גרג מקנייט, בכיר ביבמ: "HP נמצאת במקום בו יותר זה פחות – אנו הבנו שזו לא הדרך"
מקנייט, סגן נשיא בקבוצת המערכות והטכנולוגיה של יבמ, ניתח את התחרות שהתפתחה מאז הציעה החברה לראשונה את משפחת השרתים iDataPlex, ואמר, כי "בעוד ש-HP מתאמצת להוכיח את יכולתה לבנות מכונות גדולות יותר, הבינה יבמ שהשוק אינו מנצל בפועל את היכולות התיאורטיות האלה" ● לדבריו, "אנחנו לא מנסים להיות הכל, עבור כל אחד וכל ארגון"
לפני יותר משנה וחצי השיקה יבמ (IBM) את מערכות iDataPlex ועל פי החברה, משפחת השרתים הזאת מהווה למעשה את הדור המתקדם ביותר בעולם העיבודים המאסיביים. בשבוע שעבר ביקר בארץ גרג מקנייט, סגן נשיא קבוצת המערכות והטכנולוגיות של יבמ ו-distinguished engineer ביבמ, האחראי לפיתוח מערכות System x, שרתי להב ושרתי iDataPlex. בשיחה איתו הציג מקנייט את תמונת העולם העתידי על פי יבמ: מערכות מיחשוב מרכזי קלאסיות מצד אחד, המשמרות את השקעות העבר בתחומי התוכנה והיישומים, ומבטיחות צמיחה ואמינות מוכחת במסגרת ארכיטקטורה מוכרת – ומערכות מיחשוב בקנה מידה ענק, במודל אינטרנטי למעשה.
"iDataPlex של יבמ תוכנן מראש ליישומים המסוגלים לסבול כשלי חומרה. בעולם ה-Web, למשל, מניחים מראש כי הדפדפן יודע לטעון מחדש את העמוד בעת הצורך", אומר מקנייט. לדבריו, "יותר ויותר חברות בונות יישומים המתמודדים בעצמם מול כשלים – כך שאתה יכול להריץ יישומים כאלה על מכונות פיזיות שונות הפועלות בו-זמנית, ולחסוך את המחיר אותו נדרשת לשלם תמורת יתירות ושרידות מלאה ברמת המערכת הבודדת. אנשים מוכנים לסבול כשלים בצומת עיבוד בודד – אם מחיר המכונה הנוספת ומחיר התפעול הכולל מספיק נמוך. הם מפצים על הכשל ברמת צומת העיבוד הבודד על ידי תוכנה המשכפלת את החומר".
מקנייט אינו חושש, כי שרתי iDataPlex יפגעו במכירות של שרתים קיימים, ובמיוחד מערכות מיינפריים. לדבריו, "שרתי iDataPlex מתאימים למי שכותב יישום חדש שמותאם לתפיסת המיחשוב הזאת. אם יש לך יישום כלל-ארגוני בן 20 שנה, עם מאות אלפי שורות קוד – היישום הוא שקובע. ביצועי חומרה ויכולות חומרה אינם קובעים מה המערכת שתקנה. היישומים שיש לך וההשקעה בהם היא שמשפיעה בבחירת המערכת".
גם אם כיום מתבססים שרתי iDataPlex על מעבדי אינטל (Intel) בלבד – מקנייט אינו פוסל אפשרות שילוב מעבדי POWER או AMD. לדבריו, "הארכיטקטורה הפנימית של השרתים ערוכה לאפשרות הזאת – והכל עניין של הדרישות בשוק".
שלא במפתיע, מכוונת יבמ את שרתי iDataPlex במיוחד לשווקי האינטרנט, ספקי תקשורת וחברות טלקום. "יש הזדמנות עצומה לחברות תקשורת – כבלים וטלקום – להציע שירותי דואר, וידיאו, תוכן, משחקים – הכל במקום אחד. ככל שאנחנו עוברים מאיים של חומר שנשמר באינטרנט לאספקה מרוכזת של וידיאו, תמונות, דוא"ל ותכנים אחרים – נוצר שוק חדש, של מרכז נתונים מטרופוליטני. אי אפשר כיום להעביר וידיאו בזמן אמת מישראל לארה"ב, או מחוף לחוף בתוך ארה"ב. עד שזה יקרה, אולי בעוד 10 שנים, וכיוון שתכני וידיאו למשל רגישים במיוחד לקצב ההעברה – יהיה צורך בשרתים גדולים שקשורים לגיאוגרפיה שאותה הם משרתים".
"HP הגיעה למצב של 'יותר זה פחות'"
בניתוח התחרות שהתפתחה מאז הציעה יבמ לראשונה את iDataPlex, מעריך מקנייט, כי הגישה של יבמ היא הנכונה יותר: "בעוד HP מתאמצת להוכיח את יכולתה לבנות מכונות גדולות יותר, עם יותר חריצי זיכרון ואפשרויות הרחבה, יותר כוננים וכן הלאה – הבינה יבמ כי השוק אינו מנצל בפועל את היכולות התיאורטיות האלה. אנחנו לא מנסים להיות הכל, עבור כל אחד וכל ארגון. כשאתה עושה את זה אתה יקר מדי לרכישה, לתפעול, לקירור. אנחנו לא מכניסים רכיבים מיותרים שצריכים לטפל בהם, לקרר אותם, לתחזק אותם. זה מקטין את עלות הבעלות הכוללת", מסביר מקנייט. "HP הגיעה למקום שבו 'יותר זה פחות'. רק אם אתה בונה מערכת שעושה בדיוק מה שצריך – אתה נהנה מיתרונות הגודל", אומר מקנייט.
"אני מתרשם שב-HP מניחים שהרגלי הרכישה של לקוחות בהיקפים גדולים יהיו זהים לאלה של לקוחות בהיקפים קטנים. לעומתם, אנחנו ביבמ בדקנו את השוק הזה בפועל. מקבלי ההחלטות בשוק הזה לא שואלים כמה שקעי זיכרון יש להם – אלא רוצים לוודא שיש להם מספיק אפשרויות על מנת לתמוך ביישומים שלהם. אם חריץ הזיכרון הנוסף שלא נעשה בו שימוש דורש עוד קירור, עוד מקום, עוד חיווט – הוא מיותר" קובע מקנייט.
תגובות
(0)