ויקיפדיה שוקלת להדגיש בצבע טקסטים שאמיתותם מוטלת בספק

כלי חדש, המכונה WikiTrust, אמור לאתר ערכים המקבלים מגולשים רבים פידבקים שליליים לגבי אמינותם, ולאפשר למשתמשים בעלי הרשאת עורך להדגיש בצבע את הקטעים השנויים במחלוקת ● בשלב ראשון, הכוונה היא להכניס את ה-WikiTrust לתקופת ניסוי, במטרה לבדוק את תגובות הגולשים לטקסטים שיודגשו בצבע

קרן ויקימדיה (Wikimedia), המפקחת על הפעילות בוויקיפדיה (Wikipedia), האנציקלופדיה החופשית באינטרנט, שוקלת להתחיל להדגיש בצבע טקסטים שאמיתותם מוטלת בספק. במסגרת המהלך, שנבחן בימים אלה, נשקלת האפשרות להתחיל להפעיל כלי חדש, המכונה WikiTrust, שיעקוב אחר תגובות הגולשים לטקסטים השונים, ויאתר את אלה מהם שיזכו לפידבקים שליליים רבים לגבי אמינותם. משתמשים בעלי הרשאת עורך יוכלו להדגיש בצבע את הטקסטים השנויים במחלוקת, בטרם תוברר באופן סופי מידת אמינותם.

לדברי פרופסור לוקה דה אלפארו מאוניברסיטת קליפורניה בסנטה קרוז (UC Santa Cruz), אשר פיתח את ה-WikiTrust ביחד עם הסטודנטים תומאס אדלר ואיאן פיי, הכוונה היא להכניס את הכלי, בשלב הראשון, לתקופת ניסוי שמטרתה תהיה לבדוק את תגובת הגולשים לשימוש בו. דה אלפארו ציין, כי עדיין לא נקבע מועד לתחילת הניסוי.

מאז עלייתה לאוויר, סובלת ויקיפדיה מניסיונות ונדליזם רבים של גולשים אשר מבקשים להשחית ערכים שנויים במחלוקת, או סתם לזרוע באנציקלופדיה החופשית מידע מפוקפק. כחלק מהמאבק בתופעה זו, ערכים "מועדים לפורענות" (כגון מאמרים על דמויות פוליטיות, סכסוכים בינלאומיים וכדומה) ננעלים לעריכה בפני משתמשים רגילים לאחר שמתגלים בהם מספר ניסיונות השחתה. ערכים נעולים אלה יכולים להיערך מחדש רק בידי משתמשים בעלי הרשאת עורך, אשר הוכיחו בעבר את תרומתם לוויקיפדיה באמצעות העלאת טקסטים אמינים ומנוסחים היטב.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים