בנט ולפיד מקדמים הקמת רשות לאומית לחדשנות טכנולוגית

שרי האוצר והכלכלה יעלו את הנושא בישיבה הקרובה של הקבינט החברתי-כלכלי ● מטרות הקמת הרשות הן "לקדם את החדשנות הטכנולוגית בתעשייה, לעודד צמיחה, להגדיל את הפריון ולקדם את החדשנות הטכנולוגית"

הרשות החדשה - חלק מהרפורמה במדען הראשי. אילוסטרציה: BigStock

שר הכלכלה, נפתלי בנט, ושר האוצר, יאיר לפיד, מקדמים בימים אלה הקמת רשות לאומית לחדשנות טכנולוגית. הרשות תתפקד כזרוע ביצועית של לשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה. ההצעה תידון בישיבה הקרובה של הקבינט החברתי-כלכלי.

ממשרד הכלכלה נמסר כי "לרשות שתוקם יוקנו יכולות מקצועיות וגמישות מרבית. הכוונה היא לאפשר לה יוזמה, כלי ניהול ושימוש במגוון אמצעים שיסייעו לקדם את החדשנות הטכנולוגית בתעשייה, בקצב שמתאים לשוק וביעילות מרבית. מטרותיה הנוספות של הרשות הן עידוד הצמיחה, הגדלת הפריון וקידום החדשנות הטכנולוגית בתחומי התעשייה בישראל".

בהודעת המשרד נכתב שהקמת הרשות היא פתרון שגובש לאחר עבודת מטה. לדבריהם, "הפעלה נכונה של כלי התמיכה שעומדים לרשות התעשייה עשויה להגדיל את קצב צמיחתה, להגדיל את שיעור המועסקים בתעשייה עתירת הידע ובתחומי החדשנות, ולהעלות את הפריון בענפים מסורתיים".

הקמת הרשות היא חלק מהמטרה לשמור על מעמדה של תעשיית ההיי-טק המקומית אל מול התחרות ההולכת וגוברת ממדינות אחרות בעולם, יחד עם חיבור חלקים נרחבים במשק למנוע הצמיחה שגלום בה. בין היתר, הממשלה מעוניינת להתניע חדשנות טכנולוגית בענפים מסורתיים שאינם מוטי מו"פ, לחזק תשתיות מחקר, הון וכוח אדם, לרתום את החדשנות לשיפור המגזר הציבורי ולהעלות את ההשתתפות בכוח העבודה הטכנולוגי של אוכלוסיות המיוצגות בו בחסר.

"הרפורמה נותנת אנרגיה להיי-טק הישראלי"

בנט אמר כי "הרפורמה היא מהפכה שנעשית בפעם הראשונה, והיא מקצרת הליכים ומספקת את ארגז הכלים הנכון להגברת החדשנות הישראלית ולהגדלת הצמיחה והכלכלה. יחד עם חוק האנג'לים, היא נותנת אנרגיה אדירה לשוק ההיי-טק הישראלי".

לדברי לפיד, "מתפקידנו לוודא שישראל תמשיך לעמוד בקדמת הבמה הבינלאומית ולשמר את קטר החדשנות כמנוע הצמיחה למשק. מטרתנו היא לייצר מחוללי צמיחה, שאחד מהם הוא הרשות הלאומית לחדשנות טכנולוגית".

המדען הראשי, אבי חסון, אמר כי "נפעל מול צרכי התעשייה במהירות ויעילות. נבנתה מערכת של איזונים ובלמים שתשמור על המטרות הממשלתיות לשמן היא קיימת תוך התנהלות חכמה, גמישה וחדשנית – בסטנדרטים המותאמים לתחכום והחדשנות של התעשייה אותה אנחנו משרתים".

הוא ציין ש-"תעשיית ההיי-טק הישראלית, שהגיעה ב-20 השנים האחרונות להישגים מרשימים, נמצאת בהאטה מדאיגה בשנים האחרונות, ומתחייבים צעדים משמעותיים לצורך התנעה מחדש של צמיחת התעשייה. צריך לשנות את המדיניות ולעבור ממשימה מרכזית אחת של 'יצירת' תעשייה – משימה שהיוותה ליבת המדיניות של פעילות הלשכה – לריבוי משימות ממוקדות יותר שדורשות כלים מוכווני לקוח ומוכווני משימה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים