אייל וולוביק, מירס: "הגידול בנפח התעבורה ברשת צפוי לעמוד על 18% בשנה"
בנאומו בכנס "שישי טכני", אמר וולוביק, כי אחת הסיבות לגידול המשמעותי היא העלייה בצריכת הווידיאו ברשת ● לדבריו, "הרשתות הסלולריות לא תוכננו לעמוד בכך, ולכן - הן נלחמות במצב שנוצר" ● הוא אמר, כי המענה לכך טמון בטכנולוגיית ה-WiMAX
"התעבורה ברשת היא הדוחפת את השינוי שחשים היום בצריכת הנתונים, שהולכת וגדלה, ומתבצעת בקצב הולך וגובר", כך אמר אייל וולוביק, מפעיל תחום טכנולוגיות חדשות במירס. וולוביק דיבר בכנס שישי טכני, שהתקיים שלשום (ו') באתר להנצחת חללי חיל הקשר והתיקשוב ביהוד, בהפקת אנשים ומחשבים ובהנחיית נשיא הקבוצה, פלי הנמר. לדבריו, "חברות המחקר צופות המשך גידול עצום של נפחי התעבורה ברשת, בקצב שנתי ממוצע של 18%. בתוך גידול זה, התעבורה האלחוטית הולכת וגדלה, ו-WiMAX הוא המענה לכך".
הוא הוסיף, כי אחת הסיבות לגדילה המשמעותית של צריכת הנתונים ברשת היא הגידול בהיקף השימוש בווידיאו און ליין. לדבריו, מפעילי הסלולר נאבקים במצב שנוצר, כיוון שהרשתות הסלולריות נועדו להעברת קול, ואילו קבצי וידיאו "יוצרים עליהן עומס. הרשתות לא תוכננו לעמוד בדרישות הקיימות בשטח כיום". וולוביק הוסיף, כי האתגרים העומדים בפני הרשתות הם ספקטרום רווי, מגבלות קיבולת, רשתות ממוקדות קול ולא נתונים וחוזי וטיפול בהיבטי אבטחת מידע.
"השאלות אינן WiMAX מול LTE, ואיזו מהטכנולוגיות תספק ביצועים טובים יותר", אמר. "במקום זה, יש לשאול איזה ספקטרום זמין במקום שבו רוצים להקים רשת, מה מצב המתחרים ואילו שירותים רוצים לספק. WiMAX זמין ומתאים לענות על הצרכים הללו".
וולוביק אמר, כי בעוד שרשתות WiMAX מסחריות כבר פועלות בעולם, רשתות מבוססות LTE תופענה בשוק רק ב-2011. הוא תיאר את אבני היסוד הטכנולוגיות של התקן החדש, ופירט את הרכיבים הייחודיים לטכנולוגיה: קצבי העברת נתונים גבוהים; איכות שירות המוטבעת בתקן; יכולת גידול ברוחבי סרט שונים; אבטחת מידע מובנית; וניידות המאפשרת קצב העברת נתונים גבוה, עם נפילות מועטות. הוא סיכם בציינו כי ה-WiMAX היא המענה לתקשורת אלחוטית באיכות גבוהה באזור גיאוגרפי גדול.
WiMAX בשירות כוחות הביטחון
אפי משעל ממוטורולה (Motorola) ישראל הציג את תפיסת הרשת הלאומית רחבת הפס – מהלך שהחברה מנסה להוביל למימוש WiMAX עבור כוחות הביטחון, ההצלה והחירום. הוא אמר, כי "הרשת הזאת היא צורך לאומי-מבצעי, שיספק מענה תקשורת אחיד וכולל לגורמים השונים במקרי אסון רבים: מלחמה כוללת, מתקפות טילים, פיגועי טרור, רעידות אדמה, אסונות המוניים ושאר תרחישים".
לדבריו, אם וכאשר תוקם, הרשת תיפרש על פני כל המדינה, וצפויה לשמש את פיקוד העורף, מל"ח (ר"ת משק לשעת חירום), רשות החירום הלאומית, משטרת ישראל, מכבי האש, מגן דוד אדום, הרשויות המקומיות והמשרד להגנת הסביבה.
משעל הוסיף, כי מטרת הרשת החדשה היא להחליף את המערכות הקיימות בגופים הללו, שבעיקרן מיועדות לדיבור, במערכת אחת. זו עתידה לספק קישוריות לגורמים השונים, עם יכולת הזרמת נתונים וחוזי, ותספק מידע מהזירה. "כך", הסביר, "ניתן יהיה לשלוט בצורה טובה יותר על הכוחות הפועלים בשטח".
לדבריו, הקמת הרשת היא חלק מהלקחים שהופקו ממלחמת לבנון השנייה וממבצע "עופרת יצוקה", "אז המשטרה, לדוגמה, לא דיברה עם פיקוד העורף". לדבריו, הרשת החדשה תהיה אחידה, תעביר את המידע לכל הגופים שיהיו מנויים עליה ותהיה מאובטחת וחסינה.
תגובות
(0)