"יש צורך בשינוי התרבות הארגונית – כדי להיפתח לטכנולוגיות חדשות"
"אמנם קשה מאוד לאנשים שרגילים לחשוב בצורה מסוימת להשתנות, אבל על התרבות הארגונית להיות מוכנה לקבל ניסיונות ונסיינות", אמר צחי פרנקוביץ', עד לא מכבר מנהל חטיבת המידע והסטטיסטיקה בבנק ישראל
"ארגונים צריכים לשנות את התרבות הארגונית שלהם כדי להיפתח לטכנולוגיות ולתובנות חדשות. אמנם קשה מאוד לאנשים שרגילים לחשוב בצורה מסוימת להשתנות, אבל על התרבות הארגונית להיות מוכנה לקבל ניסיונות ונסיינות", כך אמר צחי פרנקוביץ', יזם בתחומי האנליטיקה וה-Big Data ועד לפני כחודש מנהל חטיבת המידע והסטטיסטיקה של בנק ישראל.
פרנקוביץ' דיבר בכנס BI & Big Data שנערך אתמול (ד') באולם האירועים Lago בראשון לציון, בהפקת אנשים ומחשבים. למרות האירועים הביטחוניים, הכנס משך אליו מאות אנשי מקצוע, שהתעדכנו בחידושים ובמגמות בתחומים אלה. הנחה את האירוע אמיר רסקין, שותף ב-B-Pro.
"הפרדיגמות הארגוניות משתנות כי העולם הולך ונהיה מורכב, בגלל הטכנולוגיה", אמר פרנקוביץ'. "צריך לקחת את הנתונים וללמוד מהם, ולא לנסות לשנות אותם".
בהמשך הוא דיבר על אנליטיקה מתקדמת ואף ציין כי "אחד הטרנדים הגלובליים החזקים שמתרחשים כיום הוא אנליטיקה כשירות. ארגונים שם כי חשובה להם האנליטיקה, אבל הם לא יכולים או מאוד קשה להם לעשות אותה לבד".
"האינטרנט של הדברים ייתן דחיפה נוספת לשוק"
סאם באב"ד, מנכ"ל מידלינק, אמר כי החברה נוסדה ב-2000 וב-2008 זיהתה את תחום הפרפורמנס (ביצועים). "לאט לאט התחום קיבל פרצוף, צורה ושם – Big Data", ציין.
הוא הוסיף כי "השוק גדל בכל כמה חודשים והאינטרנט של הדברים ייתן לו דחיפה נוספת".
באב"ד דיבר על פרויקט הקוד הפתוח Hadoop, המאפשר עבודה בו זמנית של אלפי יחידות עיבוד, שמנתחות Big Data. הוא ציין כי "כל לוג בשרת אחד אוטומטית משוכפל לשניים אחרים. זה מאוד גמיש ולא מאוד יקר".
לדבריו, "היתרונות של Hadoop הם שרידות, מחיר זול והווייב שנוצר סביב הנושא".
בהמשך ציין באב"ד ציין את פתרון Datameer, אותו מוכרת מידלינק בישראל, ואמר כי "אם יש לכם Big Data, בלתי נמנע ש-Hadoop יהיה מחסן הנתונים הארגוני (DWH) הבא שלכם".
"120 קבצים עם שני מיליארד נתונים – בפחות מדקה"
אורי נצר, סמנכ"ל מוצרים ב-SQream, דיבר על החברה וציין כי היא "עושה מה שאנשים לפעמים חושבים שאי אפשר לעשות בעולם ה-SQL: טיפול נכון בכמויות מידע".
"המוצר שלנו הוא שרת מבוסס מעבד גרפי", אמר. "בעולם של איכות ה-4K צריך אלפי ליבות כדי לראות הכול על המסך ביחד. לקחנו את זה והשתמשנו בזה לטובת SQL. בנינו מנוע שלם, מלמטה עד למעלה, ועשינו לו אופטימיזציה".
"ניתן לכווץ באמצעות המוצר נתונים בכמויות גדולות, במהירות של עד 50 מהר יותר מ-CPU. מבחינתנו, כיווץ הוא יתרון ולא חיסרון", אמר והסביר כי "הוא מאפשר לקלוט 120 קבצים עם שני מיליארד נתונים בפחות מדקה".
תגובות
(0)