אינטל ישראל מסכמת שנה: הייצוא גדל ביותר מ-10%
החברה ייצאה ב-2014 בסכום של 4.25 מיליארד דולר, החלה בפרויקט לשדרוג המפעל שלה בקריית גת והגדילה את מצבת העובדים ליותר מ-10,000 איש - כך עולה מנתונים שפרסמה
אינטל (Intel) מסכמת את שנת 2014 וחושפת שורה של נתונים כלכליים אודות ביצועי החברה בישראל, כמו גם כמה מתוכניותיה לשנה הקרובה. גולת הכותרת היא פרויקט בינוי רחב של מבנה מגשר שיתפרש על פני 5,000 מ"ר בין מפעלי החברה בקמפוס בקריית גת ויאפשר חיבור בין רצפות הייצור.
מהנתונים עולה כי הייצוא של אינטל ישראל גדל בשנה החולפת ביותר מ-10% ל-4.25 מיליארד דולר לעומת 3.8 מיליארד ב-2013. היקף הייצוא הכולל של החברה במהלך 41 שנות פעילותה בישראל מסתכם ב-39 מיליארד דולר. עד היום היא השקיעה בהקמת מרכזי פיתוח ומפעלי ייצור בארץ סכום של כ-11 מיליארד. היקף ההשקעה של אינטל בישראל בקרוב צפוי להגיע לשישה מיליארד דולר, 800 מיליון מתוכם בעבודות להרחבת המפעל שלה בקריית גת.
על המבנה המגשר שאינטל תקים במסגרת הפרויקט יוצבו רובוטים שישנעו פרוסות סיליקון בין שני המפעלים – מפעל אינטל (FAB 28) והמבנה בו שכן עד לאחרונה מפעל מיקרון, שאינטל רכשה אותה. הפרויקט צפוי להעסיק כ-3,000 עובדי בינוי ממגוון רחב של תחומים, כגון מערכות חשמל ומיזוג, תשתיות והקמת חדרים נקיים. עקב שדרוג המפעל התחייבה החברה, במסגרת תוכנית ההשקעות, שתבצע רכש במשק הישראלי בהיקף של 1.87 מיליארד שקלים לשנה על פני 10 השנים הבאות, ובסך הכול 18.7 מיליארד שקלים עד 2025. עיקר ההוצאה תבוטא ברכש מספקים ישראליים קטנים ובינוניים.
אינטל ישראל מעסיקה 10,085 עובדים, נכון לתום 2014. מדובר בעלייה של 200 איש לעומת סוף 2013, אז עמדה מצבת כוח האדם שלה על 9,855 עובדים.
תוכנית להעלאת מספר תלמידי המדעים
מולי אדן, נשיא אינטל ישראל, אמר כי החברה "נמצאת בחזית הטכנולוגיה עם שבבים חדשים, טכנולוגיות חדשניות ומוצרי תקשורת מתקדמים, שמציבים את ישראל על מפת ההיי-טק בעולם. כל אלה לא רק מובילים את ההיי-טק הישראלי להישגים, אלא גם יתרמו רבות לאינטל העולמית".
מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל, ציינה כי ההשקעה שהחברה ביצעה היא אחת הגדולות ביותר של משקיע זר בארץ. "ב-2014 הודיעה אינטל על שדרוג המפעל בקרית גת לטכנולוגיות ייצור מתקדמות. היקף ההשקעה צפוי להסתכם בכשישה מיליארד דולר, והיא עתידה להשפיע רבות על הכלכלה והחברה הישראלית, במיוחד בדרום הארץ".
לצד זאת הודיעה אינטל כי היא צפויה להפעיל בשנה הקרובה את תוכנית "5 פי 2" לעידוד לימוד חמש יחידות במתמטיקה, מדעים וטכנולוגיה ב-100 בתי ספר. אינטל מבקשת לסייע בכך להעלות את מספר התלמידים שלומדים את התחום, שעומד כיום על 7% בלבד. מהחברה נמסר כי היא מאמינה ש-"קידום מקצועות אלה הוא מהלך אסטרטגי חיוני לאינטל ולמדינת ישראל, והיא משקיעה רבות ביוזמות חינוכיות בתחום המדעים והטכנולוגיה. החברה שואפת להכפיל את מספר התלמידים המסיימים בגרות עם חמש יחידות במקצועות אלה בתוך חמש שנים".
תגובות
(0)