Software AG: יש לעודד את תעשיית התוכנה באירופה
על פי מחקר שערכה האוניברסיטה הטכנית של דרמשטדט, באזור ההיי-טק הגרמני ריין-מיין-נקאר פועלות כ-1,000 חברות יותר מאשר בעמק הסיליקון שבארה"ב ● קארל-היינץ שטרייביך, מנכ"ל Software AG: "השאיפה שלי היא, בשיתוף עם הממשלה וגורמים נוספים, להפוך את ריין-מיין-נקאר לאזור היי-טק ידוע בעולם"
חברת התוכנה Software AG פרסמה ממצאי מחקר חדש שנערך באוניברסיטה הטכנית של דרמשטדט, והשווה בין מספר אזורי היי-טק ברחבי העולם. במסגרת המחקר נערכה השוואה בין עמק הסיליקון בארה"ב, בנגלור שבהודו, אולו שבפינלנד ודרזדן וריין-מיין-נקאר שבגרמניה. מהמחקר עולה, כי שיתוף פעולה הדוק בין גורמים בתעשייה, במדע וברשויות השלטון מעודד מאוד ענפי תעשייה מסוימים ויכול להעניק לאזורי היי-טק יתרון תחרותי.
ריין-מיין-נקאר, אשר משתרע מפרנקפורט ועד היידלברג, הוא אזור ההיי-טק הגדול ביותר בגרמניה, ובין השאר פועלות בו חברות התוכנה Software AG וסאפ (SAP). בריין-מיין-נקאר פועלות יותר חברות היי-טק מאשר בכל מקום אחר בעולם – ומלבד בעמק הסיליקון שבארה"ב, גם מועסקים יותר עובדים בתעשיית ההיי-טק ומופקות יותר הכנסות מהיי-טק מאשר בכל אזור אחר. עם זאת, מספר העובדים באזור והיקף ההכנסות מגיעים ל-20% בלבד בהשוואה לעמק הסיליקון.
באזור ריין-מיין-נקאר מסתכמות ההכנסות ב-42 מיליארד יורו, מספר החברות מגיע ל-8,000, מספר המועסקים הוא 80,000 והשטח משתרע על פני 5,000 קמ"ר. בעמק הסיליקון מסתכמות ההכנסות ב-180 מיליארד יורו, מספר החברות מגיע ל-7,000, מספר המועסקים הוא 500,000 והשטח משתרע על פני 4,000 קמ"ר. באולו שבפינלנד מסתכמות ההכנסות ב-5 מיליארד יורו, מספר החברות מגיע ל-800, מספר המועסקים הוא 18,000 והשטח משתרע על פני 400 קמ"ר. ואילו בבנגלור שבהודו מסתכמות ההכנסות ב-2 מיליארד יורו, מספר החברות מגיע ל-1,500, מספר המועסקים הוא 80,000 והשטח משתרע על פני 500 קמ"ר.
לדברי קארל היינץ שטרייביך, מנכ"ל Software AG, "השאיפה שלי היא, בשיתוף עם הממשלה וגורמים נוספים, להפוך את ריין-מיין-נקאר לאזור היי-טק ידוע בעולם. באזור פועלות חברות ההיי-טק ותיקות ומבוססות, יש נכונות ממשלתית לסייע ואנו נהנים מיתרונות רבים בהשוואה לאזורי היי-טק אחרים – גם מבחינת הקרבה לענפי התעשייה שמשתמשים במוצרינו".
שטרייביך הוסיף, כי "מהדוגמאות של עמק הסיליקון, בנגלור וריין-מיין-נקאר עולה, כי חברות תוכנה בינלאומיות גדולות מעדיפות לפעול באזורי היי-טק. אזורים כאלה יכולים לקדם את תעשיית התוכנה באירופה, לעודד את הצמיחה ולשמור על עצמאות בתקופה של מיזוגים. אזורים כאלה חייבים להיות חלק בלתי נפרד ממדיניות כלכלית מוצלחת, בגרמניה ובאיחוד האירופאי כולו".
לדברי מרקו גרזוניס, סגן נשיא Software AG למזרח התיכון, "ממצאי המחקר רלוונטיים למדיניות ההתרחבות הכוללת של Software AG, ובמיוחד ביעדי צמיחה דוגמת המזרח התיכון".
תגובות
(0)