אבי ויסמן, שיא סקיוריטי: "אנחנו לא סייבר ניישן אלא סייבר פיקשן"
"רק לישראל ולעוד ארבע מדינות אפריקניות אין צוותים לטיפול באירועי אבטחה בחירום", ציין ויסמן, מנכ"ל שיא סקיוריטי ● הוא אף התריע כי "סטארט-אפים בתחומי האבטחה והסייבר לא מטפלים מספיק באבטחה של עצמם"
"ישראל היא לא סייבר ניישן אלא סייבר פיקשן. נורא לחשוב על זה, אבל ישראל במקום ה-184 בעולם מבחינת צוותים לטיפול באירועי אבטחה בחירום (CERT), פשוט כי היא ועוד ארבע מדינות אפריקניות הן היחידות שאין להן צוותים כאלה. זאת בושה וחרפה, לא ייאמן", כך אמר אבי ויסמן, מנכ"ל שיא סקיוריטי.
עם זאת, הוא ציין לטובה את המטה הקיברנטי הלאומי שעושה, לדבריו, "עבודה טובה מאוד באפס תקציב ובאפס פרסום ויחסי ציבור".
ויסמן הנחה את מפגש פורום CSC מבית אנשים ומחשבים, שהתקיים אתמול (ד') ב-yes Planet בראשון לציון, בהשתתפות עשרות מומחים בתחום.
נקודה בעייתית נוספת אותה ציין היא העובדה ש-"סטארט-אפים בתחומי האבטחה והסייבר לא מטפלים מספיק באבטחה של עצמם. החברות האלה הן הכי פחות מוגנות, הסטארט-אפים האחרים מוגנים יותר מהם. אני נפגש עם הרבה חברות הזנק ולא מצאתי רבות מהן שטיפלו באבטחה של עצמן בשנה הראשונה. זה מזעזע ומבייש. מפתחי תוכנות לאבטחה ולסייבר רוצים לפתור לאחרים בעיות בתחום אבל לא מסתכלים פנימה".
עם זאת, הוא הדגיש כי לא מדובר בכל הסטארט-אפים בתחום וכי חלקם מקדישים לנושאי האבטחה והסייבר את המשאבים הנדרשים.
הפרת כשרות? אותך לרבנות!
בהמשך דיבר ויסמן על ריגול של מדינות אחרי האזרחים שלהן, במיוחד לאור גילוייו של אדוארד סנואודן, שחשף את ההאזנות של ה-NSA לאזרחים אמריקניים. הוא אמר כי "כמעט כל המדינות מאזינות והטכניקות שקיימות – זוועתיות. אנחנו עובדים מול ממשלות בחו"ל ורואים את זה. מזעזע כמה אנחנו מוקלטים באופן קבוע ומה לעשות עם המידע – זו החלטה פשוטה של הממשל בכל מדינה, עד כמה הוא אתי".
כך, למשל, הוא ציין שבאופן תיאורטי, אם בעל מסעדה או אולם אירועים שיש לו תעודת כשרות מספר שהוא הפר אותה, ניתן להלשין עליו לרבנות באמצעות האזנה, ואם בעל אמר לאשתו שהוא לא משלם דמי ביטוח לאומי – אפשר לתפוס אותו. "גופי הביטחון יודעים עלינו הכול", הוסיף.
ויסמן התייחס גם לאקדמיה ואמר כי "שתי האוכלוסיות שנלחמות באבטחת המידע הן דוקטורים ופרופסורים – ורופאים. אנשי אקדמיה בדרך כלל לא עבדו מחוץ לה ופחות מבינים את צרכי התעשייה בעניין. מנגד, קמה בישראל אקדמיה ייעודית לסייבר ועושים בה עבודה לא רעה". כדוגמה הוא נתן את אוניברסיטת בן גוריון, שמפעילה תוכנית ללימודי סייבר לתואר שני המיועדת לבוגרי מדעי המחשב או הנדסת תוכנה.
אבי תפרוש בשיא