כחלק ממהלך הפיצול: סימנטק תפטר כ-2,000 עובדים

מדובר ב-10% מכוח האדם של החברה ● הפיטורים יבוצעו במספר סניפים בעולם, אם כי היא סירבה למסור באילו מדובר

סימנטק

סימנטק (Symantec) תפטר 2,000 איש, המהווים כ-10% מכוח האדם שלה, בעקבות מהלך התפצלותה לשתי חברות. הפיטורים יבוצעו בשנה הקרובה, על פי החברה – במספר סניפים שלה ברחבי העולם, אולם היא סירבה למסור אילו.

מספר עובדי סימנטק עמד במרץ האחרון על 20,800, מה שהעמיד אותה במקום העשירי בעמק הסיליקון של ארצות הברית במהלך השנה האחרונה היא כבר פיטרה 1,700 עובדים, בגל הפיטורים הרביעי בגודלו – אחרי HP, אינטל (Intel) וסיסקו (Cisco).

על פי סימנטק, הסיבה לפיטורים הנוכחיים היא "על מנת לאפשר לחברה להשקיע משאבים במטרה להאיץ פיתוח מוצרים חדשים ולהוריד את עלויות התפעול".

השנים האחרונות – לא קלות לסימנטק

בחודש שעבר הודיעה ענקית האבטחה כי בכוונתה לפצל את החברה לשתיים: האחת היא חברת אבטחת המידע, שתמשיך לפעול תחת המותג סימנטק. היא תעסוק באבטחת מידע ובהגנה מפני סייבר, בהגנה על תחנות קצה במגזר הפרטי והארגוני, ניהול תחנות הקצה, הצפנה, אבטחה בעולם הנייד, ניהול גישה והגנה רב שכבתית, זיהוי משתמשים, מניעת דליפת מידע, ניהול אבטחה באירוח, ושירותי ניהול ואבטחה בדטה סנטר, לרבות ניהול מייל ו-ווב. השנייה היא חברת ניהול המידע, שתעסוק בגיבוי ושחזור מידע, ארכוב, גילוי מידע, ניהול האחסון ושירותי זמינות. הפיצול צפוי להסתיים עד סוף 2015.

ככלל, השנים האחרונות לסימנטק, לאחר שעברה זעזוע קשה עם רכישת וריטאס, שעלתה לה 10.2 מיליארד דולר. מאז היא התקשתה להתרומם. ביולי 2012 חוותה סימנטק עוד זעזוע: המנכ"ל, אנריקה סאלם, הודח מתפקידו. במקומו מונה לתפקיד יושב הראש, סטיב בנט, ש-"זכה" לגורל דומה לזה של סאלם במרץ השנה, פחות משנתיים לאחר שמונה לתפקיד. הנהלת החברה החליטה להדיח את בנט מאחר שהוא הפגין חוסר יכולת להוביל את יצרנית תוכנות האבטחה הגדולה בעולם עם המגמה של המעבר למכשירים ניידים, ומאחר שהשינוי הארגוני שביצע בסימנטק נכשל. בתקופת בנט המשיכה הצניחה במכירות תוכנות האנטי וירוס למחשבים אישיים, שבחלקה הגדול הוסברה בשל הירידה המתמדת במכירת מחשבים אלה. סימנטק, שפעמים רבות נמכרה התוכנה שלה כחלק מהחבילה של המחשב האישי החדש, לא השכילה להשיב למגמה והשיגה הכנסות נמוכות. בנט תלה זאת דווקא בארגון מחדש שביצע בצוותי המכירות של החברה, שבמקום להשיב את הצמיחה הביא לשיבושים ביחסיה עם הלקוחות. אנליסטים אחרים ציינו כי סימנטק נכשלה בהרחבת היצע האבטחה שלה, מעבר לאנטי וירוס, אל מול יצרני תוכנות אבטחת רשתות כגון פייראיי (FireEye) ופאלו אלטו (Palo Alto).

כאמור, תחום שבו סימנטק פיגרה אחרי המתחרות שלה בתקופת כהונתו של בנט הוא תוכנות אבטחה עבור טלפונים חכמים וטאבלטים. מדובר בשוק הולך וגדל, שנשלט על ידי כמה חברות, ביניהן NQ Mobile הסינית, Lookout, אווסט (Avast) וקספרסקי (Kaspersky) – לא סימנטק. זו העדיפה, כאמור, להמשיך להתמקד בשוק המחשבים האישיים, שהולך ויורד באחרונה.

יצוין כי יש לסימנטק תחרות קשה גם בעולם האחסון, בו היא מציעה פתרונות גיבוי מבוססי וריטאס.

ענקית האבטחה נאבקת קשה גם בפעילות המסורתית שלה, מול שחקניות צעירות יותר בשוק, דוגמת קספרסקי וסופוס (Sophos), שמספקות יותר ויותר שירותים מעבר לאנטי וירוס, כגון ניהול איומים אחוד או הגנה על תחנות קצה.

סייע בהכנת הידיעה: יוסי הטוני

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים