YOGA 3 Pro: חזק בעיצוב ובנוחות עבודה, פחות בביצועים
מצד אחד נייד 2-ב-1 עם דקיקות וקלילות מפתיעה, רזולוציית +QHD, עם ציר מסך השומר על יציבות ונותן תנועה חלקה התורמת לעבודה ● אך מצד שני, מעבד ה-Core-M והשבב הגרפי HD Graphics 5300, פשוט לא מספקים את הסחורה ● מה עושים? קבלו את הסקירה המלאה
אי אפשר להתעלם מהמראה החיצוני של ה-YOGA 3 Pro של לנובו (Lenovo). פשוט אי אפשר. הוא נראה טוב, וכן, הדקיקות הכמעט בלתי אפשרית שלו, פחות מ-13 מ"מ, בהחלט תורמת לעניין. כשמרימים אותו בפעם הראשונה ומגלים בנוסף שהוא קל למדי, כ-1.18 ק"ג בלבד עבור מחשב שמצויד במסך 13.3 אינץ', מבינים שמדובר במועמד טוב מאוד עבור מי שזקוק למחשב שילווה אותו בדרכים.
למעשה, ה-YOGA 3 Pro קל יותר ודק יותר משני חבריו האחרים במשפחה, ה-YOGA 3, שמצוידים במסך 11.6 אינץ' ו-14 אינץ'. לשאלה מדוע הוא זכה לקבל את התוספת Pro, יש כמה תשובות: אפשרות לשלב כונן SSD בנפח גדול יותר, עד 512 ג'יגה-בייט לעומת 256 ג'יגה-בייט של חבריו, הוא מציע זמן עבודה ממושך יותר על הנייר ונקודת המפתח היא הרזולוציה שלו: ה-YOGA 3 Pro מציע רזולוציית +QHD, או במספרית – לא פחות מ-3,200×1,800 פיקסלים. אין הרבה מחשבים ניידים בשוק שמציעים רזולוציה באיכות כזו, והפירוש שלה, מעבר ליכולת על הנייר לראות סרטים ומצגות באיכות 4K, היא נדל"ן מסך מעל ומעבר לכל מה שניתן לקבל במחשבים הניידים של היום שמגיעים ברמה הגבוהה עם מסך FHD או 1,920×1,080 פיקסלים. עבור אנשי עסקים עסוקים, שטח מסך גדול פירושו אפשרות לפתוח עוד יותר מסמכים זה לצד זה, עם צורך מופחת במעבר בין יישומים.
עוד דבר שמבדיל את ה-Pro מחבריו וממחשבי ה-YOGA הקודמים הוא ציר המסך החדש בו הוא מתהדר. הציר החדש מורכב מחוליות קטנות ומשולבות, בדומה למה שרואים ברצועה מתכתית של שעון יד, והתוצאה היא תנועה חלקה יותר מצד אחד, ומצד שני יציבות הרבה יותר גדולה שמקלה על השימוש בארבעת מצבי העבודה של המחשב.
מוגבל לשימושים עסקיים בלבד?
המחשב אותו בדקנו הגיע עם 8 ג'יגה-בייט זיכרון עבודה וכונן SSD בנפח של 256 ג'יגה-בייט, ובמבחני השימושיות השוטפים, הוא התגלה כמכשיר שמספק חוויה איכותית ביותר, לפחות בכל מה שקשור לשימוש משרדי-עסקי. המסך מגיב מצוין למגע, ובאופן מדויק המסך מספק תמונה עשירה בצבעים עם זוויות ראייה מצוינות, וגם ההשתקפות שולית למדי, כך שניתן לעבוד איתו גם בתנאי חוץ.
הבעיה של המחשב הזה היא לא המראה, לא איכות החומרים ובטח לא העיצוב, כפי שכבר הבנתם עד כאן קרוב לודאי. הבעיה היא הביצועים. מעבד ה-Core-M שעליו מבוסס המחשב, יחד עם השבב הגרפי המשולב HD Graphics 5300, פשוט לא מספקים את הסחורה מבחינת ביצועים, במיוחד כשלוקחים בחשבון את הרזולוציה המתקדמת של המסך. הוא הוציא במבחן העבודה של PC Mark 8 ציון של 1,515 נקודות בלבד שנחשב נמוך אפילו במונחים של מחשבים מהשנה שעברה. במבחן ריבוי המעבדים של Cinebench R15 הוא הגיע ל-149 נקודות בלבד, הציון הנמוך ביותר אי פעם מאז התחלת השימוש באפליקציה זו לבדיקת המחשבים שמגיעים אלינו. ובבדיקה הגרפית של DirectX 11 במבחן Heaven הוא הגיע לקצב פריימים של 4.6 פריימים/לשנייה בממוצע, עם ציון של 192 נקודות – ראו את ההערה לעיל לגבי Cinebench – וזאת למרות שהורדנו את הרזולוציה ל-1,920×1,080 פיקסלים בזמן הבדיקה.
האם זה אומר שזה מחשב רע? ממש לא. קודם כל נוסיף לכם עוד נתון חשוב, במיוחד לאלו שמרבים לשהות מחוץ למשרד, וזה זמן העבודה שלו. בבדיקת הזמנים שביצענו, בה עבד המחשב ברציפות ללא כל עבודה והריץ תרחישים שמתאימים לעסקים, הגיע המחשב ל-6:26 שעות, וזאת כשבסופו של התהליך עוד נותרנו עם 20% מהסוללה בידינו. בלנובו התחייבו ל-7:30 שעות, כך שהמחשב עומד בהבטחה של החברה מהבחינה הזו, וקשה להאמין שתתקעו בלי סוללה במהלך יום עבודה אם תתחילו אותו כשהסוללה טעונה במלואה.
עם זאת, בראייה הכללית של המבדקים, המסקנה היא שצריך להגביל אותו לשימושים עסקיים, וסרטים באיכות לא גבוהה מדי כדי לא להיתקל בקפיצות. במטלות עבודה יום יומיות הוא מתפקד היטב. גלישה, כתיבה, דואר אלקטרוני, גישה מרחוק למחשב המרכזי של העסק, הרצת יישומים בענן. בכל המקרים הללו לא תתקלו בבעיה. אם תנסו לשחק משחקים כשהם קצת יותר מבינוניים מבחינה גרפית, כנראה שתסבלו.
עוד דבר שצריך לקחת בחשבון, כמובן, הוא המחיר: כ-5,800 שקלים. לא זול, אבל בתחום הזה של מחשבי 2-ב-1 הפיכים, מדובר באחת ההצעות הכי אלגנטיות והכי נוחות לשימוש, כל עוד, כאמור, לא מנסים להוציא מהמחשב יותר ממה שהוא יכול להציע. למעשה, עבור לנובו, החברה שהמציאה את השימוש בארבעה מצבי עבודה, ה-YOGA 3 Pro מחזק את המובילות שלה בתחום הזה.
תגובות
(0)