קספרסקי: 75% מהגולשים אינם מסוגלים לזהות איום מקוון
המודעות של הגולשים לאיומי סייבר נבחנה בסקר בו התבקשו הנשאלים להוריד את השיר Yesterday של הביטלס ● בנוסף, בתגובה לבקשה לציין דפי רשת בהם הם מוכנים להזין את הנתונים שלהם, יותר מ-58% מהמשתמשים ציינו אתרים מזויפים בלבד
שלושה רבעים (74%) ממשתמשי האינטרנט עלולים להוריד קובץ זדוני, כיוון שהם חסרים את המודעות והיכולת שתאפשר להם לזהות סכנות ברשת, כך עולה מתוצאות סקר שערכה קספרסקי (Kaspersky Lab).
18 אלף משתמשי אינטרנט העידו על הרגלי הגלישה שלהם באינטרנט, והתוצאות מעוררות דאגה לגבי היכולת של משתמשים לזהות איומים ברשת.
המודעות של הגולשים לאיומי סייבר נבחנה בסקר בו התבקשו הנשאלים להוריד את השיר "Yesterday" של הביטלס. מתוך ארבע אפשרויות הורדה, רק אפשרות אחת הייתה קובץ WMA – אשר נרשם בכוונה עם טעות Betles.Yesterday.wma. הקובץ נבחר על ידי רבע (26%) בלבד מהמשיבים, אשר זיהו כי זהו קובץ מסוג בלתי מזיק, על אף הטעות בשם בקובץ.
מבין האפשרויות האחרות, הקובץ המסוכן ביותר מסוג exe כלל את המונח mp3 כחלק משמו: beatles_Yesterday.mp3.exe, והצליח לגרום ל- 34% מהמשיבים לבחור בו. 14% בחרו בקובץ בשם- scr.screensaver להורדה, סוג קובץ אשר לאחרונה נעשה בו שימוש כדי להפיץ חומר זדוני. 26% בחרו בקובץ zip, אשר עלול להכיל קבצים מסוכנים.
קושי לזהות דף אינטרנט מקורי אל מול דף פישינג
חוסר היכולת של גולשים לזהות סכנות ברשת אינו מוגבל למוזיקה. על פי הסקר, אחד מחמישה משתמשים (21%) מוריד קבצים ממגוון מקורות שונים, ומגדיל בכך את הסיכון להיתקלות בקוד זדוני. רק 24% מהמשתמשים הצליחו לזהות דף אינטרנט מקורי אל מול דף פישינג מקביל. בנוסף, בתגובה לבקשה לציין דפי רשת בהם הם מוכנים להזין את הנתונים שלהם, יותר מ-58% מהמשתמשים ציינו אתרים מזויפים בלבד.
התוצאות מהדהדות למחקר של קספרסקי ו-B2B, אשר חשף כי 45% מהגולשים חוו אירוע קוד זדוני במהלך 12 החודשים האחרונים, כש-13% מאלה שנפגעו – לא ידעו כיצד הדבר התרחש.
לדברי דיוויד אם, חוקר אבטחה ראשי במעבדת קספרסקי, "צרכנים צריכים להעלות את רמת המודעות שלהם לסכנות בעולם האינטרנט המקוון, על מנת להגן על עצמם ועל אחרים. אם משתמש היה מוצא את עצמו בבר מפוקפק, סביר להניח שהוא לא היה מתחיל לספור בו שטרות כסף גדולים, זה פשוט לא יהיה חכם. אותו אינסטינקט צריך להיכנס לפעולה כאשר גולשים באינטרנט. חיפוש אחר סימנים לפעילות זדונית, והידיעה כיצד לזהות דף פישינג או אפשרות להורדה זדונית, הם חיוניים. עם זאת, לא משנה עד כמה אדם שולט בסייבר, לא יהיה בטוח לגלוש ברשת ללא הגנה של פתרונות אבטחה מתאימים. עברייני הסייבר מפתחים באופן שוטף דרכים חדשות לפגוע באנשים, ורק תוכנת אבטחה עדכנית ומעודכנת יכולה להגן מפני איומים מסוימים".
תגובות
(0)