ד"ר עדי קפליוק: "רשויות מקומיות לא יכולות לספק שירותים חיוניים ללא מערכות מידע"
"מערכות המידע כל כך מורכבות וכל אחת מהן משפיעה על היכולת של הרשות להעניק שירותים בסיסיים לתושבים", אמר ד"ר קפליוק, יו"ר פורום המנמ"רים בשלטון המקומי ומנמ"ר עיריית גבעתיים
"הרשויות המקומיות בישראל לא יכולות לתפקד ולהעניק לתושבים שלהן את השירותים החיוניים הבסיסיים בלי תשתיות של מערכות מידע ומחשוב", כך אמר ד"ר עדי קפליוק, יו"ר פורום המנמ"רים בשלטון המקומי ומנמ"ר עיריית גבעתיים.
קפליוק דיבר בכנס C3 – פורום המנמ"רים והמנכ"לים של אנשים ומחשבים, שנערך לפני ימים אחדים בגיאורגיה.
בדבריו התייחס ד"ר קפליוק לאתגרים של ניהול מערכות המידע ברשות מקומית. לדבריו, "הרשות המקומית בישראל אינה דומה לשום ארגון שאתם מכירים. תשתיות המחשוב בה הן דבר בלתי נראה, לא שקוף, ולכן יש קושי רב למכור אותן לחברי הנהלת ומועצת הרשות. הרבה יותר קל להם לדבר על שיפוץ בתי ספר, גינון וצמחייה ברחבי העיר או זיקוקים ביום העצמאות".
הוא אמר כי "מערכות המידע כל כך מורכבות וכל אחת מהן משפיעה על היכולת של הרשות להעניק שירותים בסיסיים לתושבים, 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע. רשות מקומית היא גוף מורכב, שנדרש לקבל החלטות טובות ויעילות, שמבוססות על נתונים – ותפקיד אנשי המחשוב הוא להעניק להנהלתה את הכלים, כדי שתוכל לקבל את ההחלטות. מערכות ניהוליות מספקות לראש הרשות מידע בחתכים ובנושאים שונים, וכיום מקובל להטמיע ברשויות מערכות קבלת החלטות".
בהמשך התייחס ד"ר קפליוק לקשר בין הדרגים הפוליטיים בשלטון המקומי לאינטרנט ולמובייל. "ראשי ערים גילו מזמן את אתרי האינטרנט ודפי הפייסבוק (Facebook), שמאפשרים להם לפרסם את הפעילות שלהם. כיום כבר מדברים גם על אפליקציות סלולריות. ניתן לראות את כל זה ביותר רשויות, שלא לדבר על כך שזה משמש את המועמדים במערכות הבחירות. זה עוד תחום שהמנמ"ר ברשות המקומית צריך להתמודד איתו".
בנוסף, אמר, "מערכות המחשוב מאפשרות לאזרחים לדעת הרבה יותר על פעילות הרשות מאשר בעבר".
הוא קרא למנמ"רים ברשויות המקומיות "להקדיש מחשבה כיצד מכינים את הרשות לעשור הבא, כי קצב השינויים מהיר ביותר".
ד"ר קפליוק ציטט את הממציא והעתידן ריי קורצוויל, ששרטט את מפת השינויים בעידן המכונות החושבות. "אם ב-2009 התחזית הייתה שהעולם עובר לתקשורת אלחוטית והמכונות החושבות יאפשרו טכנולוגיות של זיהוי דיבור עם תרגום סימולטני, הרי שעל פי התחזיות, ב-2019 נחיה במציאות וירטואלית לגמרי, לא יהיה נייר בשום מקום, וב-2029 התקשורת תהיה מבוססת על אדם עם מכונה, ויכולות החישוב של המכונות תהיינה זהות ל-1,000 מוחות אנושיים", סיים את דבריו.
תגובות
(0)