גייל באמפורד, סאס העולמית: "צבאות שלא יטמיעו ניתוח חוזה פני עתיד – יכשלו בשדה הקרב המודרני"

"המידע הפך להיות מרכיב מרכזי ואף קריטי בארגונים בכלל ובארגוני צבא בפרט", אמרה באמפורד, סגנית נשיא בכירה למגזר הצבא והביטחון בחברה ● לדבריה, סאס מבצעת פרויקטים בצבא ארצות הברית "כדי לספק איסוף מודיעין ושירותי IT לקבלת החלטות בזמן אמת, כמו גם שליטה ובקרה על מערך המידע לכוחות"

"עולם ה-BI הצבאי משתנה: המידע הפך להיות מרכיב מרכזי – ובארגונים אלה בפרט. צבאות שלא יטמיעו מערכות BI ומערכות לניתוח צופה פני עתיד לא יהיו יכולות להתמודד ולנצח בשדה הקרב המודרני. הסיבה לכך היא שהמידע, עליהם ועל האויב, הפך להיות קריטי בהתנהלותם", כך אמרה גייל באמפורד, סגנית נשיא בכירה למגזר הצבא והביטחון בסאס (SAS) העולמית. היא ציינה כי מערכות ניתוח צופה פני עתיד שונות מיישום פרויקטי תוכנה "רגילים", שכן ניתן לפתור באמצעותן בעיות רבות, עם אפשרויות שונות.

באמפורד הייתה דוברת המפתח בכנס שערכה מיה מחשבים, נציגת סאס בישראל. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, התקיים היום (ד') במלון שרתון בתל אביב, בהשתתפות אנשי צבא ולקוחות ממערכת הביטחון.

לדבריה, הלקוח הראשון של סאס במגזר הביטחוני האמריקני, כבר ב-1976, היה DISA (ר"ת Defense Information Systems Agency) – הסוכנות למערכות מידע של משרד ההגנה. "התפקיד של הסוכנות הזאת הוא תמיכה במחשבים ובתקשורת, ואספקת מידע לנשיא, לסגנו, למחלקת המדינה, לצבא ולפיקוד הצבאי", ציינה. היא הוסיפה שבחלוף השנים, יחידות נוספות מהצבא, בהן חיל האוויר, חיל הים, המרינס וצבא היבשה, היו גם הם ללקוחות סאס.

"התמיכה בכוחות המזוינים של ארצות הברית נועדה בין השאר לספק איסוף מודיעין ושירותי IT לצורך קבלת החלטות בזמן אמת, כמו גם שירותי שליטה ובקרה על מערך המידע לכוחות", אמרה באמפורד.


צילום ועריכת וידיאו: ליאור רובינשטיין

היא תיארה את ההיבט המיחשובי של התמודדות הצבא האמריקני עם מטעני צד בתחילת שנות ה-2000 בעיראק ובאפגניסטן. "הצבא בנה מערכת ניטור של מידע מרשתות פומביות ומודיעיניות, שעקבו אחרי תנועת חומרי נפץ וחומרים נוספים שכרוכים בבניית מטעני צד. המטרה בכך הייתה להתריע בפני המפקדים בשטח על הגדלת הסיכון באזורים בהם הם פועלים. הדבר הביא להקטנה של רמת הפגיעות בחיילים ולחיסכון – הן בהשקעת משאבים לאיתור המטענים והן בכוח אדם".

לדברי באמפורד, "כשנכנסנו לפרויקטים סאס במגזר הביטחוני בארצות הברית עלתה השאלה מה קרה? לאחר מכן – באיזו תדירות זה קרה, כמה ואיפה? אז חיפשנו את הבעיה ולאחריה – מה נדרש כדי לתקן אותה ולמנוע את חזרתה. בשלב הבא עשינו ניתוחים סטטיסטיים, כדי לשאול למה זה קורה". היא הוסיפה כי "מזה כמה שנים אנחנו מצויים בשלב של ניתוח צופה פני עתיד: לבצע חיזוי על מנת לדעת מה יקרה ובאיזו סבירות".

בין הפרויקטים ציינה באמפורד הטמעת מערכת סאס במערך הרפואי של חיל האוויר האמריקני, שכולל 75 בתי חולים וצוות רפואי של 16 אלף רופאים ואחיות. "הפרויקט בוצע בגלל הצבה ממוקדת של הצוותים הרפואיים. המערכת שהוטמעה הביאה לשיפור השירות הרפואי ולצמצום ההוצאות", אמרה.

פרויקט נוסף בוצע באחת הסוכנויות הפדרליות, "שאנשיה חששו מפני איום פנימי, בלא קשר להדלפות של ברדלי מנינג ואדוארד סנואודן. הסוכנות הטמיעה מערכת BI לניתוח משולב של סאס. התוצאה הייתה שהיא קיבלה מעקב מהיר ומנותח אחר האיומים, לצד צמצום התרעות השווא".

"התחלנו בצבא בעולם המיינפריים", סיכמה באמפורד. "עשינו ניתוחים של תהליכים וסטטיסטיקות. עברנו שם לעולם ה-PC והשרתים, ונהיה איתם גם בענן לסוגיו. אנחנו מספקים פתרונות חיזוי לעולמות הבינה העסקית והסייבר. 90% מסוכנויות הממשל עובדות איתנו. אנחנו משקיעים 25% מהמכירות שלנו במו"פ – נתון גדול משמעותית מכל ספקית IT אחרת".

"מכניסים 'שכל' לנתונים"
קובי ביטר
, מנכ"ל מיה מחשבים, אמר כי הוא מדמה את פעילות החברה לדבריו של עקביא בן מהללאל מפרק ג' בפרקי אבות: "הסתכל בשלושה דברים ואין אתה בא לידי עבירה. דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד ליתן דין וחשבון".

ביטר ציין שמיה מחשבים נוסדה ב-1980, מונה 70 עובדים ויש לה 150 לקוחות. הוא תיאר פעילויות שנעשו כשהוא היה בצה"ל לפני שלושה עשורים וכיצד מערכות IT, לו היו קיימות אז, היו יכולות להביא לשיפור ביצועים, חיסכון בעלויות והאצת תהליכים. "כיום, מערכות סאס מביאות לארגונים בכלל ולצבא בפרט יכולת מבט כוללת מחד ויכולת מיטוב תהליכים מאידך", אמר. "בדרך זו ניתן להתבונן על כלל המשאבים ולבחון מה הזמינות של הציוד, מה העלות של אחזקתו, איזו היא הדרך הטובה לביצוע סיכול ממוקד – האם מהאוויר או מהיבשה, ועוד".

מוטי סדובסקי - מנהל מגזר הביטחון, מיה מחשבים"אם יודעים נכון לנהל מידע מודיעיני, יכולים לנהל טוב יותר את המלאי, משתמשים במודלים לחיזוי ולתכנון מלאים ויכולים להביא להקטנת נשירה של חיילים מקורסים, מתאפשר חיסכון במגוון דרכים", סיכם ביטר. "העוצמה שלנו היא שאנחנו יודעים לדבר עם כל המערכות ולערוך ניתוח נתונים מלמעלה עד למטה. כך אנחנו מכניסים 'שכל' לנתונים".

"הצבא דורש מידע מנותח"
מוטי סדובסקי
, מנהל מגזר הביטחון במיה מחשבים, אמר כי "בפני הצבא ומגזר זה ניצבים אתגרים בעולם ה-BI בכלל והניתוח צופה פני העתיד בפרט. בכל חיל ובכל תחום יש דרישות למידע מנותח, שחוסך כסף מצד אחד ומגביר את רמת הביטחון מצד שני. בין השאלות שעולות: כיצד לצמצמם את היקף הנשירה של חיילים שעוברים קורסים בצבא, איך למטב את שינוע המלאי ואחסונו וכיצד לתת פתרון לאיומי הסייבר בפניהם אנחנו ניצבים. האתגרים הללו יכולים לקבל מענה באמצעות מוצרי ה-BI והניתוח צופה פני העתיד של סאס".

לדברי סדובסקי, "פתרונות סאס מבוססים על מידע שנוצר במערכות ה-ERP השונות – סאפ (SAP) ואורקל (Oracle) – ועובדים עם כל בסיסי הנתונים המוכרים בשוק. סאס מספקת פתרונות לניתוח Big Data כמעט בזמן אמת, תוך שימוש בטכנולוגיית In-Memory".

הוא סיכם בציינו כי "סאס נטועה עמוק במערכות ה-IT של צה"ל ואני מעריך שגם בשנים הקרובות נהיה שותפים לכמה וכמה פרויקטים בתחום, במגוון היחידות שלו".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. אלון

    נו באמת... רק לקרוא את הכותרת וללכת לספר את הבדיחה הזו לאל קעידה

אירועים קרובים