WordPress-Accessibility: נגישות עם פתרון העולם הדיגיטלי

העולם הדיגיטלי פתוח מכל מקום כמעט בעולם, עבור כל האנשים ● אך בעבור כאלה שצריכים התאמות נגישות לאתרים, החשיפה למידע הרב שיש באינטרנט נשאר כמכשול ● כעת יש סטארט-אפ הנותן את הפתרון

wordpress-accessibility

העולם הדיגיטלי פתוח מכל מקום כמעט בעולם, עבור כל האנשים. אך בעבור כאלה שצריכים התאמות נגישות לאתרים בשל בעיות ראייה, אפליפסיה, צבעים ועוד סוגיות אחרות , החשיפה למידע הרב שיש באינטרנט נשאר כמכשול.

במהלך שנת 2015 נכנס לתוקף חוק המחייב כל אתר אינטרנט בישראל לעמוד בתקן העולמי – Web Content Accessibility Guidelines 2.0.
סטארט-אפ ישראלי בשם WordPress-Accessibility, פיצח את הגנום של wordpress, מערכת ניהול התוכן הנפוצה בעולם, ועל ידי הטמעת script
פשוט, כל אתר המשתמש במערכת ה-wordpress יכול להתחיל להקל על אנשים עם מוגבלות.

את החברה הקימו מנשה שני, יזם אינטרנטי ומבעלי חברת הפיתוח WordPress – wp.plugin ושלומי שושן, יזם אינטרנטי ומבעלי חברת הייעוץ לאינטרנט Boolamatara . בשיחה עם מנשה שני, יזם אינטרנטי מוכר ומבעלי הסטארט-אפ, הוא מספר כי "לאחרונה השקנו רכיב ייחודי אשר על ידי אלגוריתם מיוחד יודע להתחבר אל כל אתר WordPress ללא קשר לגודל האתר ולתבנית בה הוא משתמש ולהציג לו את רכיב הנגישות".

שני מסביר כי "רכיב הנגישות שלנו ניתן להטמעה בכל אתר WordPress על ידי הטמעת script פשוט בדומה ל-Google Analytics. זמן ההטמעה לוקח כמספר שניות וללא צורך בהתאמות מיוחדות ובהתערבות מפתחים. מיד לאחר מכן הרכיב מופיע על האתר ומאפשר לגולשים עם מוגבלויות להתמצא בו בקלות".

לשאלה על אילו צרכים פתרון זה עונה, פירט שני את יכולות הרכיב והמוצרים הנלווים שיצרו:
● שפות – הרכיב מותאם כיום למספר רב של שפות (עברית, אנגלית, ערבית, צרפתית, רוסית ועוד) והוא ניתן על ידי בחירת השפה .
● שחור לבן – החלפת צבעי האתר לשחור לבן, דבר העוזר למוגבלות מסוג עיוורן צבעים.
● ניגודיות צבעים – עוזר למוגבלות מסוג הפרעות קשב וריכוז, וכן עיוורי צבעים.
● הגדל גופן – הרכיב יודע להגדיל כל טקסט ותמונה באתר לרבות הגדלה של רכיבים המשתמשים ב-sliders. יכולת זו מאפשרת לאנשים כבדי ראיה.

אפשרויות נוספות הניתנות הן, "חסום אנימציה – זהו רכיב היכול לעצור כל תנועה אנימטיבית באתר כולל רכיבי slider ורכיבי פלאש", אומר שני. "יכולת זו באה להקל על חולי אפילפסיה לקרוא תכנים באתר. עוד יש את הסורק – Web Content Accessibility Guidelines 2.0, המאפשר לבעל האתר לזהות בעיות נגישות בתכני האתר. הסורק מציג את הבעיה ובנוסף את הפתרון. כמו כן יש את ניווט המקלדת (לא קיים בשום רכיב מתחרה בעולם) המאפשר לגולשים עם מוגבלות מוטורית לנווט באתר על ידי שימוש במקלדת, וכן קבלת וניהול משובי טפסים מרכיב הנגישות, דבר המאפשר לבעל האתר לקבל תגובות מהגולשים על כל בעיית נגישות אשר צריכה תיקון". שני מוסיף כי "לא פחות חשוב, לאור התקנות החדשות, הצהרת נגישות – רכיב הכולל בתוכו הצהרת נגישות כנדרש בחוק".

בכל הנוגע ליתרונות מול המתחרים, מציין שני את "יכולות הרכיב הייחודיות וההומוגניות ל-WordPress ; עלויות נמוכות, אין צורך בהטמעה, אין צורך בעבודת התאמת הרכיב ליכולת ותבניות האתר."

נקודת מבט

הפתרון נהדר ומתאים עבור מערכת ניהול התוכן של WordPress. עצם הפתרון והטמעה שלו חשובה לא רק בעצם הנגישות הניתנת, אלא מאפשר לאתרים להגדיל את כמות הגולשים שיגיעו לאתרים שלהם.

הוספת התוסף חכמה ונדרשת, ומראה כי ניתן גם לבנות חברות כלכליות על בסיס צרכיים חברתיים נדרשים.

תגובות

(3)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. עמית שטיין

    אחלה רכיב,באתר שלנו יש למעלה מ1000 תמונות, הטמענו את הרכיב שלהם ובתוך רגע התווסף לכל התמונות שם...

  2. מוטי

    אנחנו משתמשים ברכיב שהם יצרו ובזכותם חסכנו אלפי שקלים. הרכיב שלהם מוטמע באתר שלנו Telaviv-Marina.com אנחנו ממש מודים להם. מנשה ושלומי יישר כוח.

  3. אורן

    אתם צוחקים? זה לא עושה כלום....למי זה עוזר? זה לא מתקן את הקוד, בדקתי אותם.

אירועים קרובים