מלם מערכות תבצע מיקור-חוץ ל-IT של הכנסת בעשרות רבות של מיליוני שקלים

תוקף ההסכם הוא לחמש שנים, עם אופציות לשתי הארכות, כל אחת בת שנתיים ● מלם גברה על HP ישראל, נס טכנולוגיות ויבמ ישראל

אודי וינטראוב, מנכ"ל מלם תים

מלם מערכות מקבוצת מלם-תים זכתה במכרז לביצוע תפעול ותחזוק ה-IT של הכנסת – כך נודע לאנשים ומחשבים. היקפו הכספי של ההסכם עומד על עשרות רבות של מיליוני שקלים ועשוי, בסופו של דבר, להגיע ל-100 מיליון שקלים.

תוקף ההסכם הוא לחמש שנים, עם אופציות לשתי הארכות, כל אחת בת שנתיים. השירותים שיינתנו במסגרתו על ידי מלם מערכות יכללו פעילויות שתבוצענה על בסיס תפוקות. בנוסף, יסופקו שירותים מסוימים על בסיס תשומות.

מול מלם התמודדו במכרז, שהסתיים ביולי, HP ישראל (שזרוע מיקור-החוץ שלה, ES, מתחזקת את ה-IT של הכנסת בשבע השנים האחרונות), נס טכנולוגיות ויבמ (IBM) ישראל. המכרז הזה הוא אחד האסטרטגיים והמשמעותיים בשוק המחשוב.

הכנסת מפעילה כיום מרכז מחשבים ראשי במשכן ומרכז משני שנמצא במתקני HP ברעננה. המרכז המשני משמש כאתר DRP. בכוונת הכנסת לסיים את ההתקשרויות עם הספקים השונים (שנעשו מעבר להתקשרות עם HP – י.ה.) ועל מלם מערכות יהיה להבטיח שירות מקצה לקצה באחריותה המלאה. מזה יותר מעשור משתמשת הכנסת בגורמים חיצוניים, במיקור-חוץ, לתפעול, פיתוח ותחזוקה של מערכות טכנולוגיה ומחשוב.

מכרז IT ענק בכנסת. צילום: BigStock

מכרז IT ענק בכנסת. צילום: BigStock

לכנסת כ-1,000 משתמשי IT פנימיים, שיושבים בשטח של כ-15 אלף מטר רבוע. הם כוללים אוכלוסיות מגוונות – חברי הכנסת, שרים, עובדי הכנסת, אנשי משמר הכנסת, עוזרים פרלמנטריים, עובדי סיעות, עיתונאים ושאר אנשי תקשורת.

מה כתוב במכרז?

על מנת לסייע בהכנת המכרז פרסמה הכנסת ביולי 2013 מכרז לבחירת יועץ מחשוב. הייעוץ נמשך על פני שנה ועל בסיס מאות שעות עבודה, וסייע לה לכתוב את המכרז – תהליך שכלל שני שלבים: אפיון ופרסום המסמכים, ולאחר מכן בחירת הזוכים.

במכרז נכתב כי "היערכות נכונה של מערך המחשוב והטכנולוגיה של הכנסת לתת שירות ותמיכה בצורה מקיפה ומקצועית, בהתאם לסדרי עבודה העשויים להשתנות בצורה קיצונית ובלתי מתוכננת, היא ערובה לתפקוד סדיר של הכנסת ושל כל המוסדות הממשלתיים המקיימים פעילויות משותפת עימה".

כותבי המכרז ציינו כי אגף הטכנולוגיה והמחשוב של הכנסת כפוף ישירות למנכ"ל וכי "מערכות הטכנולוגיה והמחשוב בכנסת תומכות בכל פעילויותיה, תוך שיפור והתייעלות בסל השירותים הניתנים ללקוחות ומשתמשים פנימיים וחיצוניים. בשנתיים האחרונות התפתח באגף הטכנולוגיה והמחשוב גרעין מקצועי שהוקם לשם פיתוח והעצמת השימוש והתמיכה במערכות בכנסת, והבטחת פיתוח ושימור ידע הנדרש לפעילותה".

עוד צוין כי "הכנסת קידמה בשנים האחרונות כמה פרויקטים טכנולוגיים חשובים והיא נמצאת בחוד החנית בתחום זה, בין היתר בהשוואה לפרלמנטרים רבים בעולם. בשל חשיבות נושא הטכנולוגיה והמחשוב בכנסת והתלות ההולכת וגדלה של פעילותה בפלטפורמות המחשוב הקיימות בה, שואפת הכנסת לקדם וליישם פתרונות של שרידות מלאה…".

"במערך הטכנולוגיה והמחשוב של הכנסת קיימות פלטפורמות ותשתיות טכנולוגיות שונות, שהתפתחו בתקופות שונות", נכתב. "יעד מרכזי כעת הוא לאפשר שיתוף והעברת מידע מלא ועדכני בין כלל המערכות, תוך שימוש בטכנולוגיות חדשות ובתווכות (Middleware). על כן, יש לשאוף לאחידות ולשיתוף מידע בין הזרועות המשמשות לעיבוד ופרסום המידע שהכנסת מפיקה – מערך הרשת הפנימית של הכנסת מצד אחד, ואתר האינטרנט וערוץ הכנסת מצד שני".

תגובות

(4)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. משה משה

    מלם זכתה במחיר משמעותית זול יותר מכל המתחרות האחרות (כמה מיליונים פחות) ישלמו את המחיר העובדים שיאלצו להסכים לעבוד בשכר מינימום ו/או הלקוח שבחר במתחרה הזול מדי צריך היה לבדוק את סבירות המחיר לפני ההכרזה על הזוכה

  2. סתם אזרח

    אולי גם נפריט את חברי הכנסת ובית המשפט? גם ככה הם לא עושים הרבה, ועל הדרך מרבית הנציגים שם חושבים שהפרטה היא הפתרון המופלא לבעיות של המדינה.

  3. משה

    משהו מסריח בבחירת הזוכה... עוד יתברר בהמשך...

  4. מיכאל

    לאור הציטוטים הנרחבים ממסמכי המכרז, ראוי לציין שהמכרז נכתב ע"י צבי טל מחברת מטאור

אירועים קרובים