2015 – שנת נשים פורצות דרך במדע ובטכנולוגיה

כך הכריז אמש שר המדע, דני דנון, והוסיף כי "הגיבורות האמיתיות לא נמצאות רק במאסטר שף, אלא במעבדות, במכונים ובאקדמיה"

מימין לשמאל: רויטל הנדלר, מייסדת alljobs, פרופ' רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון, שר המדע דני דנון, מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל וסגנית נשיא אינטל העולמית, פרופ' נורית ירמיה, המדענית הראשית של משרד המדע. צילום: בני וודו, לע"מ

שר המדע, דני דנון, הכריז אמש (ג') על שנת 2015 כעל "שנת נשים פורצות דרך במדע ובטכנולוגיה" והשיק את פעילותו של המשרד בנושא.

דנון הכריז כי משרדו הקציב 30 מיליון שקלים לקידום הנושא שינוצלו להפעלת תוכניות לנערות, מימון מחקרים, הקמת מרכזי ידע, הענקת מלגות השתלמות פוסט דוקטורט לנשים בחו"ל, הרחבת מימון המלגות לתואר ראשון במקצועות הסובלים מייצוג נמוך של נשים, הקצאת משאבים לחוגים ולפרויקטים שונים שכבר נעשים כמו "מדעניות העתיד", ועוד. "ואולם תקציבים זה לא מספיק", אמר השר, "זה יפה וטוב, אבל זה לא מספיק, ולכן אני מקדם יחד עם חברי במשרד הצעת חוק שתבטיח הענקת תמריצים למוסדות השכלה שיפעלו להעלאת אחוז הנשים באקדמיה בכלל ובסגל הבכיר בפרט".

באירוע, שהתקיים בבית התפוצות בתל אביב, ציין השר את הדין וחשבון של הוועדה לקידום וייצוג נשים במוסדות להשכלה גבוהה שהוצג לפניו לפני כשבוע, "שחשף תמונת מצב קשה, אפילו מבישה", בה לנשים יש ייצוג זעום בקרב סגל המוסדות להשכלה גבוהה. שיעורן עומד על כ-29% באוניברסיטאות ו-39% במכללות המתוקצבות. המצב חמור במיוחד בחוגים במתמטיקה ומדעי המחשב שם הן מהוות 11% בלבד ו-13% במדעי הטבע הפיסיקליים. גם העתיד אינו נראה מבטיח כרגע – שיעור הסטודנטיות במקצועות ההנדסה, המתמטיקה, הסטטיסטיקה ומדעי המחשב עומד כיום על בין 25% ל-31% בלבד.

"כן, גם אתן יכולות לפרוץ דרך!", פתח השר בדבריו ואמר את מה שצריך להיות ברור במדינת ישראל. "הדרך שלפנינו עוד ארוכה מאוד עד שנגיע לשוויון מגזרי אמיתי. נכון, יש שיפור, אבל הנתונים מדברים בעד עצמם. התכנסנו כאן למטרה ברורה: כשם שמדינת ישראל כאומת סטארט-אפים זקוקה למדע, כך המדע זקוק לנשים! למדינת ישראל לא תהיה עוצמה כלכלית אם היא לא תאפשר לנשים למצות את האיכויות האמיתיות שלהן. הרחבת החלק של הנשים באקדמיה ובתעשייה זה אינטרס לאומי של כולנו ולכן צריך לשנות את הנתונים, להשתחרר מתפיסות היסוד, ולסייע, הלכה למעשה, לנשים להגיע למקומות שמגיע להן".

עוד סיפר השר כי משרדו מנהל מגעים עם ארצות הברית ומקדם שליחה של אסטרונאוט ישראלי לחלל, ובקשתו מהאמריקנים היא כי תהיה אסטרונאוטית אישה. "אם זה יצליח אין ספק שזה יהיה שלב חשוב בקידום מעמד הנשים במדע ובתעשייה".

בנוסף, המשרד השיק מסע הסברה רחב היקף בכלי התקשורת כדי להעביר את המסר לנשים, "שזה אפשרי, ושהגיבורות האמיתיות לא נמצאות רק במאסטר שף, אלא במעבדות, במכונים, באקדמיה", אמר השר.

עוד השתתפו ונשאו דברים נשים פורצות דרך מעולם המדע והתעשייה בישראל: פרופ' נורית ירמיה, המדענית הראשית של משרד המדע, פרופ' רבקה כרמי, נשיאת אוניברסטית בן גוריון, שהיא האישה הראשונה בישראל שעומדת בראש אוניברסיטה, מקסין פסברג, ששברה כמה תקרות זכוכית כשהגיעה לתפקיד מנכ"לית אינטל (Intel) ישראל וסגנית נשיא אינטל העולמית, ורויטל הנדלר, מייסדת Alljobs.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים