מכון הייצוא השיק תוכנית פעולה ליצואני טכנולוגיה למוסדות פיננסים

מטרת התוכנית היא להסתייע להם להשתלב בתעשיית הפינטק העולמית ● המכון יקים מאגר מידע על החברות בארץ הפועליות בתחום

מכון הייצוא השיק תוכנית פעולה ייחודית ליצואנים בתחום הטכנולוגיה לפיננסים, במטרה לעזור לחברות בתחום להשתלב בתחום זה, שנקרא פינטק, בעולם. במסגרת התוכנית מקים המכון מאגר מידע על החברות בארץ העוסקות בתחומים הללו.

היקף הפינטק נאמד השנה על ידי גרטנר (Gartner) בכ-470 מיליארד דולר, מתוכם כ-234.6 מיליארד בתחומי שירותי תוכנה ומיחשוב לתחום הבנקאות והפיננסים. על פי גרטנר, היקף זה צפוי לגדול בשנים הקרובות בשיעור שנתי ממוצע של 5.4%.

ממכון הייצוא נמסר כי ענף הבנקאות נחשב במשך שנים ארוכות לענף שמרן השוקט על שמריו. עם זאת, בשנים האחרונות, עם השינויים הטכנולוגיים המהירים והנגישות הגוברת למידע, גם בענף זה החלה פעילות ערה של סטארט-אפים המציעים פתרונות ייחודיים לצרכי יחידות ה-IT  של מוסדות פיננסיים ובנקים בארץ ובעולם.

הייצוא הישראלי של שירותי התוכנה והמיחשוב הגיע השנה לסך של כ-8.4 מיליארד דולר – צמיחה של 5%. זהו ענף הייצוא השני בגודלו בארץ, אחרי הכימיקלים. הוא מהווה כרבע מסך ייצוא השירותים הכולל ונמצא בתהליך של צמיחה מתמדת. זאת, בניגוד לקפאון בייצוא הישראלי בשנתיים האחרונות.

לדברי יפית כץ רובין, מנהלת ענף התוכנה וטכנולוגית המידע במכון הייצוא, "במהלך העשור האחרון חלה עלייה של כ-200% בייצוא שירותי התוכנה והמיחשוב מישראל. זאת, בשונה מהמגמה המאפיינת את ייצוא הסחורות בשנתיים האחרונות. אנחנטו חשים בשטח את הצורך בסיוע לחברות הפועלות בתחום הטכנולוגיה הפיננסית ובייחוד לחברות הקטנות, ומכאן נוצרה תוכנית ייחודית לתחום זה".

יצוין כי ביוני השנה יקיים מכון הייצוא, בשיתוף משרד הכלכלה, את הכנס הבינלאומי הראשון לעולם הפינטק. בכנס ישתתפו בכירים מתעשיית הבנקאות העולמית. כמו כן, במהלך השנה הקרובה ייערכו לחברות מפגשים עסקיים במדינות יעד שונות עם חברות מובילות בתחום וביניהן בנקים, חברות כרטיסי אשראי וסליקה, בדגש על מדינות צומחות כמו סין, הונג קונג, ויטנאם והודו.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים