מוטי הדס, מטריקס: "קוד פתוח הוא המשבש החיובי האמיתי"

לדברי הדס, סגן מנהל בחטיבת מוצרי התוכנה של מטריקס, "כל העולם הטכנולוגי החדש רווי בטכנולוגיות אלו - כבר לא מדובר רק במערכות הפעלה, אלא גם מערכות אחסון, בסיסי נתונים NoSQL ו-Big Data - מדובר במהלך שהחל אצל ענקיות האינטרנט ומשם חילחל ל-IT הארגוני"

מוטי הדס, סגן מנהל בחטיבת מוצרי התוכנה של מטריקס. צילום: ליאת מנדל

"בשנתיים האחרונות מדברים רבות בתעשייה על טכנולוגיות משבשות. הקוד הפתוח נכנס למחשוב הארגוני כבר לפני עשור, ובשלוש השנים האחרונות הוא כבר בליבת העסקים בארגונים. הקוד הפתוח הוא המשבש החיובי האמיתי". כך אמר מוטי הדס, סגן מנהל בחטיבת מוצרי התוכנה של מטריקס, נציגת רד-האט (Red Hat) בישראל.

הדס דיבר בפתח המפגש הטכנולוגי "רד-האט, פיצה וטכנולוגיה" שערכו מטריקס ורד-האט ישראל. המפגש, ה-17 במספר, נערך היום (ה') בסינמה סיטי גלילות בהשתתפות מאות מלקוחות שתי החברות. הכנס עמד בסימן הכנסת היבטים של חדשנות לדטה סנטר בארגונים. את הכנס הנחה חואן רובר, מנהל קבוצת הקוד פתוח בחטיבת מוצרי התוכנה של מטריקס.

לדברי הדס, "כל העולם הטכנולוגי החדש, כל סביבות ה-IT, רוויות בטכנולוגיות קוד פתוח. כבר לא מדובר רק במערכות הפעלה, אלא גם מערכות אחסון, בסיסי נתונים NoSQL ו-Big Data. מדובר במהלך שהחל אצל ענקיות האינטרנט, גוגל (Google) ופייסבוק (Facebook) ומשם חילחל ל-IT הארגוני".

מי שהכניסה את הקוד הפתוח למחשוב בארגונים, אמר הדס, "היא רד-האט. המהלך החל עם הכנסת מערכות הפעלה שאינן Windows או UNIX". כיום, אמר הדס, "רד-האט נמצאת בכל עולם התשתיות: ממערכות ההפעלה, דרך שכבת האחסון, ועד לכלי פיתוח DevOps, המקצרים את משך הפיתוח ומחברים את המפתחים עם אנשי התפעול". הסינרגיה הזו, ציין הדס, "באה לידי ביטוי ב- OpenStack, מיזם שרד-האט תורמת לו את מירב שורות הקוד לטובת מערכת הפעלה לענן פרטי".

"רד-האט מטפלת ביותר מ-100 אלף פרויקטי קוד פתוח בעולם", ציין, "ובאופן מתודולוגי הופכת אותם לפתרונות IT ארגוניים, עם מעטפת של הסמכות, רישיונות, בדיקות, תמיכה, תיקון באגים ואבטחת מידע. בדרך זו נוצרת חדשנות הדרושה למנמ"רים".

מטריקס, הוסיף הדס, "מייצגת את רד-האט בישראל זה תריסר שנים ויש לה יותר מ-700 לקוחות ארגוניים. היא מהווה את מרכז התמיכה הרשמי של החברה בישראל". עוד הוא ציין כי ג'ון ברייס הדרכה מקבוצת מטריקס מוציאה לשוק מדי שנה 150 מהנדסי רד-האט. "ל-85% מהארגונים בעולם יש מערכות מבוססות קוד פתוח. 30% ממערכות ההפעלה בשרתים הארגוניים הן Linux. מתוכן, 85% הן מערכות של רד-האט. בישראל הנתונים אף גבוהים יותר", סיכם.

גמישות וניצול מירבי בשימוש במשאבי הענן

שלומי אנג'י, CTO אלקטל-לוסנט (Alcatel Lucent) ישראל, הציג את פתרון NuageSDN של החברה. לדבריו, "זהו פתרון רשת מבוססת תוכנה, היודע לעבוד עם כל מערך וירטואליזציה, וכל ענן – של כל יצרן". הפתרון, אמר, "מספק אוטומציה מלאה ואבטחת מידע משופרת לתקשורת בענן – ומאפשר גמישות וניצול מירבי בשימוש במשאבי הענן".

שלומי אנג'י, CTO אלקטל-לוסנט ישראל. צילום: ליאת מנדל

שלומי אנג'י, CTO אלקטל-לוסנט ישראל. צילום: ליאת מנדל

"אנו פועלים עם רד-האט בכמה מהמוסדות הפיננסיים הגדולים בעולם", אמר אנג'י, והציג את פרויקט ההטמעה של אלקטל לוסנט ורד-האט ב-Santander – בנק ספרדי, הגדול באירופה, עם 117 מיליון לקוחות. שתי החברות, ציין, "הקימו בבנק מערך ענן כולל SDN, המאפשר לבנק להשיק אפליקציות במהירות רבה ללקוחות, ולהגדיל את השרידות העסקית". הוא סיים בציינו כי הסניף הישראלי צפוי להטמיע פתרונות אלה בארגונים בארץ ב-2016.

דן טולדנו, מנהל אזורי ברד-האט לישראל, יוון קפריסין, אמר כי "ב-15 השנים הראשונות היה עלינו להוכיח כי להטמיע מערכות Linux מבוססות רד-האט זו פעולה אמינה. כיום, הדבר אינו נדרש, כי רוב מערכות ה-IT המוטמעות בדטה סנטר בארגונים, כבר מבוססות רד-האט". טולדנו הוסיף כי היבטים נוספים המאפיינים את החברה הם "אבטחת מידע ברמה גבוהה, עלויות, חדשנות".

דן טולדנו, מנהל אזורי ברד-האט לישראל, יוון קפריסין. צילום: ליאת מנדל

דן טולדנו, מנהל אזורי ברד-האט לישראל, יוון קפריסין. צילום: ליאת מנדל

טולדנו ציין כי באחרונה חתמה החברה על הסכם שיתוף פעולה עם מיקרוסופט (Microsoft), במסגרתו עולות מכונות וירטואליות של רד-האט ל-Azure, הענן של הענקית מרדמונד, ומנגד, מיקרוסופט פותחת את סביבת הדוט.נט שלה לקוד פתוח, ומאפשרת לייצר אפליקציות היברידיות. "אנו מסייעים למערכי ה-IT בארגונים להזריק חדשנות לטובת ההיבטים העסקיים בארגון".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים