יובל ירט, אג'יילספארקס: "DevOps עולה כמגמה חמה בעולם – וכך מתחיל להיות גם בארץ"

"הדבר קורה גם בקרב ארגונים המפתחים באג'ייל וגם בקרב כאלה שלא", אמר ירט, CTO החברה

יובל ירט, CTO אג'יילספארקס. צילום: קובי קנטור

"מגמת הפיתוח בתפיסת DevOps נמצאת בעלייה והיא מגמה חמה בעולם. כך הדבר מתחיל להיות גם בארץ, גם בקרב ארגונים המפתחים באג'ייל וגם בקרב כאלה שלא", כך אמר יובל ירט, CTO אג'יילספארקס.

שוורץ היה דובר המפתח בכנס הראשון לנושא DevOps שנערך אתמול (ג'), בהפקת אנשים ומחשבים וחברת אג'יילספארקס, ב-yes Planet בראשון לציון. השתתפו באירוע מאות מקצוענים מעולם פיתוח התוכנה מכלל מגזרי המשק והנחה אותו ארז טאצ'ר, מנכ"ל אג'יילספארקס.

ירט הסביר כי פיתוח ב-DevOps מביא להידוק הקשר נולעבודה צמודה יותר בין גופי התפעול והפיתוח בארגון, "וזאת בניגוד לפיתוח מבוסס 'מפל מים'. בדרך זו אנחנו נעצור בתהליך הפיתוח מפעם לפעם ונספק תוצרי פיתוח קטנים יותר".

ירט הציג את פירמידת העלייה לייצור (עלייה לאוויר, משמע – הפיכת פרויקט או שירות לכזה שעובד בשטח – י.ה.). לדבריו, ברוב הארגונים הדבר קורה פעם בשנתיים. "פיתוח מבוסס אג'ייל הוא הזדמנות לספק בתדירות רבה יותר תוצרי פיתוח", הסביר.

הוא הציג סרט ישן של השחקנית והקומיקאית לוסיל בול, בו היא עומדת על פס הייצור ולא מספיקה למלא את תפקידה בו. הוא דימה אותה ואת חברתה לסרט כאשת תפעול או אשת פיתוח. "מה שה-DevOps מנסה לעשות הוא לשבור את החומה בין חלקי הייצור השונים במפעל. מודדים את המטבח לא בקצב אריזת הדברים, אלא בסוף – כמה שוקולדים טעימים ארוזים היטב יוצאים מהמפעל בלא להרוג את לוסיל בול וחברותיה לפס הייצור", ציין.

הסיבה שנדרש לפעול בשיטת DevOps, אמר ירט, "היא כי ארגון ה-IT נדרש לספק תוצרים ללקוחות – הפנימיים או החיצוניים, לטובת הפיכת הארגון לתחרותי יותר מול מתחריו. בשני המקרים יש צורך במהירות, יכולת תגובה למה קורה בשטח – ובקצב מהיר יותר. בעבודה בדרך זו, תוך כדי הפיתוח אנו יכולים לעשות ניסויים, וככה לשפר את התוצר תוך כדי תנועה".

"שורשי תופעת ה-DevOps הם בעולם תפעול הווב. אנחנו רואים בשטח במשך כמה שנים תנועה של DevOps מארגוני ווב, כגון גוגל (Google) ואמזון (Amazon), לעבר ארגונים מסורתיים יותר דוגמת HP וארגונים מהמגזר הפיננסי".

ירט הציג מחקרים לפיהם "חברות שיש להם IT המתפקד טוב יותר – הן מנצחות בשוק. חברות כאלה הן בעלות סיכוי גבוה פי שניים להיות רווחיות, להגדיל נתח שוק ויכולת להגיע בתוך שלוש שנים לשווי שוק גבוה יותר מול המתחרות".

מחקר נוסף אותו ציין "מעלה כי ארגונים בעלי ביצועי IT גבוהים מצליחים יותר ויש להם פי 30 יותר הטמעות לייצור מול ארגונים בעלי IT מסורתי. ארגונים שכאלה מגיעים פי 8,000 מהר יותר מהגיית הרעיון ועד ביצוע סופי. ארגונים בעלי ביצועי IT מהיר הם אמינים יותר, ויכולים לתקן טעויות פי 12 מהר יותר".

"העבודה במרווחי זמן קצרים יותר מביאה למסע של פיתוח מתמשך", סיכם ירט. "השלב האחרון ב-DevOps הוא להשתפר כל הזמן. יש לזהות מה הכאב הכי כואב בכל נקודת זמן, בה לטפל – וככה להקל על המצב עד שיהיה ייצוב".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים