טכנולוגיה של מיקרוסופט יודעת לזהות בדיוק מה אתם מרגישים

צוות של Project Oxford, הפועל בתחום הבינה המלאכותית, פיתח טכנולוגיה קוראת-רגשות המשתמשת במידע על הבעות פנים לזיהוי רגשות אנושיים ספציפיים, המועברים בתצלומים ● מופתעים, נכון?

מיקרוסופט. צילום: Bigstock

פענוח רגשות הזולת היא יכולת אנושית (טובה יותר או פחות בהתאם לאדם המסוים ותכונותיו). העיניים, מראה הפנים, הדגשת קמטי ההבעה – אלו האמצעים שמאפשרים לבני האדם לזהות זה את רגשותיו של האחר. אבל עכשיו מודיעה מיקרוסופט (Microsoft) לעולם כי ביכולתה לגרום למחשב לקלוט את אותם אותות, לפרש ולהבין אותם גם כן.

צוות של Project Oxford, הפועל בתחום הבינה המלאכותית, פיתח טכנולוגיה קוראת-רגשות המשתמשת במידע על הבעות פנים לזיהוי רגשות אנושיים ספציפיים, המועברים בתצלומים. הכלי מאמן מחשבים לזהות תשעה מצבי רגש בסיסיים: כעס, שבעות-רצון, פחד, גועל, אושר, אדישות, עצב והפתעה. באירוע Microsoft's Future Decoded, שהתקיים השבוע הציגה החברה את הטכנולוגיה החדישה, אשר שוחררה בגרסת בטא למפתחי אפליקציות.

ביום שקדם לאירוע ההשקה דיבר סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט, על רצונו לברוא ולסלול דרך לפיתוח סוג חדש לגמרי של מחשבים אישיים. הכלי החדש מממלכת הבינה המלאכותית הוא דוגמה מצוינת למה שעשוי להיות אופיו של הכיוון החדש, וזאת משום שהיכולות לפענח ולהבין מצב רוח של משתמשים עשויות לאפשר למכשיר ממוחשב לתקשר עם המשתמש באופן חדש, אחר ושונה לחלוטין.

קונטקסט של "העולם האמיתי"

כרגע נראה הכלי כפיתוח גולמי בלבד, שאין לו את היכולת לזהות את הספקטרום המלא של רגשות בני האדם, אבל הפוטנציאל כבר נמצא שם. כריס בישופ, העומד בראש מחלקת המחקר של מיקרוסופט בקיימברידג', הדגים כיצד ניתן יהיה לעשות בכלי שימוש במעקב אחר הרבה הבעות של הרבה בני אדם בבת אחת, כמו גם איך כל רגש במנעד הקיים מכומת ונרשם על סקלה מ-0 עד 1.

מיקרוסופט הציגה מספר דוגמאות לאופן שבו היא חוזה את התפתחות הטכנולוגיה המסוימת, וכיצד זו תיושם בקונטקסט של "העולם האמיתי". יצרניות עשויות להשתמש בטכנולוגיה על-מנת למדוד את תגובותיהם של צרכנים, או שהטכנולוגיה תשולב למשל לתוך אפליקציות מסרים מידיים ותאפשר למקבלי ההודעות לזכות גם בפרשנות רגשית לדברים, באמצעות אימג'ים הולמים.

יכולת קריאת הרגשות האנושיים היא רק אחת מתוך מספר כלים שמפותחים ב-Project Oxford. אל הכלי הזה מתווספים גם אמצעים אחרים שעוסקים בפרשנות של מילים, קולות וצלילים ומראות – כולם אמורים להיות משוחררים ולעבור לפיתוח בגרסאות בטא עד סוף השנה הנוכחית.

ענקית הטכנולוגיה מרדמונד מקווה שמפתחי אפליקציות – שלרוב אינם בעלי ניסיון בתחומי למידת-מכונות או בינה מלאכותית – יהיו מסוגלים לעשות בכלי שימוש לצורך הבניית תכונות אלו באפליקציות שלהם. נדמה כי קהל המשתמשים – זאת אומרת כולנו – מצפה לכך וחרד מכך בו-זמנית.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים