כנס יבמ – הזווית הישראלית

נציגי מעבדות המחקר של הענק הכחול בחיפה הציגו בלאס וגאס את הפתרונות שפיתחו בתחומי המובייל והאינטרנט של הדברים

02/03/2015 16:25
מימין: ד"ר גבי זודיק, המוביל את תחום המחקר בסביבת המובייל במעבדות המחקר של יבמ בחיפה, עם חיישן שפותח בהן; ואסי עדי, חוקר האינטרנט של הדברים ביבמ

עשרות נציגים מישראל השתתפו בכנס שערכה יבמ (IBM) באחרונה בלאס וגאס. בלטו בהם אנשי מעבדת המחקר של הענק הכחול בחיפה, אולם עימם הגיעו נציגים של חברות רבות אחרות, מענפים שונים של ההיי-טק הישראלי.

בין היתר, השתתפו בכנס נציגים מאמדוקס, קומברס, אלביט, אגד תעבורה, התעשייה האווירית, אורבוטק, NICE, רפאל ומלם-תים. לחברי המשלחת התלווה שי כהן, נציג קבוצת התוכנה של יבמ ישראל.

במהלך האירוע הציגו אנשי המעבדות של יבמ בחיפה פתרונות רבים שפיתחו, הן בתחום המובייל והן בתחום האינטרנט של הדברים. ביניהם היו דני ילין, מנהל מעבדת התוכנה, המוגדר כמוביל תחום המובייל; ד"ר גבי זודיק, המוביל את תחום המחקר בסביבת המובייל; אסי עדי, חוקר בתחום האינטרנט של הדברים, ועוד חוקרים רבים מהמעבדה.

ד"ר זודיק אמר לאנשים ומחשבים כי "אחת המטרות שלנו היא למצוא את הרעיון שיהפוך בעזרת מחקר למוצר או שירות פרקטי עבור הלקוחות. אנחנו עובדים על עשרות של רעיונות וכיוונים, כאשר המטרה שלנגד עינינו היא איך להפוך אותם למעשיים וזמינים".

"האינטרנט של הדברים הוא עוד הוכחה לכך", הוסיף. "אנחנו משתפים פעולה בתחום עם יצרנים של חשיינים ורכיבים אחרים, על מנת להגיע אל הפתרון".

לדברי ד"ר זודיק, "לא מספיק שהרעיון הוא טוב, עליו להיות רנטבילי עבור יבמ והלקוחות. למשל, האפשרות לבצע ניטור ובקרה על חולים שצריכים טיפולי המשך חוסך לבתי החולים ולקופות החולים הרבה כסף, אבל גם החולה עצמו מפיק מכך תועלת: הוא נהנה מתנאי החלמה והבראה טובים יותר".

השילוב של האינטרנט של הדברים בחיי היום יום של כל אחד מאיתנו הוא בעל פוטנציאל לייעל אותם ולנצל את הזמן טוב יותר. כך, למשל, ניתן יהיה לחבר תנור בישול לאינטרנט, לבחור את התפריט מהטאבלט, ואחרי שמכינים את המצרכים הדרושים ומכניסים אותם לתנור, המכשיר שולט על התהליך, מה שמייתר את הצורך של המשתמש לשהות בחום של המטבח.

דוגמה נוספת היא התחליף המודרני לעבודה המייגעת של גיזום מדשאה. הרעיון הבסיסי דומה ל-iRobot, ששואב את הלכלוך בתוך הבית באופן אוטומטי. בעזרת האינטרנט של הדברים, בשיתוף מוצרי הניידות שפיתחה יבמ, ניתן להורות לרובוט לגזום את המדשאה באופן אוטומטי. כל מה שצריך לעשות הוא להניח את המכונה בחצר, לתכנת אותה או להפעילה מרחוק בעזרת הטלפון. מצלמה שמותקנת על מכונת הגיזום מאפשרת לנו לשלוט עליה, כאילו עמדנו לידה.

בהמשך דיבר ד"ר זודיק על האינטרנט הלביש , כדוגמה הוא נתן כובע חכם, בתוכו מותקנים חיישנים ורכיבי תוכנה שמתחברים לאינטרנט של הדברים ומשם ליישום בקרה וניטור. היתרון בכך הוא שאפשר למנוע תאונות עבודה רבות בעזרת בקרה וניטור של מיקום העובדים. זה יעיל במיוחד כשעובדים במקומות חשוכים.

"הגנה אינטליגנטית"

דנה טמיר מטראסטיר, שיבמ רכשה אותה לא מכבר, הציגה את פתרון אבטחת המידע המבוסס על מה שמכונה "הגנה אינטליגנטית". מדובר במוצר הדגל של טראסטיר, אפקס (Apex), שמשתלב באופן מובנה עם ה-QRadar של יבמ.

במסיבת עיתונאים שנערכה במהלך הכנס ועסקה בנושא הניידות הציג רון יקותיאל, מנכ"ל ויו"ר קלטורה, כיצד הוא שולט בתכני וידיאו לפי הזמנה שהוא רוצה לראות בטאבלט ובטלפון החכם. מדובר באפליקציה ש-yes משתמשת בה על מנת להעביר את יכולות הצפייה בווידיאו מהטלוויזיה לטאבלט ולסמארטפון.

לדברי יקותיאל, הטכנולוגיה שמאחורי קלטורה מבוססת על הפלטפורמה והפתרונות של יבמ – דבר שמאפשר גמישות ויכולת הסתגלות לשינויים הדחופים בסביבה העסקית.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים