך"
הוא התייחס למיחשוב הענן ואמר ש-"נושא זה מצוי בתחילת הדרך בשוק הישראלי. כיום, היישום של הענן הוא בעיקר בשני מגזרים: היי-טק וחברות סטארט-אפ. אני מעריך שבשנתיים הקרובות מוסדות נוספים, למשל מהמגזר הפיננסי או הביטחוני, ייכנסו אף הם לתחום".
לסיום נתן שגב שורה של המלצות למערכי ה-IT הארגוניים. "העולם משתנה ומאחר שחלק מהשירותים מצויים בענן, קל לעקוף את המנמ"ר ולצרוך את השירותים באופן ישיר", אמר. "על מחלקות ה-IT לחשוב עסקית ולא רק טכנולוגית. זה תהליך לא פשוט, מדובר בשינוי קשה מאוד לביצוע ב-DNA של ארגוני מיחשוב. עליהם להפנים ולאחר מכן לשדר שהטכנולוגיה לא עומדת בפני עצמה, אלא בסוף היא אמורה לפתור בעיה עסקית. אם הם לא ידעו להשתנות – אגפים בתוך הארגון יעקפו אותם".
לדבריו, "יש 'דת' שגורסת שהכול צריך להיות במיקור-חוץ ויש 'דת' שגורסת שהכול צריך להיות בבית, בתוך הארגון. שתיהן שגויות. יש לבדוק כל תחום לגופו".
המלצתו האחרונה של שגב הייתה: "אל תימדדו בגודל מערך ה-IT אלא במה שחשוב וקובע – איכות השירות והמהירות בה אתם מספקים את השירות לעסק".
תגובות
(0)