יהודה זיסאפל: "תעשיית ההיי-טק המקומית חזקה; עם סיוע ממשלתי, היא תצא מהמשבר חזקה יותר"
יהודה זיסאפל, נשיא ויושב ראש רד-בינת, אמר בכנס הבכירים השנתי של בינת, כי "במשבר טמונה הזדמנות עבור ארגונים, והוא עת יפה להיי-טק" ● לדבריו, "הטכנולוגיה מאפשרת לארגונים להמציא את עצמם מחדש ולעשות עסקים בצורה יצירתית. זאת, לצד הצורך לחסוך בתפעול ולספק לארגון יותר שירותים מבוססי IT"
"תעשיית ההיי-טק המקומית חזקה. יש לה קשיים רבים עם שער הדולר והתמודדות מול המשבר הכלכלי העולמי. אם התעשייה תשכיל לצאת מהמשבר, לצד סיוע ממשלתי מתאים וטיפול ביציבות בשער השקל – היא תצא ממנו מחוזקת", כך אמר יהודה זיסאפל, נשיא ויושב ראש רד-בינת.
זיסאפל פתח את כנס הבכירים השנתי של בינת, שהתקיים זו הפעם החמישית. הכנס נערך אמש (ד') ברחבת מגדל אור ברמת החייל בתל אביב. לאירוע, בהפקת אנשים ומחשבים, הגיעו יותר מאלף איש – מנמ"רים, מנכ"לים ומקצועני IT של החברות הגדולות במשק – לקוחות בינת וחברות העובדות בשיתוף עימה. הערב הסתיים בהופעתו של הזמר שלום חנוך.
זיסאפל אמר בנאומו, כי "במשבר טמונה הזדמנות עבור ארגונים, והוא מהווה עת יפה להיי-טק. זוהי אמנם שעה קשה, אך טמונה בה יכולת לשינוי". לדבריו, "בימים רגילים, מספקת תעשיית ה-IT פתרונות תוכנה בצורות שונות, כדי לנהל ארגונים בצורה טובה יותר. כאשר מגיע משבר, מערכי ה-IT הארגוניים נתקלים בלחצים מצד ההנהלות, לעשות יותר בפחות. הטכנולוגיה מאפשרת לארגונים להמציא את עצמם מחדש ולעשות עסקים בצורה יצירתית. זאת, לצד הצורך לחסוך בתפעול ולספק לארגון יותר שירותים מבוססי IT".
לדבריו, השותפות בין הקבוצה לבין לקוחותיה "קריטית בזמן משבר, עבור שני הצדדים. השבתה של מערכות תקשורת או IT עלולה להיות הרת נזקים באופן מיידי". הוא סיים את דבריו בציינו, כי "זו העת לצרוך מוצרי כחול לבן. מאוד חשוב לרכוש תוצרת הארץ. זו פעולה משמעותית בהיבט הכלכלי והלאומי. גם ללקוחות יש מכך תועלת: חברות ישראליות שמפתחות מוצרים בשוק המקומי מעניקות מענה טוב יותר ומהיר יותר ללקוחות. אני תקווה שהתעשייה תצא מחוזקת מהמשבר".
"יש להתמקד בקבלת החלטות נכונות בתחום ה-ICT"
אלון בן צור, מנכ"ל בינת תקשורת מחשבים, אמר שעל אף שיש דיבורים על היחלצות מהמשבר העולמי ומהמיתון והמחצית השנייה של השנה נראית טוב יותר מזו הראשונה, "אני לא כל כך אופטימי. אני מציע ללקוחות להיות זהירים בהוצאותיהם. מדובר בתהליך איטי, שתלוי בגורמים רבים בעולם". בן צור הוסיף, כי "אנחנו חווים משברים כלכליים בקצב גבוה מבעבר. אני מאמין שנמצא מהמשבר כמו שיצאנו ממשברים קודמים". לדבריו, "אחת המגמות שתהיה בסוף המשבר היא שספקיות מיחשוב קטנות ינופו מהשוק. הוא לא מותיר להן מרחב. אני מקווה שהמשבר יחלוף מהר, אולם זו רק תקווה".
בן צור אמר, כי המשבר הביא לכך שהמנמ"רים ניצבים בפני דרישות רבות ומגוונות, לרבות הצורך בצמצום ההוצאות והחיסכון בעלויות, ומנגד – נדרשים לספק יותר פתרונות IT. הוא הוסיף, כי "על מנת לצלוח את תקופת המשבר, ארגונים ומנהלים חייבים לקבל את ההחלטות הנכונות". הוא התמקד בתחום ה-ICT. "החלטות נכונות בתחום הזה תבאנה את החזר ההשקעה המהיר והכדאי ביותר", אמר. לדברי בן צור, על המנמ"רים ליטול בשנה הנוכחית יותר סיכונים, מה שבהכרח מביא לעליית ערך האינטגרטור שעימו הם עובדים ולעליית ערך השותפות בין הלקוחות והמטמיעים.
לגבי רד-בינת, הוא אמר, כי "תרמנו לא מעט להתפתחות ולהצלחת ישראל בתעשיית ההיי-טק. המשכנו את המגמה של רכישת לקוחות חדשים. סיימנו את שנת 2008 בבינת תקשורת עם מכירות בהיקף 150 מיליון דולרים. גם השנה, למרות ההאטה, הוספנו להרחיב את חוג לקוחותינו והגדלנו את צבר ההזמנות שלנו".
בין המנכ"לים והמנמ"רים שהשתתפו באירוע ניתן למנות את אריאל שקרצי, מנהל מחלקת המיחשוב במעריב-NRG; איריס נחשוני, לשעבר מנמ"רית מי עדן; אורן אריאב, מנמ"ר המשרד להגנת הסביבה ולשעבר מנמ"ר המשרד לביטחון פנים; אנשי כוחות הביטחון, בהם אל"מ איילה חכים, מפקדת ממר"ם ובקרוב מפקדת לוט"ם; עדה מרקמן, לשעבר מנמ"רית הפניקס; זאב יהלום, מנכ"ל REL; שמוליק אנג'ל, מנכ"ל סימנטק (Symantec) ישראל; אשר רוטקופ, סמנכ"ל מערכות המידע של אוניברסיטת תל אביב; משה בראונר, מנכ"ל EMC ישראל; ברוך גינדין, מנכ"ל גרטנר (Gartner) המזרח התיכון; איתיאל מעין, CTO עיריית תל אביב; אלכס דרוקר, מנמ"ר כ.צ.ט.; יורם שולטהייס, מנמ"ר ההסתדרות החדשה; הרצל עוזר, מנכ"ל הוט (HOT); רענן ביבר, מנהל מכירות אזורי ב-דל (Dell); שלומי קוארטלר, מנכ"ל דל ישראל; ואיציק מלאך, חבר הנהלת בנק לאומי.
תגובות
(0)